miten saada pitkät ripset

Julkaistu 09.1.2021 | Päivitetty 18.2.2022

5 x suosikkivinkkiäni miten saada pitkät ripset

*Postaus sisältää affiliatelinkkejä, affiliatelinkit merkitty tähdellä (*). Lisätietoa artikkelin lopussa.

Alkuperäinen artikkeli julkaistu 01/2021.

Olen julkaissut tämän artikkelin jo aikaisemmin, mutta nyt kun olen kokeillut luonnonkosmetiikkaa, niin päätin päivittää tämän artikkelin ajan tasalle. Sen verran mainitsen, että itse tykkään ripsien kasvattamisesta, sekä myös hyvistä ripsiväreistä.

2021 03 29 22 16 39 114
Kuvassa suosikki numero 3/5.

Ripsiväri on aina ollut itselleni meikeistä ”se tärkein”. Nuorempana kun ihoni oli heikommassa kunnossa, niin siltikin olisin valinnut mielummin ripsivärin mukaani, entä kuin meikkivoiteen, -jos olisi tullut valintatilanne.


Mielestäni kolme tärkeintä ripsivärin ominaisuutta on se, että ripsiväri lähtee hellävaraisesti pois (ei sotke silmiä, eikä tule panda- silmiä), ripsivärin on hyvä olla pidentävä ja suhteellisen hyvin ripsiä erotteleva (tuuheuttava ei tarvitse olla) ja kestäisi silmäluomien hikoilua.


Kuinkahan monia erilaisia ripsivärejä ihminen kokeilee elämänsä aikana? Itselläni on ainakin ei- luonnonkosmetiikkaripsareista yksi suosikki. Olen kokeillut ei-luonnonkosmetiikkaripsivärejä muutamia kymmeniä erilaisia, ehkä enemmänkin (vaikea arvioida).

Nämä viisi vinkkiä ovat olleet omalla kohdallani parhaimmat (sisältää ei-luonnonkosmetiikkavinkkejä + luonnonkosmetiikkaa)

1.Luonnonkosmetiikka ripsiseerumi, jonka voi tehdä kotikonstein

Olen Ida Iholla blogin innoittamana innostunut itsekin ripsien kasvattamiseen risiiniöljyn avulla. Risiiniöljyllä saa hyviä tuloksia.

IMG 20210327 172658 1

Pahoittelut ensimmäisen (vasemman puoleisen) kuvan laadusta. En tiennyt, että ripset oikeasti vahvistuvat niin paljon, että olisi hyvä ottaa parempia ennen kuvia. Eli vasemman puolen kuva otettu 11/2020 loppukuun aikana. Oikean puoleinen kuva otettu 03/2021. Omat ripseni ovat aika vaaleat.

Vasemman puoleista kuvaa jos katsoo tarkkaan, niin voi nähdä ripsien latvojen olevan hyvin vaaleat. Oikean puoleisessa kuvassa ripsiä värjätty kestovärillä (+ taivutettu). Olen siis noiden kuvien välisenä aikavälillä käyttänyt Revitalashia vajaa kaksi kuukautta, jonka jälkeen luonnollisia öljyjä. Luonnolliset öljyt ovat todella tehokkaita. Ripset vahvistuu ja joillakin voi kasvaa ripset pidemmiksi, mikäli jaksaa sinnikkäästi käyttää ripsiinsä kasviöljyjä.

Lue myös: DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi- 3 x luonnollisen raaka- aineen resepti

2.Ripsien kestovärjäys kasvipohjaisella (vegaanisella) värillä + ripsien taivutus värjäystä ennen

Sanoisinko tätä ”24H Lash Liftiksi”, koska samalla ripsiin jää kevyt taivutus vuorokauden ajaksi, vieläpä ihan kivan näköiseksi. Eli, ennen ripsien värjäämistä olen taivuttanut ripseni. Omasta mielestäni ripsiini tulee paljon tasaisemmin kestoväri jos taivuttaa ripset ennen värjäystä.

Jos jollain on hentoset ripset, niin en suosittele välttämättä kokeilemaan ripsientaivutusta & siihen päälle kestovärjäystä. Omat ripseni kestävät aika hyvin taivutusta, ripseni eivät katkeile juurikaan (varsinkaan kun käytän luonnollisia kasviöljyjä). Itse olen käyttänyt ripsiini hellävaraista vegaanista (kasvipohjaista) kestoväriä. Käyttämäni kestoväri on Beauty Lash merkiltä.

Alla olevissa kuvissa ripset taivutettu ennen kestovärjäystä. Kulmakarvatkin ovat saaneet sävyä. Ripsiväriä tai kulmaväriä ei ole laitettu ollenkaan.

miten saada pitkat ripset
Ripsien taivutus ennen kestovärjäystä. Harmi kun ei ole mitään keinoa, jolla saisi taivutuksen pysymään kauemmin ripsissä.

3.Miaray Fiberwig ripsiväri (ei ole luonnonkosmetiikkaa)

Tämä ripsiväri on oma suosikkini ei-luonnonkosmetiikkaripsiväreistä! Se lähtee lämpimällä vedellä pois, eikä jää pandasilmiä. Todella hellävarainen. Miarayn ripsiväri sisältää pieniä kuituja jotka kiinnittyvät omiin ripsiin & ripset pitenevät todella hyvin. Toivottavasti löytyisi luonnonkosmetiikan ripsiväreistä yhtä hyvä ripsiväri entä kuin tuo Miaray on.

Alla kuvat ennen & jälkeen Miaray ripsivärin

2021 03 29 21 49 40 474
Ripset ennen Miaray ripsiväriä.
2021 03 29 21 44 26 699
Ripset Miaray Fiberwig ripsivärin laiton jälkeen.

Olen aina tilannut omat Miarayn ripsivärit Kicksiltä. Kicksiltä saa postikulut (noin viisi euroa) veloituksetta, jos ostaa vaikka jonkun kasvonaamion tuon ripsivärin kanssa, niin ostoskorin arvo on silloin 29 euroa, eikä tuu postikuluja siihen päälle.

Kicksiltä kun olen tilannut, niin joskus on tullut hyvien merkkien tuotenäytteitä mukana. Niitä on ollu kiva kokeilla, kun ei ole tarvinnut ostaa täysikokoista tuotetta, kun on voinut testata jotain itselle uutta tuotetta näytekoossa (kerran tuli muistaakseni Lancomen seerumista pieni näyte).

*Lue myös: Kicks- Fiberwig Paint-On False Lashes Mascara Pure Black

4.Revitalash Advanced ripsiseerumi (ei ole luonnonkosmetiikkaa)

Ennen kun aloin käyttämään luonnonkosmetiikkaa (ja vegaanisia) tuotteita, niin käytin Revitalash Advanced ripsiseerumia 1,5- 2 kuukauden ajan (muistaakseni). Vuoden 2020 joulukuusta seuraavan vuoden tammikuun melkein loppukuuhun asti. Revitalashilla sai hyviä tuloksia tuossa pienessä ajassa. Mutta niin saa kyllä risiiniöljylläkin. Itse lopetin Revitalashin käytön sillon vuoden alussa. Ihan on omat ripset yhä edelleen pitkät ja olen risiiniöljyä käyttänyt heti Revitalashin jälkeen säännöllisesti (eli noin kaksi kuukautta, kohta reilu).

Itselleni ei tullut Revitalashin käytöstä mitään haittavaikutuksia. Revitalash on siis ollut joskus kyseenalaistamisen alla sen sisältämän prostaglandiini- nimisen aineen takia. Prostaglandiinia käytetään glaukooman (silmänpainetaudin) hoitoon. Itselleni ei tullut mitään oireiluja tuosta ripsiseerumista, eikä Tukesille ole myöskään tehty kyseisestä ripsiseerumista ilmoituksia (kysyin itse Tukesin ylitarkastajalta). Olen uskaltanut sitä käyttää sillon kun käytin sitä.

Tulevaisuudessa aion kasvatella silmäripsiäni vain kasviöljyjen avulla.

5.Lämmittävä ripsientaivutin kotikonstein

Tämä on hyvä! Olen lämmitellyt ripsientaivutinta hiustenkuivaajalla puhaltaen. Se on DIY lämmittävä ripsientaivutin. ? Jos aikoo lämmittää ripsientaivutinta hiustenkuivaajalla, niin kannattaa olla varovainen ettei se ripsientaivutin kuumu liikaa!

Ripsientaivuttimen kuuluu olla lämmin siten, että sitä voi helposti kosketella sormilla niin ettei sormet pala. Nyt olen tilannut ”oikean” lämmittävän ripsientaivuttimen ja kokeilen onko se yhtä hyvä, entä kuin jos hiustenkuivaajalla lämmittää sen ripsientaivuttimen. Jos käyttää lämmintä (huom! ei kuumaa) ripsientaivutinta, niin taivutus pysyy paremmin ripsissä.

*Mikäli päätät hankkia suosittelemani tuotteen/tuotteet tämän artikkelin affiliatelinkkien kautta, saan pienehkön rahallisen komission jolla voin ylläpitää blogiani, kiitos avustasi. Jos hankit kauttani suosittelemani tuotteen/tuotteet, niin se ei aiheuta sinulle ylimääräisiä kuluja. Teethän ostopäätöksesi rauhassa ja harkitsevaisesti. On hyvä tietää myös, että tuotteet jotka toimivat toisilla, ei valitettavasti välttämättä toimi jollain muulla henkilöllä.

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.