2021 03 27 21 19 43 786 2

Julkaistu 28.03.2021

Luonnonkosmetiikan hiustuotteet: Unique Haircare- saavatko ohuet hiukset volyymia?

*Unique Haircaren tuotteet saatu testattavaksi Ruohonjuuresta. Postaus sisältää lähdeluettelon artikkelin lopussa. Lainaukset kolmansien osapuolten sivustoilta merkitty tekstin alkuun ennen varsinaista tekstiä yläviittein (1).

unique haircare
Unique Haircaren luomusertifioituja hiustenhoitotuotteita.

Sain Ruohonjuuresta testiin luonnonkosmetiikkasarja Unique Haircaren (Unique Beauty) tuotteita. Ruohonjuuri valitsi testiin syväpuhdistavan shampoon, tuuheuttavan shampoon, hiusnaamion, hoitoaineen sekä suolasuihkeen. Kokemusta minulla ei ole kovinkaan paljoa hiustenhoitotuotteista, jotka olisivat puhdasta luonnonkosmetiikkaa.

Ennen Unique Haircare tuotesarjan testausta minulla oli käytössä ennestään:

Shampoo: Love And Beauty Planet – Sheavoi & Santelipuu shampoo (vegaaninen)

Syväpuhdistava shampoo: Herbina syväpuhdistava shampoo (sisältää karviais- ja lehmusuutetta) (vegaaninen, ei luonnonkosmetiikkaa)

Hoitoaine: Love And Beauty Planet – Sheavoi & Santelipuu hoitoaine (vegaaninen)

Sävyttävät hoitoaineet: Biozell Mandarin + Raspberry (vegaanisia)

Love And Beauty Planetin Sheavoi & Santelipuu hoitoaine + shampoo ovat suosikkini! Ihana tuoksu ja kosteuttavat hiuksia hyvin. Herbinan syväpuhdistava shampoo on ollut myös tehokas. Ostin Herbinan syväpuhdistavan shampoon käyttööni jokunen aika sitten, että hiukset puhdistuisivat kunnolla & saisivat hieman tuuheutta.

Omat hiukseni ovat suorat, suhteellisen hentoset ja minulla on paljon hiuksia, mutta ovat ohkaset. Käytän kosteuttavia tuotteita hiuksiini mutta hiukseni tarvitsevat välillä (joka toinen pesukerta) syväpuhdistavaa shampoopesua, jotta eivät olisi niin ”lässähtäneet”.


Tähän väliin mainittakoon, että Ruohonjuuri on omalla esimerkillään saanut minutkin ajattelemaan monistakin asioista eri tavalla


2021 03 28 01 26 58 848 1
Ruohonjuuren jakamia kannustus/motivaatio ajatuksia.

Olen tehnyt muutaman yhteistyön Ruohonjuuren kanssa, jonka johdosta olen tutkinut vastuullisuutta. Aika hölmö olo minulla on sen suhteen, että en ole ollut tietoinen siitä, että jotkut kosmetiikkavalmistajat voivat hankkia raaka- aineensa vastuuttomasti. On ollut ilo tutkia Ruohonjuuren kautta sitä, että heidän tuotteitensa alkuperää voi jäljittää hyvin. Se mitä olen ehtinyt tutkimaan luonnonkosmetiikasta Ruohonjuuren kautta, on saanut minut toimimaan joissakin asioissa eri tavalla.

Olen muun muassa ostanut testiin kestovanulaput, koska ajattelen että se säästää luontoa + rahaa, kun ei synny vanulappujätettä. Seuraavaksi kiinnostuksen kohteena minulla on ekopesuaineet. En ole vielä ehtinyt tutkia kunnolla sitä, että kuinka paljon kotitalouksista syntyy jätettä luontoomme. Mainittakoon väärinkäsityksien ja ristiriitojen välttämiseksi, että en todellakaan ole täysin vannoutunut ekoelämään tai luonnonmukaisuuteen.

Haluan muuttaa tapojani, tutkia asioita ja toimia eri tavalla mitä aikaisemmin. Haluan hoitaa itseäni luonnonmukaisilla tuotteilla mutta en ole täysin ehdoton. Olen käyttänyt muun muassa vegaanisia tuotteita kulmien värjäyksessä ja hiusten sävytyksessä.

Kiitos Ruohonjuurelle kattavista blogiartikkeleista liittyen vastuullisuuteen ja hyviin tietoinfoihin luonnonkosmetiikasta.

Lue myös: Miksi valita luonnonkosmetiikka – 5 hyvää syytä

Lue myös: Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkatuotteiden mica-mineraali on vastuullisesti tuotettua

Odotukseni Unique Haircaren tuotteilta:

Suolasuihkeen suhteen minulla oli suuret odotukset. Odotukseni olivat kuitenkin sellaiset, että olin varautunut siihen ettei suolasuihke välttämättä täytä odotuksiani. Odotin suolasuihkeelta sitä, että saisin hiusteni tyveen volyymia ilman, että suolasuihke tahmaa hiuksia tai kerrostuisi päänahkaan tuote jäämiksi.

Syväpuhdistavan shampoon osalta odotukseni olivat sitä, että saisin syväpuhdistettua hiusteni sävyä haaleammaksi. Käytän siis hiuksissani välillä Biozellin sävyttäviä hoitoaineita (ovat vegaanisia, eivät luonnonkosmetiikkaa). Välillä hiuksiini tarttuu runsaammin väripigmenttejä sävyttävistä hoitoaineista ja en tykkää kovin kirkkaista / dominoivista sävyistä hiuksissani. Tykkään ennemmin haalean persikan sävystä, entä kuin kirkkaan oranssista. Hattaran vaaleanpunainen on kivempi sävy itselleni, entä kuin kirkkaampi fuchsian punainen.

Tuuheuttavan shampoon, kosteuttavan hoitoaineen & hiusnaamion osalta minulla ei ollut odotuksia sen kummemmin. Tuuheuttavalta shampoolta odotukseni olivat, että shampoo ei ainakaan kuivattaisi päänahkaa. Kosteuttavan hoitoaineen ja hiusnaamion odotin luonnollisestikin olevan kosteuttavia. Kovasti odotin suolasuihketta & syväpuhdistavaa shampoota, koska ne olivat sellaiset tuotteet joilta odotin paljon.

Kokemukseni testiin tulleista Unique Haircaren tuotteista:

Unique Haircaren suolasuihke on ihan ehdoton suosikkini näistä viidestä tuotteesta joita testasin. Sitten kun tuo suolasuihke loppuu itseltäni, niin voisin haluta uudemman kerran tuota suolasuihketta. Haluan kuitenkin kokeilla muitakin suolasuihkeita, mutta Uniquen suolasuihke on ainakin varma tuote joka toimii hiuksiini.

Unique Haircare suolasuihkeen löydät Ruohonjuuresta.

2021 03 20 13 49 25 774 1
Vasemman puolen kuvassa en ole laittanut vielä suolasuihketta hiuksiini. Keskimmäisessä + oikean puolen kuvassa olen laittanut tyveen + pituuksiin suolasuihketta. Luonnonmukainen suolasuihke antaa hyvää pitoa hennoille hiuksille. Hiukset nousevat tyvestä pystyyn vaivattomasti, -ilman tupeerausta.

Toiseksi suosikikseni tuli Unique Haircaren syväpuhdistava shampoo. Koen, että Unique Haircaren syväpuhdistava shampoo on tehokkuudeltaan sama entä kuin aiemmin käyttämäni Herbinan syväpuhdistava shampoo (ei ole luonnonkosmetiikkaa, vaan vegaaninen). Uniquen syväpuhdistava shampoo on pakkauskooltaan isompi entä kuin Herbinan syväpuhdistava shampoo. Hintaeroa noilla kahdella tuotteella on jonkin verran. Herbina maksaa ruokakaupassa alle 4€ ja Uniquen syväpuhdistava shampoo netistä tilattuna tai liikkeestä ostettuna 14,50€.

Unique Haircare syväpuhdistavan shampoon löydät Ruohonjuuresta.

Pesin hiukseni Unique Haircaren syväpuhdistavalla shampoolla, jonka jälkeen käytin sävyttäviä hoitoaineita, joita minulla oli ennestään kotonani. Hiukseni syväpuhdistuivat hyvin Uniquen syväpuhdistavalla shampoolla ja sain hiuksiini tarttumaan sävyttävät hoitoaineet hyvin.

Onneksi sävyttävien hoitoaineiden kirkkaus ei pysy kauaa hiuksissa, koska tykkään itselläni enemmän haaleista väreistä, kuten jo mainitsinkin äsken. Uniquen syväpuhdistavalla shampoolla saa ennen sävyttäviä hoitoaineita hyvin syväpuhdistettua hiukset ja myös sitenkin, että saa häivytettyä liian kirkasta sävyä hiuksista pois. Kätevää.

2021 03 25 10 08 32 945 2
Hiukset pesty ensin syväpuhdistavalla shampoolla, jonka jälkeen hiukset sävytetty vegaanisella sävyttävällä hoitoaineella.

Lue myös: DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi- 3 x luonnollisen raaka- aineen resepti

2021 03 28 15 10 44 151
Unique Haircaren syväpuhdistava shampoo + suolasuihke.

Uniquen tuotteiden arvokkuutta nostaa varmasti se, että

 • tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa
 • tuotteita ei ole testattu eläimillä
 • Unique hiusten- ja ihonhoitotuotteilla on seuraavat sertifioinnit: ECOCERT (luomu), CRUELTY FREE INTERNATIONAL (eläinkokeettomuus), TRE-FOR 100 % (tuulienergia)

Jos on ihan ehdoton että ei käytä muuta kuin luonnonkosmetiikkaa, niin Uniquen syväpuhdistava shampoo on ohuille hiuksille tehokas. Omat hiukseni ainakin saavat kunnolla syväpuhdistusta tuosta shampoosta, eikä ole lässähtäneet. Varsinkin kun lisää suolasuihketta pyyhekuiviin hiuksiin, niin ei varmasti lässähdä hiukset päänmuotoon.

Mutta jos käyttää muutakin kuin luonnonkosmetiikkaa, niin Herbinan vegaaninen syväpuhdistava shampoo on yhtä hyvä.

Kokemukseni Unique Haircare tuotesarjan tuuheuttavasta shampoosta, hoitoaineesta ja hiusnaamiosta:

Olen enimmäkseen pessyt hiuksiani syväpuhdistavalla shampoolla, joka on samalla tuonut tyveen tuuheutta (päänahka on myös puhdas, ei kutise eikä ole kuiva). Tuon tuotesarjan tuuheuttava shampoo on vähän hellempi entä kuin syväpuhdistava shampoo. Jos päättäisin omiin tarpeisiini että kumman ottaisin, niin valitsisin syväpuhdistavan shampoon. Tulen käyttämään tuuheuttavaa shampoota harvemmin entä kuin syväpuhdistavaa shampoota. Oma hiuslaatuni kaipaa hieman enemmän puhdistavampaa pesua.

Unique Haircaren tuuheuttavan shampoon löydät Ruohonjuuresta.


Testiviikon kokemuksen perusteella huomaan, että saan pelkästä syväpuhdistavasta shampoosta sen mitä tarvitsen & täydennän tarpeitani suolasuihkeella


Haluan siis, että shampoo puhdistaa päänahan kunnolla, hiusten pituuksista lähtee myös sävyttävien hoitoaineiden kirkkautta pois sekä haluan hiuksiini kevyttä pitoa & tuuheutta. Syväpuhdistava shampoo + suolasuihke täyttää kaikki edellä mainitut tarpeeni.

2021 03 28 15 12 03 739
Unique Haircaren tuuheuttava shampoo, hiusnaamio sekä hoitoaine.

Unique Haircaren hiusnaamio on ollut todella silottava. Omat hiukseni eivät takkuunnu herkästi, paitsi jos pesee syväpuhdistavalla shampoolla, niin hetken aikaa hiukset tuntuvat märkinä karheammalta. Karheus lähtee pois kun levittää hoitoaineen tai hiusmaskin. Uniquen hiusnaamio kosteuttaa tehokkaasti syväpuhdistuksen jälkeen.

Käytän harvoin hiusnaamioita. Olen kokeillut Curly Girl Methodiin sopivia hiusnaamioita ja mielestäni Uniquen hiusnaamio on yhtä hyvä entä kuin esimerkiksi Fructis Hair Foodin hiusnaamiot. Toki tässä tulee se jälleen esille, että Uniquen tuotteet ovat luomusertifioitua luonnonkosmetiikkaa & kyseinen hiustenhoitotuotteiden valmistaja on kansainvälisten Cosmoprof- kauneusmessujen Cosmoprof Green Prize voittaja.

Unique Haircaren hiusnaamion löydät Ruohonjuuresta.

Unique Haircaren hoitoaine on myös silottava. Silottaa aikalailla saman verran entä kuin Love And Beauty Planetin Sheavoi + Santelipuu hoitoaine. Vaikka Unique Haircaren hoitoaine on tehokas silottamaan hiuksia, niin valitsisin kotiini mieluummin Love And Beauty Planetin Sheavoi + Santelipuu hoitoaineen, koska se on isommassa pakkauskoossa & tuoksuu harvinaisen hyvälle. Hajusteherkille Uniquen hoitoaine (ja muutkin tuotteet) ovat varmempi valinta entä kuin tuotteet joissa on tuoksua. Jotkut hajusteherkät ihmiset voivat herkistyä pienestäkin tuoksunvivahteesta.

Unique Haircaren hoitoaineen löydät Ruohonjuuresta.

Tietoa Unique Haircaresta

(1) Tuotteiden tärkein valmistusaine on paljon vitamiineja, proteiineja ja mineraaleja sisältävä luomuhera, joka vahvistaa, suojaa ja elvyttää hiusta pintaa syvemmältä. Lisäksi tuotteet sisältävät luonnonkukista ja kasveista peräisin olevia hoitavia uutteita ja öljyjä.

Tuotteissa käytetyt pintakäsittelyaineet perustuvat uusiutuviin luonnonvaroihin kuten pohjoismaisiin kukkiin, kasveihin ja viljaan. Sarjan tuotannossa hyödynnetään mietoja, ympäristöystävällisiä ja luonnollista alkuperää olevia puhdistusaineita, kasvipohjaisia emulgointiaineita, luomusertifioituja hydrosoleja, luomusertifioituja kasviöljyjä ja luomumaitoa.

Säilöntäaineet ovat mietoja ja tuotteet sisältävät luomusertifioituja eteerisiä öljyjä ja sertifioituja reilun kaupan valmistusaineita. Kaikki tuotteet on valmistettu tuulienergiaa hyväksi käyttäen.

Unique Haircaren tuotteissa ei käytetä:

 • parabeeneja
 • propylenglykolia
 • PABA-aurinkofilttereitä
 • synteettisiä värejä tai hajusteita
 • nano-ainesosia
 • geenimuunneltuja aineita
 • formaldehydejä eikä niiden johdannaisia
 • myrkyllisiä kemikaaleja
 • lanoliinia
 • SLS/SLES:tä
 • trethanolamiinia (TEA)
 • EDTA
 • ureaa

Tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Unique hiusten- ja ihonhoitotuotteilla on seuraavat sertifioinnit:

 • ECOCERT (luomu)
 • CRUELTY FREE INTERNATIONAL (eläinkokeettomuus)
 • TRE-FOR 100 % (tuulienergia)

Unique Haircare on kansainvälisten Cosmoprof- kauneusmessujen Cosmoprof Green Prize voittaja. Tuotepakkauksissa ilmoitetaan selkeästi eri sertifiointien osuudet tuotteesta.

Lähdeluettelo

(1) Ruohonjuuri – Unique Haircare

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.