bodymaja

Uutta nyt: Bodymajan itsepalveluina toimivat kehonkoostumusmittaukset ovat joustava valinta kiireisen arjen keskellä

Kaupallinen yhteistyö Bodymajan kanssa. Postaus sisältää -20% alekoodin. Alekoodilla JESSICA20 saat -20% alennuksen kaikista Bodymajan tuotteista vuoden 2022 lokakuun loppuun saakka. Pääset tutustumaan palveluihin täältä.

photo 2022 08 03 18 25 39 2
Kehonkoostumusmittauslaite on tilassa, jossa voit käyttää sitä täysin itsenäisesti. Voit käydä mittauksessa helposti ja vaivattomasti juuri silloin kun itse haluat. Tila on sopivan kokoinen, siisti ja viihtyisä. Tilassa on pienet naulakot, jotta niihin voi jättää ulkovaatteensa ja laukun/repun mittauksen ajaksi. Käytettävissäsi on desinfiointiliinoja, joilla voit puhdistaa jalkasi ja laitteen.

Vuosi sitten elokuussa siirtyessään aamulla vuoteestaan aamukahvin äärelle sai Bodymajan perustaja Aapo Hirvensalo ideansa perustaa yrityksen, joka tarjoaa itsepalveluina toteuttavia kehonkoostumusmittauksia.

Idea kehittyi toteutusta kohti Aapon pohtiessa asiaa omalta kannaltaan, sillä hänellä oli ollut vuodessa aina useita erilaisia ”ryhdistäytymisiä”, joita hän kutsuu tavoitteellisiksi jaksoiksi. Osa voi kestää kolme viikkoa ja osa muutaman kuukauden.

Aapo uskoo ryhdistäytymisillä olevan hyvinvointia lisäävää vaikutusta, vaikkakin ruuhkavuosipyörityksessä kokonaisuus on varmasti ollut laskeva hänen arvionsa mukaan.

– Ihmettelin miksei mittauspalvelu voisi olla helpommin saavutettavissa ilman aikatauluja ja kenenkään tuijottamista. Sitten mietin miksi raportin täytyy olla yksisivuinen pläjäys numeroita ja palkkeja, joita ei ilman tulkinta-apua oikein tajua.

Halusin myös osaltani ajatella, että pelkästään tieto omasta kehosta lisää ihmisten pieniä hyviä päätöksiä, ja jos voisin tehdä mieleisen palvelun kaltaiselleni ihmiselle, niin siitä varmasti hyötyisi ja tykkäisi moni muukin, Aapo kertoo.

Mielestäni elämästä voi nautiskella erissä ja sitten ryhdistäydytään erissä.

Aapo Hirvensalo, Bodymajan perustaja

Bodymaja on Suomen ainoa vain kehonkoostumusmittauksiin erikoistunut toimija. Bodymajalla on uutuuskonsepti ja aivan uudenlainen raportti.


Omat kokemukseni palvelusta yhteenvetona. Tässä artikkelissa syvennytään käsiteltävään aiheeseen tarkemmin kun jatkat tämän artikkelin lukemista.

Olen erittäin tyytyväinen palvelun helppouteen ja vaivattomuuteen. Palvelu sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan. Palvelu sopii erinomaisesti myös vuorotöissä käyville, kuten myös ruuhkavuosissa elävillekin, sillä voi itse päättää milloin on sopiva hetki käydä mittauksessa.

Hinta on mielestäni kohtuullinen, saat samaan hintaan mittaustuloksien raportit erittäin tarkkaan selitettyinä, että mitä mikäkin mittaustulos tarkoittaa ja saat mahdollisesti ehdotuksia kuinka voisit parantaa terveyttäsi parempaan suuntaan, mikäli siis sinulla olisi tuloksien mukaan kehitettävän varaa. Suosittelen tätä palvelua ystävilleni, koulukavereilleni ja lähimmäisilleni! Kiitos paljon!

Arvostan paljon myös sitä, että kehonkoostumusmittauksessa on mahdollista käydä itsenäisesti. Tämä palvelun ominaisuus mahdollistaa sen, että palvelua voivat käyttää myös hekin, ketkä vierastavat ajatusta siitä, että mittauksen aikana olisi vieras ihminen tekemässä tätä mittausta. Usein oman hyvinvoinnin tilan kuuleminen voi olla asia, josta ei halua jakaa tietoa kaikille.


Kuinka kehonkoostumusmittaus toimii itsepalveluna?

  • valitse haluamasi mittauspalvelu, voit valita yksittäisen mittauksen, kolmen kerran mittauspaketin tai 12 kuukauden rajoittamattomat mittaukset
  • viimeistele ostotapahtuma maksamalla palvelu MobiiliPaylla, verkkopankissa, pankkikortilla tai lahjakortilla
  • kun olet viimeistellyt ostotapahtuman onnistuneesti ja maksu on suoritettu, saat sähköpostiisi käyttäjätunnukset Bodymajan Oma Body -palveluun, josta voit seurata mittaustuloksiasi heti suoritettujen mittausten jälkeen
  • saat ostotapahtuman viimeistelyn jälkeen myös ovenavauslinkin, jolla pääset hyödyntämään kehonkoostumusmittaus -palveluita itsepalveluna, sekä myös selkeät ohjeet Bodymajan mittaukseen
  • kehonkoostumusmittaus suoritetaan vaatteet päällä, ainoastaan ulkovaatteet sekä painavammat vaatteet riisutaan mittauksen ajaksi (itse suoritin mittauksen suorilla pitkillä housuilla ja kevyt toppi päälläni, laite vähentää painostasi automaattisesti yhden kilon pois, jolla kompensoidaan vaatteiden painoa)

Kokemukseni Bodymajan kehonkoostumusmittauksesta

Palvelun hankinta alusta loppuun saakka oli selkeää, sillä palvelu ostetaan netin kautta Bodymajan verkkosivustolla. Valittu palvelu voidaan maksaa MobiiliPaylla, verkkopankissa, pankkikortilla tai lahjakortilla. Valittavana oli yksittäinen mittaus, kolmen kerran mittauspaketti tai 12 kuukauden mittaukset rajattomasti. Valitsin 12 kuukauden paketin, sillä tämä kehonkoostumusmittaus -palvelu on mielenkiintoinen ja hyödyllinen suuntaa antava työkalu, jolla voi seurata oman hyvinvointinsa tilaa ja tarvittaessa tehdä pieniä muutoksia elintapoihinsa.

Erityisen paljon arvostan palvelun aitoa vaivattomuutta. Voin itse päättää mihin aikaan käyn tekemässä mittauksen, ja näen ovenavauslinkin kautta aina onko palvelu varattu juuri sillä hetkellä. Tila on omassa käytössä 12 minuutin ajan siitä alkaen kun menee sisälle tilaan. Tänä aikana ovea ei voi avata ulkopuolelta.

Olen erittäin tyytyväinen palvelun helppouteen ja vaivattomuuteen. Palvelu sopii kaikille, erinomaisesti myös vuorotöissä käyville, kuten myös ruuhkavuosissa elävillekin.

Mittaustuloksien tulkinta – helppoa, vaivatonta ja eteenpäin vievää

Mittaustuloksien tulkinta on helppoa, sillä Oma Body -palvelusta näet selkeästi mittaustulokset, ja Oma Body -palvelu tulkitsee sinun henkilökohtaisia mittaustuloksiasi, ja voi ehdottaa sinulle kuinka voisit mahdollisesti parantaa terveyttäsi paremmaksi, mikäli tuloksien mukaan sinulla olisi kehitettävän varaa.

Uutta nyt: Bodymajan kehonkoostumusmittaus -palvelut ovat joustava & luotettava valinta kiireisen arjen keskellä

Kuinka nopeasti tulokset saapuvat?

Mittaustulokset saapuivat Oma Body -palveluun nopeasti, muutamissa minuuteissa. Suoritin mittauksen yhdellä käyntikerralla kolme kertaa, sillä halusin nähdä onko tuloksissa paljoa eroavaisuuksia toisiinsa.

Mielestäni mittaustulokset olivat keskenään hyvin tasaisia, eli merkittäviä heittelyvälejä ei ollut.

Kokonaispisteeni olivat näinä kolmena mittauskertana 72-74 pistettä sadasta pisteestä. Kokonaispisteet, eli InBody-pisteet, kuvaavat kehon rakennetta ja vahvuutta. Tulokseen vaikuttavat lihas- ja rasvamassat suhteessa niiden tavoitearvoihin. Normaalialueena pidetään 70-90 välillä olevia tuloksia.

Kenelle kehonkoostumusmittaus -palvelu sopii?

Jokainen voi hyödyntää kehonkoostumusmittaus -palveluita muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, jos olet raskaana, sairaana, sinulla on sydämentahdistin tai muu kehoon implantoitu lääkinnällinen laite, sinulla on raajaproteesi tai et pysty seisomaan mittauksen aikana, et voi käyttää laitetta tai sitä ei suositella käytettäväksi. Jos pohdit voisivatko kehonkoostumusmittaus -palvelut soveltua sinulle, varmista palvelun soveltuvuus lääkäriltä.

Ovatko tulokset kuinka tarkkoja?

Bodymajalla käytetään vain Inbody 770 -mittalaitteita, jotka ovat varmasti markkinoiden tarkimpia ja testatuimpia laitteita. Inbody-laitteilla on myös yli 80 erilaista patenttia, joilla se on markkinoiden tarkin ja ainutlaatuisin mittalaite.

– Inbody mittaa nimenomaan yksilöllisiä tuloksia eikä viiteryhmiä kuten esim. monet edulliset kehoanalysaattorit ja -vaa’at. Varsinaista tieteellistä vertailua muihin laitevalmistajiin ei käsittääkseni ole kuitenkaan tehty, Aapo kertoo.

DXA-mittaus sairaalaympäristössä on tarkin mittauskeino, mutta röntgenin terveyshaittojen vuoksi ei suositeltava usein toistettavaksi. Inbody 770 -mittaukset ovat jopa yli 99% tarkkuudella DXA-mittauksista, joten virhemarginaalia ei juuri ole ja toistettavuus on helppoa sekä turvallista. Tuloksiin vaikuttaa eniten valmistautuminen.

– Tulisi mitata samalla vaatetuksella, samaan aikaan päivästä ja samanlaisen arjen keskellä. Tärkeintä on mitata säännöllisesti ja samantasoisella laitteella jos haluaa varmistua tulosten vertailukelpoisuudesta. Laitteet ovat pienen henkilöauton hintaisia, joten ne ovat aivan huippulaitteita, hän sanoo.


Tuloksien vertailun vuoksi otin Bodymajan yhteistyöhön mukaan vuoden 2019 raporttini koskien kehonkoostumusmittausta, joka on toteutettu eri yrityksen tarjoamana palveluna. Aiempi kehonkoostumusmittaus on tehty eri laitteella entä kuin tämä tuore mittaus, joka on suoritettu Bodymajan tarjoamana palveluna.


Vanha kehonkoostumusmittaus raportti (EI OLE BODYMAJAN TEKEMÄ)

Tämä kehonkoostumusmittaus on toteutettu vuoden 2019 keväällä ennen kun aloitin tekemään muutoksia elintapoihini. Rasvaprosentti oli tuolloin reilu 41% ja viskeraalinen rasva tasolla 7 (asteikkoa en tiedä mistä mihin saakka se on, mutta raportin mukaan viskeraalisen rasvan tasoni oli hyvä).

Painoindeksini oli tuolloin 31,8. Tuona mittausaikana en ollut edes painavimmillani, sillä painoin vuoden 2020 lokakuussa reilu 94 kiloa, jolloin lähdin tekemään tosissani niitä muutoksia arkisiin valintoihini.

photo 2022 08 04 15 49 10

Bodymajan tekemä kehonkoostumusmittaus (itsepalveluna)

Mielestäni Bodymajan kehonkoostumusmittaus raportti on hyvin selkeä ja oman terveyden tilaa on helppo tulkita itsenäisesti saatujen tuloksien perusteella.

Bodymajan kehonkoostumusmittaus raporttiin kuuluu runsaasti erilaisia mittauksia, esimerkiksi rasvaprosentin mittaus, lihas-rasvadiagnoosi, viskeraalirasvan mittaus, painotavoite jossa kerrotaan mittauslaitteen ehdotelma painon sekä rasva- ja lihasmäärän muuttamisesta, lihastasapaino, nestetasapaino, vyötärö-lantiosuhde, kalorinkulutus liikunnassa, vartalotyyppi ja muutama muukin mielenkiintoinen mittaus.

Raportti on noin 15 sivuinen, joten päätin mainita tässä artikkelissa vain itselleni hyödyllisimmät mittaukset.

Parasta näissä Bodymajan raporteissa on se, että palvelu tulkitsee sinulle kaikki tulokset hyvin tarkkaan, jotta saat käsityksen jokaisesta tehdystä mittauksesta, että mitä nämä mittaukset ovat ja saat tietää myös tehtyjen mittauksien viitearvorajat. Jos jokin tehty mittaus antaa arvon viitearvojen ulkopuolelle, saat todennäköisesti neuvontaa kuinka voisit korjata asiaa parempaan suuntaan.

bodymaja
Uutta nyt: Bodymajan kehonkoostumusmittaus -palvelut ovat joustava & luotettava valinta kiireisen arjen keskellä
Uutta nyt: Bodymajan kehonkoostumusmittaus -palvelut ovat joustava & luotettava valinta kiireisen arjen keskellä

Mielipiteeni tuloksista

Mielestäni kehonkoostumusmittaukset ovat järkevä työkalu oman hyvinvoinnin seurantaa ja kehittämistä varten, mutta mielestäni asia vaatii toimiakseen sitä, että kävisi säännöllisin väliajoin mittauttamassa kehonkoostumuksensa ja aina samoissa tilanteissa, samalla laitteella. Valitsin palvelupaketiksi 12 kuukauden rajoittamattomat mittauskerrat ja aion jatkaa yhä edelleen elämäntapojeni viilausta parempaan suuntaan ja käytän Bodymajan palveluita, jotta voin seurata kehittymistäni.

Ainoa mikä itseäni hieman arveluttaa on tämä viskeraalisen rasvan määrä kehossani, sillä itse en koe, että viskeraalisen rasvan määrä olisi ihan noin korkea mitä se raportin mukaan on, sillä ennen elämäntapamuutoksieni aloittamista arvoni tuon suhteen oli hyvä.

En ole kuitenkaan siitä varma, että olisiko viskeraalisen rasvan määrä voinut olla todellisuudessa korkeampi kuin mitä tehdyssä raportissa on saatu tulokseksi, siis tuolloin vuoden 2019 tehdyssä kehonkoostumusmittauksessa. Tavoitteeni on yhä edelleen se, että polttaisin ylimääräistä rasvaa pois kehostani, joten kehittymistäni voin seurata hyvin tarkkaan Oma Body -palvelusta. Rasvaa minulla siis on hyvin vielä jäljellä, jota voin liikunnan ja ruokavalion avulla poltella pois.

Mielestäni kehonkoostumusmittaukset eivät voi jokaisessa mittauksessa näyttää 100% oikeita ja tarkkoja tuloksia, mutta erittäin hyvin suuntaa antavasti kylläkin, joka on riittävä apuväline kun tavoitteena on tehdä muutoksia arkisiin valintoihin ja/tai seurata omaa kehitystä liikunnan ja/tai painonpudotuksen suhteen.

Seuraan hieman tarkemmin ruokavalioni sisältöä, että onko rasvan saantini hieman liian korkealla energiankulutukseeni nähden, tai mahdollisesti jopa kokonaisenergiansaantini kokonaisuudessaan kulutukseen nähden. Teen uuden mittauksen tässä syksyn aikana ja vertailen näitä tulevia tuloksia sitten uudemman kerran näihin juuri tehtyihin mittauksiin.

Alennuskoodi

Alekoodilla JESSICA20 saat -20% alennuksen kaikista Bodymajan tuotteista vuoden 2022 lokakuun loppuun saakka.

Pääset tutustumaan palveluihin täältä.

Seuraa Bodymajaa Instagramissa!

Bodymajalla on toimipisteitä muun muassa Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Raisiossa, Tampereella ja Vantaalla. Tutustu toimipaikkoihin tarkemmin täältä.

Katso myös tämä: Nämä viisi asiaa jätin tekemättä, ja paino putosi 25 kiloa noin 10 kuukauden aikana

Katso myös tämä: 25 kilon painonpudotus: Näin runsaasti voi syödä siitäkin huolimatta, että tavoitteena on painonpudotus

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.