20210413 191425

Julkaistu 13.04.2021

Luonnonkosmetiikka & meikkaaminen: Huomaatko eroa ennen & jälkeen meikin ”parantelun”?

Luonnonkosmetiikka ja meikkaaminen ovat mukava yhdistelmä. Luonnonkosmetiikan meikit sisältävät useimmiten myös ihoa hoitavia ainesosia. Itse haluan opetella meikkaamaan luonnolliseen tyyliin. Minua ei haittaa jos pienet ihon punoitukset tai muut vastaavat ”ihon virheet” näkyvät, koska jos niitä lähtee asiakseen peittelemään niin meikkipohjasta voi tulla huonompi entä kuin olisi alun perin antanut pienten virheiden olla.

Alemmassa kuvassa vasemman puoleinen kuva on otettu eilen. Käytin eilen luomiväriä myös alaripsien alla. Käytin myös hyvin vahvan kerroksen ripsiväriä.

Oikean puoleinen kuva on otettu tänään. Kulmakarvoihin laitettu pieni sipaisu luonnonkosmetiikan luomiväripaletin viileän ruskean sävyä. Ripsiväriä laitettu myös vähempi & meikkipohjaa myös kevennetty.

2021 04 13 16 32 11 151
Mielestäni itselleni sopii paremmin tuo oikean puoleinen meikkityyli. Ja hei muuten, hiusten väri sai yön aikana sävyä hieman sävyttävästä hoitoaineesta!

Meikkailin eilen varmaan neljään eri kertaan koska harjoittelin varjostuksia ja kokeilin uusia luonnonkosmetiikan meikkejä. Tänään sain jonkun ”ahaa”- elämyksen kun tajusin, että käytän ihan liian vahvoja ja paksuja linjoja kulmakarvoissani.

Enemmän ei ole parempi, ainakaan meikkaamisessa. Olen huomannut, että meikkaan joskus aivan liian lähellä peiliä. Mielestäni pikkutarkat jutut on hyvä tehdä lähellä peiliä kuten kulmakarvojen nyppiminen, ripsivärin laittaminen tai huulten rajaus huultenrajauskynällä.

Mutta muu meikki on helpompaa tehdä peilistä kauempana, kokeilin tänään meikkailla luonnonvalossa kokovartalopeilin edessä. Itselläni on ainakin paljon helpompaa hahmottaa kasvojen piirteet, varjostuskohdat ja kulmakarvojen symmetrisyys kauempana peilistä.

En ole kovinkaan ajatellut äskettäin mainitsemiani asioita mutta tänään tulin ajatelleeksi, koska huomasin paljon virheitä päivämeikissäni. Olen myös huomannut, että laitan kulmakarvani hyvin usein liian tummiksi tai liian paksuiksi. Liian lämpimän sävyiset kulmakarvatkaan eivät sovi minulle. Olen varmaan jo liian kauan katsellut omaa naamaani koska en ole pitänyt häiritsevänä liian tuhteja kulmakarvojani jotka saan joskus aikaiseksi.

Lue myös: 5 x suosikkivinkkiäni miten saada pitkät ripset

Tänään pesin aamuiset meikit pois ja kokeilin tehdä kulmakarvat uusiksi luomiväripaletin avulla. Jos joku ihmettelee, että miksi luomiväripaletin avulla, niin siksi koska en omista vielä kulmavärituotteita luonnonkosmetiikan puolelta. Olen ihan vasta aloittanut luonnonkosmetiikan käyttämisen.

Olen tykännyt kestovärjätä kulmakarvat & ripset, mutta nyt haluan pitää siitä välillä taukoa joten saan väritellä noita kulmakarvoja hetken aikaa aina.

Alla olevat kuvat molemmat otettu tänään. Aamuisessa kuvassa eli vasemman puoleisessa kuvassa kulmakarvoihin käytetty vanhaa ei-luonnonkosmetiikka kulmavärituotetta. Oikean puoleisessa kuvassa kulmakarvoihin käytetty luonnonkosmetiikan luomiväripaletin viileän ruskeaa sävyä.

Luonnonkosmetiikka ja meikkaaminen
Enemmän ei ole parempi. Pehmeät linjat sopivat paremmin ainakin omille kasvojeni piirteille.

Meikkipohjaa myös kevennetty aamuisesta meikistä siten, että:

1) korjaavaa puuteria ihan vain niihin kohtiin ihoa, jotka punoittavat kun katson itseäni kauempaa peilistä

2) pohjustuspuuteria pieni sipaisu T-alueelle, muualle vielä hennompi pyyhkäisy

3) käytin luomivärinä kummassakin tämän päivän meikissä aurinkopuuteria, poskipunaa & maapuuteria (halusin kokeilla, että toimiiko nuo meikit myös luomilla= toimii)

Luonnonkosmetiikka ja meikkaaminen luonnolliseen tyyliin

Olen vasta aloittanut käyttämään luonnonkosmetiikkaa ja ihastunut luonnollisempaan meikkaustyyliin. Jonkin verran on vielä matkaa edessä ammattilaistasolle tuon onnistuneen luonnollisen meikkaustyylin suhteen. Kulmakarvat on haastava meikata koska minulla on toinen kulmakarva luonnostaan vaalea ja toinen tumma. Viileän sävyisillä kulmakarvatuotteilla saan parhaiten kulmakarvani saman sävyisiksi. Punapigmenttiset kulmakarvatuotteet jostain syystä näyttävät kulmakarvoissani aina lähes poikkeuksetta hyvin erilaisilta keskenänsä.

Olisi kyllä kiva kokeilla huulimeikkiäkin siten, että tekisi ihan varjostukset ja korostukset. Ehkäpä innostun testailemaan lähiaikoina huulien meikkaamistakin!

Alla vielä kuvat silmämeikistä tältä aamulta ja sitten sen jälkeen kun pesin aamuiset meikit pois & meikkasin uudelleen

paksut kulmakarvat

Vahvemmat ja tummemmat kulmakarvat sekä myös vahvempi meikki silmäripsissä.

luonnonkosmetiikkameikki

Vähän pehmeämmät kulmakarvat & luonnollisemmat ripset.

Lue myös: DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi- 3 x luonnollisen raaka- aineen resepti

Kokeilin katsoa contour- varjostusmeikin ohjetta netistä täältä, mutta tuo tyyli ei sopinut omille kasvoilleni, koska alaleukani oli todella suttuisen näköinen itselläni tuon meikin jälkeen. Täytyypä hommata ensin kunnon sivellin tuolle varjostusmeikille, ettei olisi niin haastavaa levittää vaikeisiin kohtiin varjostuksia.

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.