luonnonkosmetiikka ripsiseerumi

Julkaistu 27.3.2021 | Päivitetty 19.2.2022

DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi- 3 x luonnollisen raaka- aineen resepti

*Postaus sisältää affiliatelinkkejä, affiliatelinkit merkitty tähdellä (*). Lisätietoja artikkelin lopussa.

DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi
Huom! Ripsiä värjätty kasvipohjaisella värillä + taivutettu ripsientaivuttimella.

Minun on pakko jakaa taas ripsiin liittyvää juttua! Nimittäin olen ottanut kokeiluun kylmäpuristetun luomu risiiniöljyn sekä nestemäisen e-vitamiinin. Nuo kaksi ainesosaa olen yhdistänyt kylmäpuristettuun luomu kookosöljyyn. Tuo kolmen ainesosan sekoitus on todella hyvä tehohoito ripsille. Omat ripseni ovat vahvistuneet ja kasvaneet entisestään.

Idea risiiniöljyn, kookosöljyn & e- vitamiinitippojen yhdistämiselle lähti Ida Iholla blogin innoittamana. Pääset tutustumaan Idan blogiin täältä. Aikaisemmin kasvattelin ripsiäni pelkällä risiiniöljyllä ja tulokset olivat hyvä, pääset aiempaan ripsien kasvatusartikkeliin täältä. Ja ennen kun innostuin luonnonmukaiseen ripsien kasvattamiseen, kasvattelin vuoden vaihteessa Revitalashilla ripsiä, silläkin sai hyviä tuloksia.

Huom! Revitalash ei ole luonnonkosmetiikkaa, eikä varmasti vegaaninenkaan ripsiseerumi.

Olen vain hoksannut, että risiiniöljy + muut kasviöljyt kasvattavat myös tehokkaasti ripsiä. Itsestäni tuntuu, että ripseni ovat yhtä pitkät risiiniöljyn kasvattamana, entä kuin Revitalashilla kasvatettuna.

Nämä aineosat tarvitaan, että saadaan hyvä luonnonkosmetiikka ripsiseerumi kehitettyä

 • kylmäpuristettu luomu kookosöljy
 • kylmäpuristettu luomu risiiniöljy
 • nestemäinen e- vitamiini

Kaikki kyseiset kolme aineosaa on helppo saada yhdestä paikasta


*Haut Segalan luomu risiiniöljy löytyy täältä, nestemäinen e- vitamiini täältä sekä luomu kookosöljy täältä. Kylmäpuristettuja luomu kookosöljyjä tuolta hyvinvoinnin verkkokaupasta voi löytää useitakin eri merkkisiä, mutta valitsin sieltä suositteluun tuon Urtekramin kookosöljyn koska olen sitä itsekin käyttänyt joskus. Itse käytin kaapin perukoilta Cocovin kookosöljyä mutta tuo Urtekram on yhtä hyvä.

Lisäksi tarvitaan vielä ripsiharja, pieni sekoituskulho, kestovanulappuja (tai perus vanulappuja, ihan oman valintansa mukaan, -itse otin testiin kestovanulaput) sekä talouspaperia. Omat kestovanulappuni ostin testiin K- Citymarketista (alle 6€ / 5kpl + pesupussi).

Miksi ihmeessä ostaa valmis ripsiseerumi, kun ne samat raaka- aineet voi ostaa itse ja tehdä seerumi omin kätösin?

ripsiseerumi luonnonkosmetiikka

Luonnontuotteet auttavat oikeasti ripsiä vahvistumaan & mahdollisesti auttavat ripsiä kasvamaan pidemmiksi. Yllä olevassa kuvassa itselläni ei ole silmäripsissä ripsiväriä, hieman on ripsiä taivutettu kylläkin & aiemmin kestovärjätty mutta ei muuta! Olen huomannut, että nyt kun olen hoitanut ripsiäni luonnontuotteilla, niin ripsissäni pysyy taivutus paljon paremmin kuin aikaisemmin. En tiedä johtuuko se siitä, että ne ovat kasvaneet entisestään & käyttämäni öljyt vahvistavat ripsiä vai siitä, että olen vaihtanut ripsientaivuttimen uuteen merkkiin.

Miten tehdä itse ripsiseerumi kotikonstein?

Itse teen aina näin iltaisin (ennen nukkumaan menoa)

 1. Pesen ripset puhtaaksi kylmällä vedellä (jos on ripsaria, niin luonnollisesti ne pitää pestä kokonaan pois)
 2. Jätän ripset kosteiksi
 3. Laitan pieneen kuppiin/astiaan yksi painallus risiiniöljyä, yksi tippa e-vitamiinia pullossa olevan pipetin avulla, sekä vielä kookosöljyä semmoinen saman kokoinen nokare entä kuin mitä on laittanut risiiniöljyäkin
 4. Sitten sekoitan koko seoksen ja lisään puhtaalla ripsiharjalla ripsiini sillä tyyliin kuin ripsiväriä laittaisi ripsiin
 5. Annan kuivua kunnolla ja toistan saman joka ilta

Jotta homma pysyisi hygieenisenä, niin täytyy muistaa aina pestä välineet käytön jälkeen vedellä + käsisaippualla. Ripsiharjan tilalla voi käyttää vanupuikkoa.

Laitan kaikkia kolmea raaka- ainetta saman verran keskenänsä yhteen kuppiin.

risiinioljy ja kookosoljy
Vasemmalla pieni ”kuppi” (tullut kulmakarvojen värjäyssetin mukana) + ripsiharja. Sitten oikealla puolen vasemmalta oikealle lueteltuna: nestemäinen e- vitamiini, luomu kookosöljy & luomu risiiniöljy.

Onko sillä väliä, että minkälaisen risiiniöljyn, kookosöljyn tai e-vitamiinin valitsee kotitekoiseen ripsiseerumiin?

En ole kokeillut ripsiini sellaista kookosöljyä tai risiiniöljyä jotka eivät olisi luomua. Minulla on päähän pinttynyt sellainen ajatus, että luomu on aina parempi entä kuin ei-luomu. Se on minun henkilökohtainen ajatukseni. Ainakin nuo luomutuotteet ovat toimineet itselläni ja aion jatkaa luomutuotteiden käyttöä ripsieni hoitamisessa. Käsittääkseni kylmäpuristetuissa öljyissä olisi säilynyt öljyn hyödyllisiä ravintoaineita paremmin entä kuin sellaisissa joita ei ole kylmäpuristettu, -tämä on oma näkemykseni kylmäpuristetuista öljyistä, jota saa täydentää viisaampi henkilö!

Nestemäistä e- vitamiinia ei monesta paikkaa taida saadakaan, hyvin useissa paikoissa on saatavilla vain e- vitamiinia kapseli muodossa. Nestemäistä e- vitamiinia on naurettavan helppoa lisätä tippoina itse väkerrettyyn ripsiseerumiin, todella vaivatonta. Kookosöljyä en tilannut hyvinvoinnin verkkokaupasta, vaan minulla oli jo ennestään Cocovi merkkistä kylmäpuristettua luomu kookosöljyä.

Olihan minulla jo ennestään kyllä risiiniöljyäkin, Pukka merkkistä. Mutta halusin kokeilla tuota Haut Segala merkkiä! Pukka risiiniöljy on hyvä mutta kyllä tästä lähtien taidan käyttää tuota Haut Segalaa. Tuosta Haut Segala risiiniöljypullosta on todella helppo annostella sopiva määrä risiiniöljyä pieneen kulhoon. Pukan risiiniöljypullossa ei ole annostelijaa, vaan se on ihan pullo + korkki. Alla olevan linkin kautta pääset tutustumaan artikkeliini jossa testissä oli Pukka risiiniöljy.

Lue myös: Pitkät ripset risiiniöljyllä? -28 vuorokauden testi + tulokset


Nestemäinen e-vitamiini on vaivattomampi entä kuin e- vitamiinit kapselimuodossa sekä kookos- ja risiiniöljy on hyvä olla kylmäpuristettua & luomua!


Sieltä Pukka risiiniöljypullosta täytyy kaataa tyhjään pieneen lasipulloon sitä risiiniöljyä jos haluaa käyttää nätisti sitä tuotetta. Itse käytin sitä siten, että lisäsin Pukka risiiniöljyä tyhjään lasiseen seerumipulloon + annostelin sieltä sitten pipetillä sitä risiiniöljyä sekoituskulhoon. Tuo Haut Segala risiiniöljy on hieman laihempaa verrattuna Pukan risiiniöljyyn, tiedä sitten mistä se johtuu. Minusta ainaki tuntuu, että Pukan risiiniöljy on ollut paksumpaa kuin Haut Segalan risiiniöljy.

Kestovanulaput- omia kokemuksiani ripsien värjäyksen yhteydessä

kestovanulaput
Kestovanulaput + ripsiseerumin raaka- aineita

Olen hetken aikaa haaveillut, että pääsen testaamaan kestovanulappuja. Kävin K- Citymarketissa ostoksilla & huomasin, että siellä oli myynnissä näitä ja nappasin samantien testiin! Itselläni on kulunut kertakäyttöisiä vanulappuja todella paljon elämäni ajalta. Kestovanulaput ovat hyvä sijoitus kun ajattelee, että sillä säästää kotitaloudessa syntyvää jätteen määrää, sekä myös samalla rahaakin! Omat kestovanulappuni on tehty 80% bambusta & 20% polyesterista.

Itse tykkään näistä kestovanulapuista, tarvitsisin vielä yhden kestovanulappusetin kotiini, koska tuo 5 kappaletta menee nopeasti likaiseksi kun värjää ripset tai kulmakarvat. Ainoana huonona puolena näissä on se, että niihin jää helposti kosmetiikasta syntyviä tummia jälkiä. Ne ei tahdo oikein pesussa lähteä pois ne värjäymät tuosta vaaleasta kankaasta. Itseäni tummuneet kohdat eivät haittaa koska se on värjäymää, ei likaa.

Puhtaaksi kestovanulaput tulevat joka kerta pesun jälkeen mutta kuten sanoin, värjäymiä voi olla kankaassa. Jos värjäymät eivät haittaa esteettisesti, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan kestovanulappuja.Jos kestovanulaput innostaa sinuakin (säästää rahaa + luontoa), niin esimerkiksi Ruohonjuuresta voi löytää niitä, sekä myös tuolta samasta paikasta mistä saa DIY ripsiseerumin ainesosat (hyvinvoinnin tavaratalo).

*Hyvinvoinnin tavaratalo: Kestovanulaput

Ruohonjuuri: Kestovanulaput, kankaiset pesulaput tai Pestävä puhdistustyyny (kestovanulappu) (linkit eivät ole yhteistyölinkkejä tai affiliatelinkkejä)

ripsien oljyt
Luottotuotteet ripsille. Ihan parhaat! Se minun mainitsemani Pukka merkkinen öljy on myös hyvää mutta jos haluaa käyttää samalla kookosöljyä + e- vitamiinia, niin kaikki ne kolme on mahdollista saada yhdestä paikasta. Sieltä mistä saa Pukka risiiniöljyä, ei saa e- vitamiinitippoja, eikä varmaan kookosöljyäkään.

*Kaikki tarvittavat raaka- aineet löytyvät yhdestä paikasta, linkit verkkokauppaan suoraan suosittelemaani tuotteisiin: Luomu Kylmäpuristettu Kookosöljy, Haut Segala Luomu Risiiniöljy & Nestemäinen E- Vitamiini.


*Mikäli päätät hankkia suosittelemani tuotteen/tuotteet tämän artikkelin affiliatelinkkien kautta, saan pienehkön rahallisen komission jolla voin ylläpitää blogiani, kiitos avustasi. Jos hankit kauttani suosittelemani tuotteen/tuotteet, niin se ei aiheuta sinulle ylimääräisiä kuluja. Teethän ostopäätöksesi rauhassa ja harkitsevaisesti. On hyvä tietää myös, että tuotteet jotka toimivat toisilla, ei valitettavasti välttämättä toimi jollain muulla henkilöllä.


Voisit pitää myös näistä

2 Comments

 1. Heippa! Olisin vielä kysynyt että mihin käytät niitä kestovanulappuja? Pyyhitkö ripsiseerumin niillä pois vielä ennen nukkumaanmenoa?

  Kiitos 🙂

  1. Moikka Venla 😍 kiitos paljon kommentista, piristit iltaani!

   en ole käyttänyt kestovanulappuja nyt pitkään aikaan. Enkä myöskään ripsiseerumia, pitäisi tehdä taas se ripsiseerumikuuri 😍

   Jätin aina yöksi sen seerumin vaikuttamaan ripsiini ❤️

   Aurinkoista kesää sinulle 🌞

   Jessica

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.