2021 04 02 13 56 11 551 1

Julkaistu 02.04.2021 | Päivitetty 08.04.2021

Luonnonkosmetiikka: Tavoitteena kevyempi päivämeikki, onnistuinko tavoitteessa? OSA 1/2

*Tuotteet saatu testiin Ecco Verdeltä

20210405 144452
Laadukkaat luonnonkosmetiikan meikit

Useimmiten olen aina laittanut ripsiväriä runsaammin ripsiini. Nyt kun olen innostunut luonnonkosmetiikasta ja luonnollisemmasta meikistä, niin haluan opetella tekemään mahdollisimman hyvin luonnollisen meikin. Oma ihoni on ollut hyvässä kunnossa muutaman kuukauden, oma ihoni on siis taipuvainen allergiseen ihottumaan, pintakuivuuteen & on muutenkin herkkä joskus.

Tänään sattuikin juuri sopivasti siten, että olen kaksi päivää kärsinyt allergisesta reaktiosta ja ihoni punoittaa. Allerginen reaktio ei ole hyvä asia, mutta se on hyvä asia, että pääsen testaamaan kuinka peittää ihon punoittavuus luonnonkosmetiikan meikeillä, hellävaraisesti.


Luonnolliseen meikkiin otin testattavakseni seuraavat luonnonkosmetiikan meikit

*tuotetiedot puutereihin + ripsiväreihin lainattu suoraan eccoverden sivuilta

Korjaavat puuterit

1) Lily Lolo korjaava puuteri, sävy Blush Away

  • 100% luonnollinen
  • öljytön, silkkinen ja pehmeä, ei jätä muhkuraista tai jauhemaista jälkeä iholle
  • peittää ja piilottaa ihottumaa ja näppylöitä, mattapintainen lopputulos

2) Provida Organics Earth Minerals Color Balancing puuteri, sävy Caramel

”Tämä mineraalinen puuteri tasoittaa ihon sävyeroja ja tekee ihosta virkistyneen ja tasaisen. Puuteri peittää pehmeästi, mutta luotettavasti punoittavat ja kellertävät tai kalpeat kohdat ihosta foundationin alla.”

Pohjustuspuuteri

Everyday Minerals Foundation Matte Base, sävy Rosy Light 2C

”Tämä pohjustus antaa täydellisen mattapintaisen, sileän ja tasaisen ihon, joka ei kiiltele. Korkea peittävyys tasoittaa ihon pintaa ja saa kasvot säteilemään kauniina. Vastustamaton tulos.”

Rosy Light 2C: tämä vaalea pohjustus viileällä, ruusuisella pohjasävyllä on täydellinen viileälle ihonsävylle

Ripsivärit

1) Lily Lolo Big Lash ripsiväri, väri musta

”Tämän ripsivärin ainutlaatuinen koostumus antaa ripsille enemmän volyymia sekä pituutta. Ripsiväri pysyy ripsissä koko päivän ja se sopii myös herkille silmille. Vegaaninen koostumus ei myöskään sisällä hajusteita.”

2) 100% Pure Fruit Pigmented Ultra Lengthening Mascara, väri musta (tästä pidin eniten, tämä tuoksuu ihanalle + on samalla ripsiä hoitava)

  • sisältää ripsiä hoitavaa B5-provitamiinia + E-vitamiinia
  • sisältää kauran ja vehnän proteiineja
  • ripsiväri sopii kaikille ihotyypeille
  • sopii myös piilolinssien käyttäjille
  • ripsiväri ei myöskään pyyhkiydy pois

Lily Lolo korjaava puuteri + Everyday Minerals pohjustuspuuteri + Lily Lolo Big Lash ripsiväri

2021 04 02 14 01 01 026
Allerginen ihottuma näkyy ennen- kuvassa. Ihon pinta on ollut pari päivää röpelöinen. Korviakin punoittaa ja kirvelee. Todennäköisesti allerginen reaktio on tullut ruusujuuriuutteesta, kaktusseerumista tai bambu- lämpösuojasta. Itse epäilen bambu- lämpösuojaa, koska oireilut alkavat paljon sen jälkeen, kun olen nauttinut ruusujuuriuutetta tai käyttänyt kaktusseerumia.

Yllä olevassa kuvassa iholla Lily Lolon korjaava puuteri, Everyday Mineralsin pohjustuspuuteri & Lily Lolon Big Lash mascara. Meikkipohjaa oli alkuun haastava tehdä, koska iho punoitti ja oli arka. Käytin meikin alle IS Clinicalin seerumia & kosteusvoidetta, jotka laskevat punoitusta ja ihon ärsytystä.

Lily Lolon Big Lash ripsiväri ennen & jälkeen kuvina

Lily Lolo Big Lash
Ennen
Lily Lolo Big Lash
Jälkeen

Provida Organics korjaava puuteri + Everyday Minerals pohjustuspuuteri + 100% Pure Fruit Pigmented Ultra Lengthening ripsiväri

2021 04 02 14 02 34 963

Yllä olevassa kuvassa Provida Organics korjaava puuteri + Everyday Minerals pohjustuspuuteri & 100% Pure Fruit ripsiväri. Meikkasin siis toisen puolen kasvoistani toisilla meikeillä ja toisen toisilla.

100% Pure Fruit Pigmented Ultra Lengthening ripsiväri ennen & jälkeen kuvina

100% Pure Fruit Pigmented Ultra Lengthening
100% Pure Fruit Pigmented Ultra Lengthening

Ripsiväriä laitoin yhden kerroksen ripsiini, se riitti luonnolliseen lopputulokseen. Jostain syystä pidän enemmän tuosta 100% Pure Fruit Mascarasta, entä kuin Lily Lolon Big Lash Mascarasta. Itsestäni tuntuu, että omille ripsilleni juurikin tuo 100% Pure Fruit Mascara on hyvä. Lily Lolon ripsivärissä on todella suuri ja tuuhea se harjasosa. 100% Pure Fruitin ripsiväri tuoksuukin hyvälle, en ole ennen käyttänyt hyvän tuoksuista ripsiväriä.

20210405 150016

Vasemman puoleinen harjas on Lily Lolon Big Lash ripsivärin & oikean puoleinen harjas on 100% Pure Fruit ripsivärin harjas.

Lily Lolon korjaava puuteri on tuo alla olevan kuvan vihreämpi sävyisempi puuteri, mielestäni se sopii paremmin iholleni, -mutta kyllä myös tuo Everyday Minerals sopii myös. Kummatkin ovat todella kevyitä iholla jos laittaa maltillisesti. Itse levitin korjaavat puuterit pienellä puuterisiveltimellä ja pohjustuspuuterin sitten kabuki- siveltimellä.

20210405 145228

Kummatkin noista korjaavista puutereista ovat hyviä. Itselläni kevyen meikin harjoituspäivänä oli allerginen reaktio iholla ja runsaasti punoitusta. Kyseiset puuterit peittävät kevyesti punoituksen, eivätkä nämä puuterit kuivata ihoa.

20210402 132607 1

Vasemmalta oikealle: pieni puuterisivellin, keskisuuri puuterisivellin / aurinkopuuterille olen myös ajatellut sen olevan hyvä & viimeisenä oikealla kabukisivellin.

Tuo kabukisivellin ja keskisuuri puuterisivellin ovat todella pehmoisia! Hankin ne vasta työvälineiksi töitä varten & todella hyvät + edulliset löydöt oli (tarjouksessa Citymarketissa olikohan -40%). Pieni puuterisivellin on tullut joskus kauneusboksi kuukausitilauksen mukana ja siten sitten jäänyt itselleni työvälineiksi.

päivämeikki
Vasen kuva otettu juuri vesipesun + ihoa rauhoittavien ihonhoitotuotteiden jälkeen (IS Clinicalin ihon punoitukselle + allergiseen oireiluun tarkoitetut ihonhoitotuotteet). Oikean puolimmaisessa kuvassa vasemmalla puolen kasvoja Lily Lolon korjaava puuteri, Everyday minerals pohjustus + Lily Lolon ripsiväri. Oikealla puolen kasvoja Provida Organicsin korjaava puuteri + Everyday Minerals pohjustus + 100% Pure Fruit ripsiväri.

Kummatkin ripsivärit Lily Lolo Big Lash & 100% Pure Fruit ripsiväri ovat hyviä, levittyvät hyvin ripsiin & saa luonnollisen lopputuloksen. Myöskin puutereissa Lily Lolon korjaava puuteri + Provida Organics korjaava puuteri ovat hyviä kummatkin.

Jos olisi pakko valita jompi kumpi ripsiväri & korjaava puuteri niin ottaisin itselleni 100% Pure Fruit ripsivärin & Lily Lolon korjaavan puuterin (hieman vihertävän sävyinen puuteri).

Lily Lolon korjaava puuteri on vihertävämpi joten se voi olla itselleni parempi loppujen lopuksi, entä kuin tuo Providan korjaava puuteri, vaikka kummassakin hyvä lopputulos. Lily Lolon Big Lash ripsiväri on ihana mutta tykkään enemmän tuosta pienempi harjaksisesta & tuoksullisesta 100% Pure Fruit ripsiväristä.


Mitä mieltä sinä olet, onnistuinko saamaan luonnollisen päivämeikin? Se on varmasti pitkä tie täydelliseen päivämeikkiin & joutuu aina vähän soveltamaan sävyjen ja ripsivärien kanssa. Joskus olen lukenut myös, että ripsiväriäkin voi laittaa yhteen silmään kahta erilaista ripsiväriä: erottelevaa & tuuheuttavaa.


Seuraavan päivämeikin harjoituspäivänä luvassa onkin pienempiharjaksiset luonnonkosmetiikan ripsivärit.

Päivämeikissä käytetyt korjaavat puuterit, pohjustuspuuterin & ripsivärit löydät Ecco Verdeltä.

Lue myös: DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi- 3 x luonnollisen raaka- aineen resepti

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.