png 20220224 181637 0000

Julkaistu 15.04.2021 | Päivitetty 24.2.2022

Painonhallinta: Paino ei kerro aina koko totuutta, vai kertooko? Katso 6 kilon erotuksella oleva kuvapari!

Vaa’an lukemat eivät kyllä kerro läheskään aina koko totuutta. Selailin vuoden 2017 kuvia kun satuin löytämään joitain vanhoja kuvia pilvipalvelusta, niin vertasin vuoden 2017 kuvaa tähän hetkeen. Eroa kuvien välillä noin neljä vuotta ja olen kuusi kiloa painavampi nyt entä kuin tuolloin neljä vuotta sitten.

Paino ei kerro aina koko totuutta, vai kertooko? Katso 6 kilon erotuksella oleva kuvapari!
Vasemman puoleinen kuva on vuodelta 2017 ja oikean puoleinen kuva vuodelta 2021. Kuvien välillä siis painoeroa kuusi kiloa. Uudemmassa kuvassa taustalla remonttia, siksi hieman erikoinen lattia.

2017

  • paino 71,2kg
  • en ollut koskaan kotijumpannut tai hölkännyt, satunnaisesti ja kausittain kuntosaliharjoituksia vaan
  • tein itselleni usein rajoitteita ruokavalioon tai erilaisia dieettejä

2021

  • paino 77,5kg (14.04 76,5kg)
  • syön kaikkea mutta järkevästi valitsen
  • en käy salilla tällä hetkellä mutta teen lyhyitä (2 min – 20 min) kotijumppia useasti viikossa
  • käyn hölkkäilemässä joitakin kertoja kuukaudessa

Jos haluat lukea aiemman artikkelin joka käsittelee aiheena lähes 20 kilon painonpudotusta alle puolen vuoden aikajaksolta, niin pääset lukemaan artikkelia alla olevan linkin kautta.

Lue myös: Painonhallinta: Omia ajatuksia & höpinöitä matkastani miten laihduin melkein 20 kiloa

Mielestäni vuosien 2017 ja 2021 kuvien kuuden kilon painoerolla ei ole mitään väliä. Itsestäni tuntuu, että vatsani on saattanut olla jopa hieman isompi silloin vuonna 2017 entä kuin nyt.

Viimeisen neljän viikon aikana olen toteuttanut vatsalihashaastetta, paino putosi 78-79 kilosta 76,5 kiloon. Senttejä ei lähtenyt vyötäröltä mutta jostain kai nuo kilot lähti. Yritin kohdistaa treenejä vatsalihaksille mutta senttejä ei kadonnut, vatsalihakset kylläkin vahvistuivat. Täytyy yrittää enemmän, niin josko ne vatsarasvatki lähtis sulamaan. Löydät täältä vatsalihashaasteen jota toteutin hieman soveltaen.


Julkaisen myöhemmin erikseen juttua siitä, että miten 30 vuorokauden vatsalihashaaste meni. Kirjasin kaikki treenit yläs tuon haasteen ajalta ja kaikki jumpat on tehty kotosalla.


Vaikka yritänkin ajatella nykyään , että kehonkoostumus on painoa tärkeämpi, niin silti jostain alitajunnasta tulee aina esille se, että katsoo paljonko painaa & vertaa omaa painoaan niihin lukemiin mitä se normaalipainoisella pitäisi olla.

Olen jotenkin kuitenkin oppinut sen, etten keskittyisi liikaa painoon, vaan kunnon kehittämiseen & kehon muokkaukseen. Vanhoja ajatusmalleja on joskus ihan huomaamattakin haastavaa muuttaa toisin vaikka luulee, että on jo muuttanut.

Lue myös: Luonnonkosmetiikka ja meikkaaminen: Huomaatko eroa ennen & jälkeen meikin ”parantelun”?

Miten teillä, mietittekö te liikaa omaa painoa?

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.