25 kg painonpudotuksesta

7 x kysymystä -25 kg painonpudotuksesta – Katso vastaukset tästä

Minulta on nyt kysytty muutaman päivän ajan kysymyksiä liittyen painonpudotukseeni. Kiitos ihanista kysymyksistä, olen ihan otettu ? mielelläni kirjoittelen, rupattelen ja kaikkea mahdollista ihan mistä tahansa aiheesta. Tosi kiva fiilis kun saa keskustella fiksujen naisten kanssa ?❤

Jos et ole vielä lukenut artikkelia ”Ruokapäiväkirja: Näin voin syödä siitäkin huolimatta, että paino on pudonnut yli 25 kiloa” niin voit tutustua artikkeliin tästä linkistä.

Kysymykset

1. Oliko niin, että sulla oli kilpirauhasen vajaatoiminta? Vaikuttiko lääkkeen annostus painonpudotukseen?

2. Mistä motivaatiota?

3. Palautuiko iho?

4. Laskitko kaloreita painonpudotuksen aikana? Kuinka paljon lisäsit liikuntaa?

5. Millaiset kilppariarvot sulla on?

6. Käytkö salilla tai jumppaatko?

7. Syötkö herkkuja?

Vastaukset

1. Kyllä minulla on diagnosoitu kilpirauhasen vajaatoiminta vuonna 2019. Itseasiassa en ole varma siitä, että onko kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkitys auttanut painonpudotuksessa. Lääkitys on ainakin auttanut siihen, että voin nukkua yöni paremmin, että en kärsi katkonaisista yöunista. Laitan tästä kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkityksestä, ja arvoista lisää kohtaan ”Vastaukset nro.5”.

2. Motivaatio on aika paha homma itselleni. En saa monestikaan pidettyä motivaatiota yllä jos ei tulokset ole heti käsillä. Ehkä se aloitus, ekat päivät ja viikot olivat pahimmat koska se epävarmuus siitä, että onnistuuko oli epävarmaa.

Motivaatiota voi saada myös siten, että uskaltaa luottaa siihen, että onnistuu. Pitää myös hyväksyä sekin, että välillä kaadutaan ja lujaa. ? itseäni parhaiten motivoi se, että on osannut opetella olemaan kärsivällinen! Muutokset ja tulokset ovat taattuja kun jaksaa aina vastoinkäymisienkin jälkeen nousta ylös.

3. Iho on palautunut superhyvin! Onhan minulla muotoja mutta en koe, että iho roikkuisi mistään. Vatsassa ja jaloissa on toki rasvaa vielä, mutta koitan niitä kiinteyttää hölkän avulla. Otinkin tässä maaliskuulle projektiksi liikkua enemmän ja syödä vähemmän herkkuja, niin saa nähdä tuleeko tuloksia. Julkaisen tuon artikkelin huhtikuun alussa. Saa tulla mukaan tähän juttuun jos kiinnostaa. Eli ihan oman kunnon mukaan kävelyä tai hölkkää, herkkuja saa syödä mutta kohtuudella. ?

4. Kaloreita en ole laskenut koko matkan aikana kuin pari kertaa. Mutta puntaroin yleensä aina ruokien painot. Olen tottunut puntaroimaan ruokien painot, sillä perheessä on diabeetikko, ja minä olen monesti keittiössä vastuuhenkilö, joten hiilihydraattien määrät täytyy tietää, jotta insuliinia voi pistää oikean määrän.

Harrastan ainoastaan hölkkää ja arkikävelyä. Olen vasta vuoden hölkkäillyt. Ekat 15kg lähti ilman liikuntaa, loput reilu 10kg on lähtenyt kun aloitin hölkkäämään. Tosi harvoin jumppaan kotona. Tykkään hölkätä, se on tosi tehokasta ihan pieninä matkoinakin!

5. Tämä kysymys minun piti ihan tarkistaa omakanta.fi palvelusta (josta näkee omia terveystietoja). Eli lyhyesti: kilpirauhasen vajaatoiminta diagnosoitu vuonna 2019, jolloin aloitettiin myös lääkitys.

Taulukko kilpirauhasen arvoista ja kehon painosta

16.9.2019 *Thyroxin aloitettu

TSH 9.9

T4V 9.1

Painosta ei ole muistiinpanoa tuolle päivämäärälle, mutta arvioisin, että 85-90 kg välillä, max. 95 kg.

29.11.2019

TSH 6.1

T4V 8.4

Painosta ei ole muistiinpanoa tuolle päivämäärälle, mutta arvioisin, että 85-90 kg välillä, max. 95 kg.

30.6.2020

TSH 2.7

T4V 13

Paino 87,9 – 88,4 kg (aamu- ja iltapaino)

23.9.2020

TSH 1.1

T4V 14

Paino 87,5 – 88,3 kg (aamu- ja iltapaino)

9.11.2021

TSH 5.16

T4V 16.2

Paino arviolta 68 – 70 kg.

Näyttäisi ainakin noiden lukemien perusteella, että lääkityksellä ei ole ollut vaikutusta painoon. En ehkä uskokaan, että lääkityksellä voisi saada painon putoamaan, mutta lääkityksen hyödyt voivat pudottaa painoa. Esimerkiksi kun minun kilpparilääkitys aloitettiin, niin sain nukuttua heti tosi hyvin yöuneni jo muutaman kuukauden jälkeen tästä lääkityksen aloitushetkestä. Ja hyvät yöunet ovat olleet merkittävä tekijä sille, että voi hyvin. Väsyneenä sitä saattaa hakea ”energiaa” väärästä paikasta, eli nopeista hiilareista (näin ainakin minun kohdallani).

6. En käy salilla, enkä jumppaa! Ainoastaan hölkkään ja kävelen. ? ehkä mä voisin innostua taas salilla käymään. Sillon vuonna 2019 kävin hyvin aktiivisesti salilla siitäkin huolimatta, että kilpirauhasen vajaatoiminta oli puhjennut ja oli ihan hirveä uupumus ja väsymys. Mutta sillä salilla käymisestä ei paino pudonnut, mutta söinkin sillon todella paljon eri tavalla mitä nykyään. Paljon irtokarkkeja, pitsaa, leipää juustolla ja levitteillä, jne.

25 kg painonpudotuksesta

7. Syön herkkuja. Sillon kun aloitin muutosmatkan, niin söin jonkun reilu puoli vuotta lähes joka päivä herkkuja mutta kohtuudella! Esimerkiksi yksi jäätelö päivässä tai 2-3 kpl gluteeniton lakritsipatukkaa tai proteiinipatukka 1-2kpl, sillain että herkkujen osuus oli päivässä noin 300-500kcal, keskimäärin 300kcal, harvemmin yli. Mutta viime vuoden syksystä lähtien olen herkutellut paljon enemmän. Nyt koitan skarpata.

Nähdään Instagramissa! Tervetuloa seurailemaan hyväntuulista tiliäni ?

Julkaisen välillä Instagramin puolelle otteita ja ajatuksia -25 kg painonpudotuksestani. Tervetuloa seurailemaan. Kauhean usein en julkaise julkaisuja, koska en halua ”spämmätä” millään turhalla. Tykkään kyllä paljon siitä jos minulta kysytään jotain, koska en voi tietää onko minun jutuilla aina arvoa johonkin, jos itse jaan jotain ilman, että on kysytty jotain tiettyä asiaa. 😀

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.