IMG 20210320 125708 scaled

Julkaistu 21.03.2021 | Päivitetty 22.03.2021

Alumiiniton deodoranttivoide by Kolme Cosmetics- 3 x syytä miksi sinunkin kannattaa kokeilla

*Kaupallinen yhteistyö yrityksen Kolme Cosmetics Oy kanssa. Postaus sisältää mainoslinkin, joka merkitty tähdellä (*). Postaus sisältää lähdeluettelon, tekstin lähteet merkitty numeroituina yläviitehuomiolla (1).

Jes! Vihdoinkin kotimaisen luonnonkosmetiikkasarja Kolme Cosmeticsin luonnonmukainen alumiiniton deodoranttivoide saapui postinaisen kyydissä postilaatikkoomme. Olin tarkoituksella ilman deodoranttia muutaman päivän koska luovuin deodoranttisuihkeestani & odotin tätä turvallista deodoranttivoidetta kotiini.

kolme cosmetics

Taustoitan hieman mistä on kyse: Olen hiljattain hurmioitunut luonnonkosmetiikkaan sen hellävaraisuuden takia. Sekin, että luonnonkosmetiikassa ei käytetä eläinkokeita, raaka- aineet hankitaan vastuullisesti sekä luontoamme ajatellen, houkuttelee entistäkin enemmän vaihtamaan ei-luonnonkosmetiikkatuotteet luonnonkosmetiikkatuotteisiin.

Haluan, että ihoni voi mahdollisimman hyvin, joten kaupan deodorantit saavat väistyä uuden & luonnollisen + turvallisen deodoranttivoiteen edestä. Ei- luonnonkosmetiikka deodorantit voivat sisältää alumiinia, joka voi olla haitallista ihmiselle. Vaikka saammekin pieniä määriä alumiinia ruoasta, juomavedestä sekä myös rokotuksien yhteydessä altistumme myös alumiinille, niin en tietoisesti halua lisätä keholle alumiinin saantia käyttämällä alumiinia sisältävää deodoranttia.

Yksi hyvä syy sille, että miksi suosia luonnollista deodoranttia on se, että sillä tavoin voi vähentää elimistön kuormitusta alumiinille altistumiselta

Olen pohtinut, että onko alumiinia sisältävien deodoranttien todettu olevan yhteydessä naisten rintasyöpään. Mitään varmaa vahvistusta en mietteelleni saanut, mutta tulin siihen lopputulokseen että jos täytyy edes tuollaista epäillä, niin varmemmin mielin voin olla luonnonkosmetiikan parissa.

Ravintoasiantuntija Juhana Harjun mukaan alumiinia imeytyy deodoranteista etenkin kainaloiden sheivauksen jälkeen. Juhana Harju on tutkinut alumiinin haitoista omilla sivuillaan erilaisten tietolähteiden avulla. Voit halutessasi tutustua täällä lisää aiheeseen.

Lue myös: Huolestuttaako alumiini? Älä katso vain kainaloon

Kolme Cosmetics- lempeää mutta tehokasta ihonhoitoa luontoamme kunnioittaen

Kolme Cosmetics Oy:n perustaja Hanna Savioja kehitti luonnonmukaisen toxfree- ihonhoitosarjansa alunperin omaan käyttöönsä. Idea oman tuotesarjan kehittämiselle lähti siitä kun hän ei löytänyt kaupan hyllyiltä täysin haluamaansa, eli 100% luonnollisia + varmasti turvallisia ihonhoitotuotteita.

Vaikka Hanna suunnitteli tuotteet alunperin omaan käyttöönsä, niin tuotteet ovat löytäneet sukulaistensa & ystäviensä lisäksi myös kauemmaksi oman kotipuutarhan uumenista. Voit löytää Kolme Cosmeticsin tuotteita heidän verkkokauppansa lisäksi Twistben verkkokaupasta, apteekista sekä kauneushoitoloista. Tutustu jälleenmyyjiin täältä.

Kaikki Kolme Cosmeticsin pakkausmateriaalit ovat joko kierrätettäviä tai biohajoavia. Kolme Cosmeticsille on äärimmäisen tärkeää pyrkiä vähentämään pakkausjätettä, joten palatuotteet pakataan yksinkertaisesti kauniiseen paperipussiin. Seerumin ja kehäkukkavoiteen lasipakkaukset pakataan lopuksi valkaisemattomaan silkkipaperiin, joka toimii myös pehmusteena verkkokauppapakkauksessa.

Kehäkukat kasvatetaan omassa kotipuutarhassa ja yrtit pyritään kerämään itse. Mehiläisvaha on kotimaista, lähellä tuotettua. Se, että raaka- aineiden hankintaan keskitytään näin paljon, kertoo yrityksen arvoista valtavasti. Täytyy olla suuri intohimo sille mitä tekee, kun kaiken pystyy jäljittämään tuotteiden valmistuksesta myyntivaiheeseen.


Kolme Cosmeticsin tuotteissa käytetyt yrtit ja kehäkukat ovat lähtöisin oman kotipuutarhan antimista. Lisää tälläisiä menestystarinoita!


Toinen hyvä syy sille, että miksi suosia luonnollista deodoranttia on se, että luonnollinen deodorantti ei ärsytä ihoa

Ihonhoitotuotteiden sisältämät synteettiset tuoksut, säilöntäaineet, alkoholit sekä erilaiset kemialliset kaasut & kaasuyhdisteet voivat ärsyttää ihoa. Siksipä Kolme Cosmeticsin luonnolliset ihonhoitotuotteet ovat oivallinen ratkaisu herkälle iholle, koska Kolme Cosmeticsin tuotteet eivät sisällä ihoa ärsyttäviä synteettisiä tuoksuja tai säilöntäaineita.


Kaikki Kolme Cosmeticsin tuotteet ovat käsityönä valmistettuja. Tuotteet ovat toxfree luonnonkosmetiikkaa


Alumiiniton deodoranttivoide by Kolme Cosmetics sisältää

 • kookosöljyä
 • kotimaista rypsiöljyä
 • kotimaista mehiläisvahaa
 • 100% aitoa eteeristä greippiöljyä
 • 100% aitoa eteeristä bergamotin öljyä

Mehiläisvaha, kookos- ja rypsiöljy kosteuttavat ihoa samalla kun suomalainen luomu perunajauho auttaa kainoloita pysymään kuivina siirtäen kosteutta pois iholta ilman, että kuivattaa ihoa. Lisäksi deodoranttivoiteessa on käytetty ruokasoodaa ja E- vitamiinia. Kolme Cosmeticsin tuotteissa ei käytetä lainkaan vettä tai säilöntäaineita.


Kolme Cosmeticsin tuotteisiin käytetty kotimainen mehiläisvaha tulee suoraan paikalliselta tuottajalta, kuinka innostavaa! Oletko sinä käynyt koskaan mehiläistarhalla?


(2) Tiesitkö, että kookosöljyn sisältämät rasvahapot, erityisesti lauriini- ja kapriinihapot, ovat erinomaisia pitämään ihon terveenä niiden mikrobien vastaisten ominaisuuksien takia? Tämä merkitsee sitä, että ne tuhoavat vahingollisia mikro-organismeja, jotka voivat kasvaa iholla.

Yleiset ihotulehdukset, kuten akne, karvatupin tulehdus ja ihonalaiskudoksen tulehdus, aiheutuvat sienistä ja bakteereista, joita kookosöljyn lauriini- ja kapriinihapot auttavat tuhoamaan. Eli kookosöljy pitää kainalot hygieenisenä, mahtavaa! Kookosöljyssä on pieni aurinkosuojakerroinkin, sen antama suoja vastaa noin 3-6 suojakerrointa.


Tuotteet sopivat erinomaisesti myös perheen pienemmille, koska perheellisenä äitinä Kolme Cosmeticsin perustaja Hanna tietää ettei sopimattomat kemikaalit ole hyväksi lapsillekaan


Kolme Cosmeticsin laadukkaissa tuotteissa käytetyt tuoksut ovat 100% aitoja eteerisiä öljyjä- ei ikinä synteettisiä. Kolme Cosmeticsin tuotteet loistavat ainutlaatuisuudellaan siten, että tuotteet ovat myöskin vedettömiä & säilöntäaineettomia.

Vertailin Kolme Cosmeticsin deodoranttivoiteen ainesosaluetteloa kaupasta saatavaan Dove- merkkisen deodorantin ainesosaluetteloon

2021 03 21 17 55 46 192
Kuten kuvasta huomaakin, niin Kolme Cosmeticsin deodoranttivoiteen kaikki ainesosat ovat turvallisia & 100% luonnosta saatavia raaka- aineita. Doven deodoranttisuihkeesta löytyy muun muassa butaania, isobutaania, alumiinia, bentsyylialkoholia sekä muutamaa muutakin ”ei niin miellyttävää”- ainesosaa.

Aion ehdottomasti jatkossakin käyttää pelkästään luonnollista deodoranttia.

Kirsikkana kakun päälle mainittakoon, että kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä alusta loppuun asti Sipoossa.


alumiiniton deodoranttivoide

Oih! Deodoranttivoide tuli todella suloisessa pienessä rasiassa. Tämän deodoranttivoiteen alumiinipakkaus on tehty kierrätysmateriaalista. Itse tykkään säästää aina kaikki pienet purkit + purnukat. Pesen ne aina ja käytän uudelleen johonkin järkevään tarkoitukseen. Tämä deodoranttivoiteen rasia on oivallinen esimerkiksi pastillirasiaksi sen jälkeen kun voide on käytetty loppuun!

Todella usein jos ostan pastilleja pahvipakkauksessa, niin ne hyvin usein leviävät laukun pohjalle tai takin taskuun. Kesäkuumalla ne sitten saattavat sulaa laukun tai takin taskun pohjalle jos unohtaa pidemmäksi aikaa laukkunsa auringon valoon paahtumaan.

Kolme Cosmeticsin greippiöljyn tuoksuinen alumiiniton deodoranttivoide tuoksuu todella ihanalle! Hyvin sitruksinen tuoksu. Puolisonikin sanoi, että tuoksu muistuttaa sitruunaleivosta! Tämä deodoranttivoide pitää itse kokea ja ihastua. Tuoksu on luonnollinen, ei synteettinen.

Itse tuoksuttelen tätä deodoranttia useaan otteeseen päivän aikana, tuoksu hivelee hyvän olon hormoneja!

kolme cosmetics

Kolme Cosmetics tuotteiden valmistuksessa ei piilotella mitään, vaan kaikki kerrotaan avoimesti & tuotteiden valmistusta voi seurata Kolme Cosmeticsin kanavista kuten Facebookissa, Instagramissa & Kolme Cosmeticsin omilla nettisivuillaan.


Odotukseni Kolme Cosmeticsin deodoranttivoiteelta

 • nopeasti kuivuva, ei saa jäädä jälkiä vaatteisiin
 • hoitava, kosteuttava
 • mieto tuoksu
 • helposti levitettävä

Kokemukseni Kolme Cosmeticsin deodoranttivoiteelta

 • voide on todella kiinteää, voide ei ”sula” käsiin kun sitä ottaa sormin pakkauksesta ihollensa
 • mieto tuoksu, tietenkin 100% aidoista eteerisistä öljyistä saatua
 • levittyy helposti iholle, kuivuu suhteellisen nopeasti iholle
 • riittoisa pakkauskoko (omassa käytössäni pakkaus riittää yli puoleksi vuodeksi)

Alumiiniton deodoranttivoide imeytyy omalle iholleni suhteellisen nopeasti + tasaisesti. Tuoksu on miellyttävä, hyvin hedelmäinen & pirskahteleva tuoksu. Tuote on unisex- tuote, eli sopii miehille + naisille yhtälailla käytettäväksi.

Itse hikoilen kohtuullisesti tarkoittaen sitä, että en kovin helposti hikisty ilman liikuntaa. Voisin oman kokemukseni pohjalta neuvoa, että Kolme Cosmetics alumiiniton deodoranttivoide sopii todella hyvin kohtuullisesti hikoilevalle henkilölle. Voiteesta ei jää jälkiä vaatteille eikä myöskään kirvele ihoa. Erinomainen deodoranttivoide herkälle iholle.

Itselläni houkutteli kokeilla luonnollista deodoranttivoidetta myös vanhaan palovammaani

Miksipä ei, koska kyseessä on kuitenkin luonnontuote, jolle ei ole rajattua käyttökohdetta. Palovamma-alue on ollut ihollani useamman kuukauden ja jostain syystä siitä ei lähde se kuivuus pois. Jälki on haalea mutta siitä näkee, että on kuivaa röpelöistä ihoa pinnalla.

Olen muutamia kertoja sivellyt palovammakohtaan risiiniöljyä mutta se ei ole tehonnut siihen. Risiiniöljy on tehonnut silmäripsiini muttei pieneen palovammajälkeen.

IMG 20210321 123932
Pientä muutosta iholla on havaittavissa kun katsoo kuvaa tarkkaan. Palovamma alue ei ole enää niin kuivahko + näyttää paremmalta.

(1) Kolme Cosmetics greippiöljyn tuoksuisen deodoranttivoiteen ostajista yli 83,3% on antanut arvosanaksi 4-5 tähteä viidestä tähdestä.

Mielestäni se, että jos tuotteen ostaneista henkilöistä yli 80% antaa 4-5 tähteä arvosanaksi 5 tähdestä, on todella hyvä. Yksi voiteen käyttäjistä olisi toivonut enemmän tehoa hien hajun peittämiseksi. Itse jäin pohtimaan tuote ”hien hajun peittämistä” siltä osin, että hikihän ei itsessään haise millekään. Jos hiki jää seisomaan kainaloihin niin siinä vaiheessa se voi tuoksahtaa epämiellyttävälle.

Mielestäni hien hajua ei kannata lähteä peittämään deodorantilla, parempi on pestä kainalot & laittaa puhtaalle iholle hellävaraista + ihohuokosia tukkeutumatonta deodoranttia. Itse käytin tätä greippiöljyn tuoksuista deodoranttivoidetta & hyvin hengitti kainalot. Toki hikeä tulee kun harrastaa liikuntaa mutta eihän deodorantilla kuulu estää sitä hien tulemista. Itse en ainakaan halua tukkia ihohuokosia ja häiritä kehon luonnollista toimintaa. Haluan vaan, että kainaloni ovat pehmeät + sheivauksen jäljiltä sileät, ei rasittuneet.

Kolmantena faktana sille, että miksi kannattaa kokeilla Kolme Cosmeticsin deodoranttivoidetta löytyy siitä, että tuotteet ovat alusta asti käsityönä valmistettuja, tuotteiden tehokkuus perustuu 100% luonnollisiin raaka- aineisiin & ne ovat valmistettu suurella sydämellä + aidolla intohimolla luonnonmukaisuuteen

Kolme Cosmetics alumiiniton deodoranttivoide ei tuki ihohuokosia, imeytyy nopeasti & turvallisesti iholle, jättäen ihon pehmeäksi. Mielestäni voide sopii kuivalle, herkälle + atooppiselle iholle.

IMG 20210320 125524 1

Käy ihmeessä tutustumassa lämminhenkisen Kolme Cosmeticsin toimintaan + turvallisiin & hellävaraisiin luonnon mahtituotteisiin Instagramissa!

Kolme Cosmeticsin voit löytää myös Facebookista & kaikki Kolme Cosmeticsin käsintehdyt tuotteet löydät *täältä.

Lue myös: Pitkät ripset risiiniöljyllä? -28 vuorokauden testi + tulokset

Lähdeluettelo

(1) Tähtiarvostelujen lähteenä käytetty Kolme Cosmeticsin omia nettisivuja sekä Kolme Cosmetics tuotteiden jälleenmyyjän Twistben nettisivuja

(2) NIVEA- KOOKOSÖLJY IHOLLE: KOOKOSÖLJYN HYÖDYT

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.