personal trainer tampere

Personal Trainer Tampere & lähiseudut, myös etävalmennus: Tavoitteena pysyvät muutokset? ”On tärkeä tiedostaa mitä teet ja miksi teet”

Kaupallinen yhteistyö Personal Trainer Jenna Kuokkasen (Jenspa) kanssa


Tärkeää! Lue tämä postaus ajatuksen kanssa ja siinä järjestyksessä missä olen sen kirjoittanutkin, jotta saat oikeanlaisen käsityksen asioista. Tämä postaus havaintoineen on pelkästään omiin kokemuksiini pohjautuva, eli en ole itse ravintoasioiden asiantuntija, vaan pikemminkin oman elämäni kokemusasiantuntija.


– Elämäntapamuutos ei vaadi tiukkaa ruokavaliota tai suurta määrää liikuntaa. Eikä se vaadi kieltolistoja.

Kyse on arjen paremmista valinnoista ja muutoksista, jotka jää pysyvästi elämään.

Nämä ovat ruovesiläisen 24- vuotiaan hyvinvointivalmentaja Jenna Kuokkasen (Jenspa) yhdet tärkeimmistä arvoista hyvinvointiin liittyen, joita hän opettaa myös valmennettavilleen.

– Elämäntapamuutosta tehdessä on hyvä ottaa huomioon keho sekä mieli. On tärkeä tiedostaa mitä teet ja miksi teet, Jenspa toteaa.

Jenspa toteaa myös senkin, että usein kun tammikuu lähenee, niin moni rupeaa parantamaan tapojaan. Jenspan mielestä valitettavan usein muutokset ovat liian radikaaleja, joten myös homma tyssää nopeasti siihen. Hän kehottaa toimimaan toisin, eli aloittamaan pienillä muutoksilla, sillä loppujen lopuksi pienet muutokset ovat yhteenlaskettuna jotain suurta.

Älä koskaan muuta itseäsi muiden olettamusten tai vaatimusten mukaiseksi.
Oot hyvä just tuollaisena, kun olet. ❤️

Hyvinvointivalmentaja, Personal Trainer Jenna (Jenspa) Kuokkanen
Hyvinvointivalmentaja Jenna (Jenspa) Kuokkanen, Personal Trainer Tampere + lähiseudut, myös etävalmennus.
Hyvinvointivalmentaja Jenna (Jenspa) Kuokkanen, Personal Trainer Tampere + lähiseudut, myös etävalmennus.

Jenspa valmentajana

 • aidosti läsnä
 • häntä kiinnostaa aidosti valmennettavan hyvinvointi
 • hän etsii yhdessä sinun kanssasi juuri sinulle ne parhaimmat tavat toimia
 • haluaa, että sinä voit hyvin
 • ei jätä sinua yksin asioiden kanssa
 • tukee sinua koko ajan, aina voi ottaa yhteyttä ja hän toivookin, että valmennettava olisi aktiivisesti häneen yhteydessä aina kun siltä tuntuu
 • hän on itse todella aktiivisesti yhteydessä valmennettavaan ja haluaa pysyä kartalla koko ajan siitä miten valmennettavalla menee

Rohkeus ei oo sitä ettei pelota
Vaan et uskaltaa hyppää vaik ei tiedä selviikö elossa.
Suljen silmät, kuvittelen et lennän
Mun täytyy luottaa, ja antaa vaan mennä.

Hyvinvointivalmentaja, Personal Trainer Jenna (Jenspa) Kuokkanen lainaten artisti Cheekiä
Hyvinvointivalmentaja Jenna (Jenspa) Kuokkanen, Personal Trainer Tampere + lähiseudut, myös etävalmennus.
Hyvinvointivalmentaja Jenna (Jenspa) Kuokkanen, Personal Trainer Tampere + lähiseudut, myös etävalmennus.

Omat kokemukseni kolmen kuukauden hyvinvointivalmennuksesta

Olemme Jenspan kanssa tutustuneet Instagramin kautta jo ennen kuin liityin hänen henkilökohtaiseen hyvinvointivalmennukseensa siten, että olemme seurailleet toistemme Instagram tilejä noin vuoden verran ja muutamat sanat olimme kerenneet vaihtaa ennen valmennuksen alkua puolin ja toisin.

Olen ollut Jenspan hyvinvointivalmennuksessa noin kolmen kuukauden ajan. Jatkamme yhteistyötämme vielä seuraavat kolme kuukautta, heinäkuusta lokakuuhun, koska valmennuksen aikana minulla tuli haasteita matkaan, josta kerron enemmän alempana kohdassa ”Haasteet hyvinvointivalmennuksen aikana – meneekö kaikki pilalle? Ovatko onnistuminen ja tulokset varmoja?”

Taustani lyhyesti

 • olen tehnyt suuren – 25 kilon elämäntapamuutoksen noin 10 kuukauden aikana, aikavälillä 13.10.2020-1.8.2021, kilot pudotettu itsenäisesti ilman valmennusta
 • lähes koko elämäni ajan painoni on jojoillut 65-95 kilon välillä, painoni jämähti 85-95 kiloon vuoden 2017 syksystä alkaen vuoden 2020 lokakuuhun saakka, jolloin lähdin tekemään muutoksia elämäntapoihini
 • perussairautena kilpirauhasen vajaatoiminta ja ADHD
 • ruokavalioni olen itse suunnitellut omien havaintojeni, kokemuksieni ja mieltymyksieni mukaan, syön runsashiilihydraattisesti, koska se on itselleni paras tapa voida hyvin
 • koko elämäntapamuutosmatkani aikana olen syönyt lähes päivittäin herkkuja, muutosmatkani ensimmäisten 10 kuukauden aikana söin suhteellisen kohtuudella herkkuja, jonka jälkeen aloin korvaamaan oikeaa ruokaa herkuilla –> Lue lisätietoa aiheesta alempaa kohdasta ”herkuttelut”

Herkuttelut

Vastuuvapaus

Tämä seuraava kappale perustuu pelkästään minun omiin kokemuksiini ja havaintoihini. Kerron tässä kappaleessa vain omista kokemuksistani, en mistään netistä löytyvistä ”yleisistä faktoista”, sillä puhun mieluummin kokemuksen äänellä kun asiat on itse kokemuksella koettuja. Jos kerron asiasta ilman omaa kokemusta, olisi tämä kerrottu asia jollain tapaa sellainen asia, että voisin ilman omaa kokemusta yhtyä kyseiseen asiaan käyttämällä maalaisjärkeä.

-25 kilon elämäntapamuutosmatkani aikana olen syönyt lähes päivittäin herkkuja. Muutosmatkani ensimmäisten 10 kuukauden aikana söin mielestäni herkkuja kohtuudella ja hyvin, sillä en korvannut niillä oikeaa ruokaa. Tuon ensimmäisten 10 kuukauden jälkeen otteeni lähti lipsumaan siten, että lähdin korvaamaan oikeaa ruokaa herkuilla.

Muutosmatkani aikana ajattelin, että voin syödä herkkuja juurikin vaikka joka päivä, jos nämä herkut ovat karkkia, sillä ne eivät sisällä rasvaa ja tämän ajattelutavan logiikka perustuu siihen, että kun syön korkea-/runsashiilihydraattisesti, niin silloin painoni pysyy hyvin hallinnassa jos syön rasvoja kohtuudella, en missään nimessä kuitenkaan vähärasvaisesti.

Korkea-/runsashiilihydraattinen ruokavalio ja ketogeeninen ruokavalio, kummatkin tavat ovat oikein toteutettuina monipuolisia ja terveellisiä ruokavalioita – jokaisella toimii aina ne omat jutut, ei ole yhtä ja samaa toimivaa kaavaa kaikille

Kun mietitään esimerkiksi ketogeenistä ruokavaliota niin siinä syödään rasvoja aika reippaita määriä, mutta hiilihydraatteja sitten todella vähäisesti ja paino putoaa mikäli siis löytyy pudotettavia kiloja, mutta jos hiilareita lähdetään nostamaan korkealle ja rasvat ovat samaan aikaan hiilareiden kanssa korkealla, paino nousee erittäin todennäköisesti.

Itse henkilökohtaisesti voin hyvin jos syön korkea-/runsashiilihydraattisesti ja rasvoja kohtuudella, mutta painotan, että ei ikinä vähärasvaisesti! Jos nostan rasvansaantia ylemmäs ja söisin rasvoja enemmän mitä olisi tarpeen ja samaan aikaan hiilihydraattien saanti olisi korkealla, lihoisin erittäin todennäköisesti jos tuo syömistapa olisi jatkuvaa ja päivittäistä. Toki minulla tulee päiviäkin, että syön rasvoja, proteiineja ja hiilihydraatteja normaalia enemmän, mutta kokonaisuutena pidän sitä linjaa minkä olen todennut itselleni toimivaksi.

Saatoin kyllä aikaisemmin syödä välillä päivittäin jäätelöäkin ja jäätelössä on runsaasti rasvaa, mutta nipistin sitten muusta ravinnosta rasvansaantia hiukan, ettei paino lähtisi noususuuntaan.

Herkkuja joka päivä lihomatta? Uhka vai mahdollisuus hyvinvoinnille?

Olen ajatellut, että voin syödä herkkuja joka päivä mikäli painoni pysyy hallinnassa. Painohan on pysynyt hallinnassa juurikin sillä ajatuksella, että karkkeja voi syödä mielin määrin kunhan rasvan saanti on kohtuullista, niin paino ei nouse. En ole vain ymmärtänyt itse tuossa tilanteessa sitä, että herkut eivät ravitse kehoani, sillä ajatuksena on ollut vain se, että voin toimia näin jos painoni ei nouse. En ole ottanut huomioon sitä asiaa, että kehoni tarvitsee oikeaa ruokaa ja välillä ne oikean ruoan määrät minun aktiivisuuteeni nähden eivät ole olleet aina riittäviä, siinä vaiheessa kun lähdin jo saavutetun -25 kilon painonpudotuksen jälkeen korvaamaan oikeaa ruokaa herkuilla.

Voihan ketogeeniselläkin ruokavaliolla syödä ketojäätelöitä ja muita herkkuja suuriakin määriä ihan päivittäin ilman, että lihoo, koska jos ne valmistetaan vähähiilarisesti, ei paino nouse jos muuten on se makrojakauma (hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien määrät ja mitkä ovat niiden suhteet toisiinsa määrällisesti kokonaisuutena) sellainen, että toimii sen mukaan ja tekee valinnat sitä myötäillen.

Mutta tälläiset toimintatavat voivat olla haitallisia juurikin siksi, että jos on pelkästään se painonhallinta ajatuksena ettei se paino lähde nousemaan, eikä mieti lainkaan sitä tärkeintä asiaa, että millä tavalla toimii niiden valintojensa kanssa ja miksi, edistävätkö ne omat valinnat sitä omaa hyvinvointia, niin väitän kyllä, että pientä ongelmakäyttäytymistä on havaittavissa tuon tyyppisessä tilanteessa.

Katso myös tämä: Ruokapäiväkirja: Näin voin syödä siitäkin huolimatta, että paino on pudonnut yli 25 kiloa

Katso myös tämä: Maaliskuun ruokapäiväkirja: Runsaasti herkkuja, paino pysynyt samana – muutoksille nyt annettava tilaa, näin ei ole hyvä jatkaa enää!

Olen muutenkin ollut toimintatavoiltani ”oikaisija”, eli jos kaapissani olisi vaikkapa riisikakkuja tai leipää, saatan niitä mutustella sen sijaan, että valitsisin jääkaapistani löytyvää jo valmiiksi valmistettua oikeaa ruokaa, jota voisin syödä. Ne nopeat syömiset ovat niin houkuttelevan nopeita vaihtoehtoja, että siirrän niillä nälkää kauemmas ja oikean ravinnon saanti on silloin vähäistä mikäli lähden korvaamaan oikeaa ruokaa herkuilla.

Ongelmakohdat elämäntavoissani ennen hyvinvointivalmennuksen aloittamista

 • oikean ruoan korvaaminen herkuilla
 • liikunta ollut hyvin yksipuolista ennen hyvinvointivalmennuksen aloittamista, sillä harrastin aktiivisesti ainoastaan hölkkäämistä ja salilla en kerennyt käymään kuin noin kuukauden verran ennen hyvinvointivalmennuksen aloittamista

Liityin Jenspan henkilökohtaiseen hyvinvointivalmennukseen huhtikuussa 2022, koska

 • halusin opetella sen, että en korvaisi oikeaa ruokaa herkuilla
 • halusin kiinteyttää kroppaani
 • halusin saada kehitettyä voimatasojani
 • halusin saada pysyvät muutokset sen suhteen, että voisin elää turvallisin mielin tulevaisuuttani, että oppisin ja sisäistäisin kaikki edellä mainitut asiat

Haasteet hyvinvointivalmennuksen aikana – meneekö kaikki pilalle? Ovatko onnistuminen ja tulokset varmoja?

Huomautus tähän väliin ruokavaliosta

Ruokavalioni ei ole Jenspan suunnittelema. Hän on tarjonnut minulle mahdollisuutta ottaa vastaan hänen laatimiaan ruokavalio-ohjeita. Tiedän, että hänen ohjeensa ovat hyviä ja toimivia useimmille, koska olen joskus itsekin syönyt siihen tyyliin mitä hän ohjeistaa valmennettavilleen ruokavalion suhteen ja aiemmin kokeilemani samankaltainen ruokavalio oli hyvä kokeilu, mutta koen tämän hetkisen ruokavalioni ja tyylini itselleni sopivammaksi kuin aiemmat ruokavalioni joiden kanssa olen elänyt.

Mutta tähän väliin totean, että olen elämäni ajan käynyt läpi paljon erilaisia ruokavalioita, että lopulta kaikkien kokeilujen jälkeen löysin itselleni rauhan ruokavalion suhteen silloin 13.10.2020 kun lähdin tekemään muutoksia elämäntapoihini. Ja olen kokemuksieni pohjalta rakentanut itselleni sen mieluisimman ja parhaimman tavan syödä, joten en halua muuttaa toimintatapojani ruokailujen suhteen, koska siinä ei olisi mitään mikä auttaisi minua voimaan entistäkään paremmin.

Syön hyvin intuitiivisesti, eli kuuntelen omaa kehoani tarkkaan. Jos minulla ei ole nälkä, en pakota itseäni syömään. Jos minulla on enemmän nälkä kuin yleensä, silloin syön. Jos minusta tuntuu, että haluan siirtää aamupalan myöhemmälle ajankohdalle, minä teen sen. Koen, että olen nykyisessä tilassani rauhassa ruokailujen suhteen.

Täytyy vain pitää huoli siitä. etten korvaisi oikeaa ruokaa herkuilla ja tähän asiaan Jenspa on auttanut siten, että hän herättelee minua ajattelemaan, että mitkä asiat mahdollistavat sen, että lähden korvaamaan oikeaa ruokaa herkuilla? Ainakin se, että jos ostan kotiini herkkuja suuria määriä, niin tämä on yksi mahdollistaja. Jos ostaisin vain pienen määrän, jonka söisin kerralla, ei minulla olisi siten mahdollisuutta napostella. Ehkä opettelen vielä uudelleen jossain vaiheessa sen, että halutessani voin sallia itselleni pienen makean lounaan jälkeiseksi herkuksi jos näin haluan, mutta sitten täytyy työstää paljon sitä, ettei tulevaisuudessa lähtisi hommat taas sinne oikomispolulle.

Palaten takaisin valmennukseen ja valmennuksen aloitushetkeen…

Muistelen nyt suurin piirtein aikajanaa tälle menneelle kolmen kuukauden valmennukselle, pientä heittoa voi olla muistissani sen suhteen, että muistanko ajanjaksot oikein, mutta aika tarkkaan muistan kuitenkin ja valmennuksen tapahtumat muistan tottakai selkeästi.

Valmennuksen alussa päätimme minun aloitteestani, että en käy vaa’alla päivittäin, koska halusin tietää, että miltä tuntuisi se, että en kävisi vaa’alla, vaan sen sijaan kuuntelisin omaa kehoani ja käyttäisin mittanauhaa työkaluna vaa’an sijaan. Jätin vaa’an pois, laitoin sen vaatekaappiini piiloon.

Valmennuksen ensimmäiset viikko pari menivät kohtuuhyvin ja innokkaasti treenien suhteen, jaksoin treenata ja opettelin asioita. Minulla on pientä salitaustaa takana, mutta en ole tavoitteellisesti treenaillut, enemmänkin kuntoilumielessä.

Palaten takaisin asiaan, söin valmennuksen alkuviikoilla yhä herkkuja kuten aina ennenkin, mutta koitin myös opetella, etten korvaisi oikeaa ruokaa herkuilla. Kun valmennusta oli kulunut sen kolmisen viikkoa Jenspa ehdotti, että olisinko ilman herkkuja 30 päivän ajan. Hiukan mietin, että onko tämä hyvä idea, en oikein tiennyt mitä ajatella asiasta mutta lähdin kokeilemaan tätä asiaa toiveikkaana, että miltä tämä asia tuntuisi.

Kotiruokakin voi myös lihottaa, lihomisessa ei ole aina kyse ravinnon laadusta, vaan useimmiten makrojakaumasta ja kokonaisenergiansaannista, joka puolestaan suhteutetaan omaan kulutukseen.

En ostanut kaupasta herkkuja, mutta leivoin kotona terveellisempiä herkkuja, kuten proteiinimokkapaloja ja -muffinsseja. Näihin en lisännyt mitenkään älyttömästi rasvaa, mutta sitä kuitenkin tuli lisäiltyä, koska rasva yleensä kuuluu moniin terveellisempiikin leivonta-ohjeisiin ja ilman rasvaa ei moni leipomus välttämättä onnistu hyvin tehtäessä – eikä rasvaa tule missään nimessä vältellä, vaan kohtuukäyttö ja kokonaisuus ovat hyviä avainsanoja.

En kiinnittänyt enää huomiota yhtään siihen, että paljonko söin rasvoja päivän aikana, sillä en osaa aina hahmottaa asioita. Ja se, että en ollut käynyt vaa’alla, niin en osannut yhdistää valintojani painoon ja omaan aktiivisuuteen.

Tiedän sen, että paino nousee ja laskee hyvinkin hurjasti vaikkapa yhden vuorokauden aikana, mutta se ei ole minua häirinnyt, en pidä vaakaa tärkeänä mittarina, mutta se auttaa minua analysoimaan tekemiäni valintoja ravinnon ja liikunnan suhteen, koska silloin käsitän koko hyvinvointini kokonaisuuden, enkä vain osaa siitä.

Vaa’an pois jättäminen ja painon nousu: Voiko vaa’alla käydä päivittäin ilman, että se toisi stressiä?

Mutta palaten taas asiaan, eli kun valmennusta oli kulunut muuan viikon ajan, enkä ollut käynyt vaa’alla, enkä ostellut kaupan herkkuja, niin tunsin voivani kuitenkin hyvin. Kun olin ollut tästä 30:sta päivästä noin 25 vuorokautta ilman herkkuja, kävin vaa’alla, painoni oli noussut 25 vuorokaudessa vajaa 7 kiloa (noin 6,2kiloa) ja lisää senttejä oli tullut kehooni noin +9cm jakaantuen tasaisesti koko kroppaan.

Tässä vaiheessa homma meni ”pilalle” siitä syystä, että söin oikeaa ruokaa ja terveellisesti, leivoin terveellisiä herkkujakin, mutta en ajatellut rasvansaantia lainkaan ja hiilarit oli korkealla kuten aina ennenkin, niin paino nousi nopeasti. Kun jätin kaupan herkut (karkit) pois, niin otin tilalle extrarasvaa, joka sitten lähti nostamaan painoa, ja nämä extrarasvat ovat tulleet terveellisten leipomuksien mukana ja osittain myös muunkin ravinnon mukana, kun lisäilin ruokiin salaatinkastikkeita, joita en tänä päivänä käytä kuin harvoin (kerran kuukaudessa jos sitäkään).

Painon nousi toki ärsytti, koska 70,6 kilosta yli 77 kiloon ei tuntunut enää hyvältä ajatukselta koska oli jo niin lähellä 80:ta kiloa, ja 25 vuorokaudessa ei voi lihastakaan tulla niin paljoa, että paino nousisi noin paljoa. Mutta en masentunut kuitenkaan, vaikka kyllä se vähän ahdisti. Aloin palaamaan takaisin siihen, että seuraan painoani ja lähdin korjaamaan ruokavaliota siihen miten söin aikaisemminkin ennen valmennusta.

Jos tuntuu, että oma elämä ei pysy lainkaan kasassa, niin jos edes yhdestä pienestä osasta koko elämän kokonaisuudesta voisi pitää kiinni, niin auttaisiko se mitään?

Liikunnasta koitin pitää kiinni, mutta yhdessä välissä tuli noin 1,5 viikon jakso, kun liikuin ehkä vaan kerran. Paino lähti laskuun hyvin. Mutta yhä edelleen oli ongelmaa sen suhteen, että korvasin oikeaa ruokaa herkuilla, tuntui vaikealta sisäistää montaa asiaa yhtä aikaisesti, koska oli vielä tämä painon nousukin tapahtunut ja elämässä muutenkin voi tulla ylä- ja alamäkiä milloin mistäkin elämän osa-alueesta, jotka eivät välttämättä liity syömisiin tai liikkumisiin.

Jatkoin herkutteluista huolimatta liikuntaa ja ajattelin, että koitan pitää edes yhdestä asiasta kiinni josta nautin ja se oli liikunta. Sitten jossain vaiheessa aloin miettimään, että en voi enää korvata oikeaa ruokaa herkuilla, koska treenaan niin paljon, noin 4-5 kertaa viikossa tänä päivänä, että tarvitsen oikeaa ruokaa treenieni tueksi. Treenaamisen myötä aloin saamaan kiinni siitä, että en korvaa oikeaa ruokaa herkuilla.

Olen nyt noin 7 viikon ajan syönyt alle 10 kertaa herkkuja, joka on todella vähän verrattuna aiempaan, tämän vuoden kevääseen. Opettelen sitä, että voin syödä herkkuja, mutta sillä tavoin, etteivät ne vaikuttaisi hyvinvointiini negatiivisesti. Voin syödä vaikka joka päivä herkkuja jos en korvaisi niillä oikeaa ruokaa.

En voi kotiini ainakaan tässä vaiheessa ostaa pientä naposteltavaa, koska elämäni on hyvin hektistä ja saatan kotona oikaista todella helposti sen nopean energian pariin. Mikäli ostaisin kotiini herkkuja, täytyisi niiden määrät olla todella pieniä, eikä olisi hyvä ostella niitä jemmaan, ennen kuin on oppinut täysin sen, että oikeaa ruokaa ei saa korvata herkuilla.

Onnistuminen ja pysyvät tulokset ovat varmoja Jenspan henkilökohtaisessa hyvinvointivalmennuksessa

Me ihmiset toimimme eri tavoilla. Joku tykkää siitä, että on töissä jokin tietty kaava jota voi noudattaa. Osa taas ei kestä lainkaan valmiita ohjeita ja haluaa kääntää kaiken ylösalaisin, jotta saisi aivoille jotain virikkeitä. Itse kuulun niihin ihmisiin keille on tärkeää kokea itse omakohtaisesti asiat ja sisäistää asiat oman kokemuksen ja oivalluksien kautta. Minulle ei useinkaan riitä se, että kerrotaan miten tehdään asioita, vaan ne asiat täytyy kokea omakohtaisesti.

Voidaan neuvoa miten tehdään kyykky oikeaoppisesti, mutta se kokemus siitä, että mitkä lihakset työstävät alas mentäessä ja mitkä ylös mentäessä, niin ne asiat täytyy kokea ja tuntea.

Jenspa kuuntelee aika tarkkaan valmennettavaa ja on tukena koko ajan. Hän antaa kyllä tilaakin miettiä asioita itsenäisesti ja itse kuulun juuri heihin, keille itseohjautuvuus on tärkeä asia. Jenspa herättelee kyllä todella hyviä pointteja asioihin ja asioita on kiva pohdiskella yhdessä.

Jenspakin ehdotti alkuun, että kävisin kerta viikkoon kaupassa, jotten mahdollistaisi niiden herkkujen ostamista, joka puolestaan taas olisi mahdollistanut sitä, että korvaisin oikeaa ruokaa herkuilla. Mutta tämä ei toimi minulla, koska en halua toimia tuolla tavoin, vaikka tuo on älyttömän hyvä vinkki ja toimiva jollekin. Käyn itse lähes päivittäin kaupassa, koska haen aina pikkuostoksia ja se kauppareissu voi olla ainoa hetki päivässä kun näen ihmisiä kuntosalin lisäksi.

Vaikka olen sosiaalinen ja minulla on kavereita muualla Suomessa, ei minulla ole tällä hetkellä ihmisiä juurikaan seuranani, enkä kyllä useinkaan kaipaa ihmisiä olemaan jatkuvasti rinnallani. Viihdyn itsekseni ja soittelen ja viestittelen ystävieni kanssa ja tapaan heitä silloin kun tapaan. Kaukana oleva ystävä voi olla lähempänä sinua ja enemmän kanssasi läsnä, entä kuin ystäväsi joka istuu suoraan vieressäsi. Ei ne välimatkat, vaan se kuinka on läsnä. Voi olla seurassa, mutta silti kokea olevansa yksin. Ja voi olla yksin, mutta silti ei koe olevansa yksinäinen. Minä en ole yksinäinen vaikka paljon olen yksin, minua on siunattu ihanilla ystävillä ja läheisillä.

Jenspakaan ei jätä sinua yksin vaikka hän valmentaisi sinua etävalmennuksen avulla! Hän valmentaa minuakin täysin etänä ja tuloksia tulee. ❤️

Nämä asiat ovat muuttuneet kun liityin hyvinvointivalmennukseen

 • olen treenien myötä saanut sisäistettyä paremmin sitä, että herkut eivät ole ravintoa, eikä niillä kuulu korvata oikeaa ruokaa, treenasi tai ei
 • treenaamisen myötä olen enemmän ja enemmän varmistunut siitä, että kun treenaa paljon, niin mittanauha on parempi työkalu entä kuin vaaka, vaikka vaa’allakin käyn päivittäin, koska se on minulle yksi pala kokonaisuutta
 • valmennuksen myötä olen myös varmistunut sen suhteen, että kaikkien asioiden ei kuulukaan toimia minulla jos ne toimivat jollakulla muulla, vaan olen entistäkin enemmän keskittynyt siihen, että mikä toimintapa on minulle parhain ja sopivin
 • Jenspa on auttanut minua monipuolistamaan liikuntaa, harrastin aikaisemmin yksipuolisesti pelkkää hölkkäämistä, ja nyt on ihanaa kun on niin paljon vaihtoehtoja, mistä valita aina sen hetkiseen tilanteeseen se mieluisin liikkumistapa, esimerkiksi sali- ja kotitreenit, sekä kävely & hölkkä

Mitä enemmän on valinnan varaa, sitä enemmän on mieluista tekemistä, vai onko asia näin?

Tuohon liikunnan monipuolisuuteen vielä palaten, niin ajattelen tuota asiaa näin, että jos on vaikka pieni lapsi, jolle yrität opettaa syömään terveellistä ruokaa, niin jos sanot hänelle, että ”nyt syödään kaalilaatikkoa”, niin lapsi voi sanoa, ettei halua (usein voi lasten kanssa törmätä tähän asiaan, jos ei ole totuttu syömään terveellistä ruokaa). Mutta jos annat lapselle vaihtoehtoja, esimerkiksi porkkanaletut, kaalilaatikko tai kesäkurpitsalasagne, niin todennäköisesti lapsi alkaa miettimään näitä vaihtoehtoja ja valitsee jonkun näistä vaihtoehdoista. Sama kaava toimii myös aikuisillakin, kuten myös tässä liikunta-asiassa.

Ennen valmennusta en olisi uskonut välttämättä, että innostun kotitreeneistä, koska olen tottunut käymään salilla. Olen vuosia sitten ostanut kotiini kahvakuulan, joka ei ole ollut koskaan täyttä treeniä käytössäni. Mutta kun minulla on ollut välillä hektistä elämäni kanssa ja olen liikkunut paikoissa, joissa en pääse salille, Jenspa ehdotti kotitreenejä niille päiville jolloin en pääse salille, minähän innostuin tästä.

Hetken aikaa kun olin kotitreenejäkin treenaillut, ehdotin Jenspalle vielä, että voisiko hän suunnitella minulle noin 20-30 minuutin mittaisen hiit- treeniohjelman, jotta voisin sitäkin toteuttaa jos aika ei riitä tekemään tunnin treeniä. Nyt on paljon vaihtoehtoja ja mitä enemmän minulla on vaihtoehtoja, sitä enemmän tykkään tehdä asioita.

Jatko

Jatkan samaan malliin kuten olen nyt tähän saakka toiminut, eli pyrin treenaamaan monipuolisesti vaihdellen koti- ja salitreenejä. Ja koitan myös saada hölkästä jälleen kiinni, sillä se on ollut minulle rakas harrastus jo hyvän aikaa ja sen toteuttaminen on hiukan ollut vähemmällä huomiolla sen jälkeen kun liityin hyvinvointivalmennukseen ja hurahdin lihaskuntotreeneihin. Mutta menen fiiliksen mukaan. Pääasia, että nauttii just niistä asioista mitä tekee! Ja minun ja Jenspan yhteistyö jatkuu vielä seuraavat kolme kuukautta, joten tulet vielä kuulemaan lisää tästä yhteistyöstä jota toteutamme.

Hyvinvointivalmentaja Jenna on itsekin tehnyt suuren elämäntapamuutoksen ja tietää mistä puhuu, kun puhutaan pysyvistä muutoksista

Sinun ei tarvitse lähteä muutokseen yksin

Hyvinvointivalmentaja, Personal Trainer Jenna (Jenspa) Kuokkanen

Entä jos muutosmatkan aikana tulee haasteita vastaan, miten niistä voi selvitä?

– On hyvä muistaa että kompastukset kuuluu yhtälailla elämäntapamuutokseen. Ne kasvattaa ja opettaa. Kaatuuhan ne lapsetkin monta kertaa ennen, kun oppivat kävelemään! Joten älä heti lannistu ja luovuta, vaan jatka eteenpäin, Jenspa kertoo puhuttelevassa postauksessaan.

Voin itsekin yhtyä täysin Jennan sanomaan, sillä eteenpäin meneminen on tärkeää. Ja Jenspa auttaa ja tukee sinua koko valmennuksen ajan. Hän varmistaa sen, että et jää yksin asioiden kanssa.

Suosittelen kyllä ottamaan vähintään kolmen kuukauden hyvinvointivalmennuksen, jotta ehdit rauhassa opetella asioita pieni pala kerrallaan.

Hyvinvointivalmentaja Jenna (Jenspa) Kuokkanen, Personal Trainer Tampere + lähiseudut, myös etävalmennus.
Hyvinvointivalmentaja Jenna (Jenspa) Kuokkanen, Personal Trainer Tampere + lähiseudut, myös etävalmennus.

Tätä kaikkea saat kun liityt Jennan henkilökohtaiseen hyvinvointivalmennukseen

 • pysyviä muutoksia – ei kitudieettejä, vaan kaikki muutokset tehdään sinua kuunnellen, kaikki lähtee sinusta itsestäsi
 • jos et ole vielä innostunut liikunnasta, Jenspan kanssa löydätte juuri sinulle mieluisimman liikuntalajin
 • saat valmennuksen ajaksi käyttöösi helppokäyttöisen puhelimeen ladattavan sovelluksen, josta löydät juuri sinulle räätälöidyt ruokavalio- ja liikuntaohjeet
 • kokonaisvaltaista hyvinvointia – mihinkään ei ole kiire

Hyvinvointivalmennus sopii sinulle loistavasti kun

 • olet kokeillut monia eri keinoja painonpudotuksen suhteen ja mikään ei tunnu tehoavan
 • koet, että aineenvaihduntasi on jämähtänyt paikoilleen
 • haluat syödä monipuolisesti ja terveellisesti – mitään ei jätetä kokonaan pois, vaan sinulle suunnitellaan kokonaisuus, jota sinun on helppo noudattaa
 • haluat saada aitoa iloa liikunnasta – liikunta ei ole mitään pakkopullaa!
 • haluat saada pysyviä tuloksia
 • haluat pysäyttää painon nousun
 • haluat voida aidosti hyvin ja kokea olevasi hyvinvoiva omassa kehossasi
 • haluat unohtaa vaa’an lukemat ja keskittyä sen sijaan siihen, että voit hyvin ja jaksat paremmin arjessa

Yhteenveto lopuksi

Nyt on yhteenvedon aika. Annan arvioni Jennan osaamisesta ja olen sitä mieltä, että Jenna on ratkaisukeskeinen. Hän ei puputa niitä asioita mitkä toimivat hänellä, vaan hän ymmärtää sen, että tapoja toimia on monia. En tietenkään väitä, että Jennan omat toimintatavat olisivat jollain tapaa vääriä, vaan meinaan sitä, että Jennalla on oikeasti tässä hommassa lähtökohtana se, että etsitään valmennettavalle se mieluisin ja parhain tapa toimia, ja kuunnellaan ensin valmennettavaa ennen kuin tehdään mahdollisia ehdotelmia, ettei suoriltaan lähdetä lyömään vain jotain ohjeita pöydälle.

Ja jokaisella on aina se oma lähtötilanne ja Jenna rakentaa sen valmennuksen alun sen mukaan, että mikä on kenenkin sen hetkinen lähtötilanne ja tarkastelee kehitystä tarkkaan, että milloin täytyy tehdä muutoksia jos jokin juttu ei toimi, tai jos kehitys on vilkasta, niin lyödään tarvittaessa lisää panoksia kehiin.

Jennan aito läsnäolo on arvostettavaa, sekä hänen aito kiinnostuksensa valmennettavaan.

Olen kaikkiaan tyytyväinen tähän meidän yhteistyöhön ja uskon, että nyt kun olen saanut niin hyvin treeneistä kiinni, että seuraavat kolme kuukautta tätä valmennuksen jatkoa tulevat olemaan antoisia ja varmasti oppii lisää juttuja treeneistä.

Omasta mielestäni olen suoriutunut hyvin tämän valmennuksen suhteen, koska kokonaistilannetta analysoidessani voin kiittää itseäni ja Jennaa, että olemme tehneet loistavaa yhteistyötä, kuljen kohti omia tavoitteitani, jotka ovat rasvanpoltto ja kropan kiinteyttäminen (sama asia :D) ja voimatasojen kehittäminen, sekä myös se, että opettelen olemaan korvaamatta oikeaa ruokaa herkuilla.

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.