IMG 20210302 140319 scaled

Julkaistu 05.03.2021 | Päivitetty 14.03.2021

Luonnonkosmetiikka – heleyttävää kauneutta luonnon omista antimista

*Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri. Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty tähdellä(*). Postaus sisältää lähdeluettelon, tekstin lähteet merkitty numeroituina yläviitehuomiolla (1). Lisätietoja artikkelin lopussa.

Kevään tultaessa on hyvä muistaa, että auringolta on tärkeää suojautua ihonhoitotuotteilla joissa on aurinkosuojakerroin. Tiesitkö, että luonnonkosmetiikastakin löytyy aurinkosuojakertoimella varustettuja tuotteita?

Luonnosta saatava koralliystävällinen sinkkioksidi antaa tehokkaan suojan auringon UVA- ja UVB- säteitä vastaan.

Käyttämällä aurinkosuojalla varustettuja tuotteita, voit pienentää ihosyöpään sairastumisen riskiä.

luonnonkosmetiikka

Olen hetken aikaa pyrkinyt siihen, että meikkaisin mahdollisimman vähän. Minulle vähäinen meikki tarkoittaa sitä, että käytän ripsiväriä, kulmakarvoissa kulmakarvageeliä, hieman kevyttä irtopuuteria + joskus poskipunaa & aurinkopuuteria.

Kulmakarvat värjään pari kertaa kuukaudessa (itse käytän kasvipohjaista vegaanista väriä), joten kulmakarvoihin tarkoitettuja värikyniä tai muitakaan värjääviä meikkejä en käytä.

Ajattelen, että on parempi pyrkiä hoitamaan ihoa tunnollisesti entä kuin käyttää meikkivoidetta peittääkseen ihon heikkokuntoisuutta tai muitakaan ”ihon virheitä”.

Tämä yhteistyöni Ruohonjuuren kanssa on motivoinut minua entistäkin enemmän suosimaan luonnonkosmetiikkaa. Tavoitteeni jatkossa on suosia luonnonkosmetiikkaa aiempaa enemmän. Omistan kyllä ihonhoitotuotteita + meikkejä jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa. Esimerkiksi vakioripsivärini jota käytän, ei ole luonnonkosmetiikkaa.

Pyrin vaihtamaan suurimmanosan käyttämistäni kosmetiikkatuotteista luonnonkosmetiikkaan.


Aion olla kyllä avoimena sille, että jos luonnonkosmetiikkapuolelta löytyisi tehokkaasti ripsiä pidentävä ripsiväri. Olen käyttänyt jo niin kauan tiettyä ripsiväriä, että todella harva ripsiväri yltää samalle tasolle tehokkuudeltansa & ominaisuuksiltansa kuin se mitä itse käytän.

Vuosien aikana olen löytänyt vain yhden ripsivärin ”vakioripsarini” rinnalle joka on lähes saman tasoa suosikkiripsarini kanssa.

Lue myös: Paras erotteleva ja pidentävä ripsiväri – katso kuvat: 5/5 ⭐ lopputulos


Kokeilin Ruohonjuuresta löytyvän Bybi Beauty– sarjan päivävoidetta aurinkosuojakertoimella, silottavaa seerumia sekä ihoa pehmentävää silmänympärysvoidetta. Yhtenäistä kyseisillä saman tuotesarjan ihonhoitotuotteilla on se, että ne ovat hyvin miedon tuoksuisia. Mielestäni kyseinen sarja soveltuu useimmille tuoksuherkille ihmisille.

Ruohonjuuri

Ruohonjuuren yli 7000 tuotteen valikoimasta löytyy luonnonkosmetiikan lisäksi muun muassa superfoodit, erityisruokavalio- tuotteet, ekopesuaineet, kuukautiskupit sekä kestositeet, eteeriset öljyt, , voit tutustua tarkemmin Ruohonjuuren mielenkiintoiseen tarjontaan *täältä.


Asiakaslähtöistä palvelua suurella sydämellä, muistaen tärkeät elämänarvot


(1) Tiesitkö, että Ruohonjuuren asiakastyytyväisyys on erittäin korkea? 95% asiakkaista suosittelee Ruohonjuurta. Ruohonjuuren koulutetusta & sitoutuneesta henkilökunnasta 86% kokee Ruohonjuuren vision ja arvot merkityksellisiksi.


Mielestäni korkea asiakastyytyväisyys on asiakaslähtöisen palvelun, avoimuuden, ystävällisyyden sekä aidon välittämisen vaikutuksesta muotoutunut kokemuspohja Ruohonjuureen.


(1.1) Se, että Ruohonjuuri on yrityksenä asiakaslähtöisesti palveleva yritys, näkyy myös yhdessä toimimisena yhtenä tiiviinä yhteisönä. Ruohonjuuri lahjoittaa joka kuukausi ”kuukauden hyvistuote”- kampanjasta saadut tuotot asiakkaidensa valitsemaan lahjoituskohteeseen.

Vuonna 2020 Ruohonjuuri yhdessä asiakkaidensa kanssa lahjoitti 36 507,11€ kuukausittain vaihtuvaan lahjoituskohteeseen. Vuoden 2020 aikana yli 200:a hyväntekeväisyyttä tekevää projektia tai järjestöä on ottanut vastaan Ruohonjuuren tarjoamia tuotelahjoituksia.


Ruohonjuuri ja luonnonkosmetiikka


(2) Luonnonkosmetiikka

 • ✅ uhanalaisia kasveja ei käytetä
 • ✅ geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on kielletty
 • ✅ valmistuksessa suositaan luonnonmukaisia raaka-aineita, joiden alkuperä pystytään jäljittämään
 • ✅ mineraalipitoisten raaka-aineiden hankkiminen ei saa tuhota maisemaa tai saastuttaa ympäristöä
 • ✅ synteettisten hajusteiden, öljyjen, rasvojen ja väriaineiden käyttö on kielletty
 • ✅ eläinrasvat ja proteiinit, esim. ihra, tali ja eläinkollageenit eivät ole sallittuja
 • ✅ kasviperäisissä raaka-aineissa suositaan sertifioitua luomulaatua

Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkatuotteita tai niiden ainesosia ei ole testattu eläimillä.

Sen lisäksi, että luonnonkosmetiikka on turvallista käyttää ja luonnonkosmetiikasta löytyy myös jokaiselle sopiva vaihtoehto,- luonnonkosmetiikassa ei käytetä silikonia eikä mineraaliöljyjä, esimerkiksi parafiinia ja vaseliinia.

Lue myös: Miksi valita luonnonkosmetiikka – 5 hyvää syytä

Bybi Beauty- tunne luonnon oma puhtaus & raikkaus hyvällä omalla tunnolla ihollasi

 • englantilainen luonnonkosmetiikkasarja
 • kaikki sarjan tuotteet ovat vegaanisia ja eläimillä testaamattomia sekä hiilineutraaleja
 • kaikki sarjan tuotteet ovat 100% luonnollisista raaka- aineista peräisin
 • tuotepakkaukset ovat kauniita, seerumeiden lasipullot + pipetit ovat uudelleenkäytettäviä
 • tuotteiden pakkaukset ovat suuriltaosin (veikkaisin, että yli 90%) kierrätettävissä

Day Defense – päivävoide aurinkosuojalla kosteuttaa & suojaa ihoasi luonnon voimalla

bybi beauty day defense paivavoide

Rating: 4.5 out of 5.
 • aurinkosuojakerroin SPF30
 • sisältää koralliystävällistä sinkkioksidia joka antaa luonnollisen suojan auringon UVA- ja UVB- säteitä vastaan
 • voide sisältää ihoa korjaavaa Buriti- öljyä joka on lähtöisin Buriti- puun hedelmistä

*Ruohonjuuresta– 29,95€ / 60ml

Buriti- öljy on beetakaroteenirikas öljy, joka sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja, jotka auttavat tukemaan ihoa ja parantamaan sen kuntoa.

Koralliystävällinen sinkkioksidi antaa tehokkaan luonnollisen suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Sinkkioksidi antaa tehokkaan suojan estäen ihovaurioita ja ikääntymisen merkkejä syntymästä, kuitenkin ärsyttämättä ihoa.

Day Defence päivävoide aurinkosuojalla on osoittautunut erinomaiseksi voiteeksi, ei ole tukkinut ihohuokosiani siitäkään huolimatta, että olen käyttänyt voidetta joinakin päivinä kolme kertaa vuorokauden sisällä. Olen käyttänyt päivävoidetta yhdessä Bakuchiol Booster seerumin kanssa. Tuote- esittelyssä on maininta, että päivävoide imeytyy nopeasti iholle.

Omalla kohdallani päivävoide- seerumiseos on imeytynyt noin 15- 30 minuutissa iholleni suhteellisen hyvin. Olen tehokosteuttanut kyseisillä tuotteilla ihoani, joten olen aavistuksen verran poikennut tuotteen käyttöohjeesta laittomäärien suhteen. Olen siis käyttänyt aamuin ja illoin päivävoidetta + seerumia ja 1,5- kertaisina määrinä tuotteen käyttöohjeeseen verrattuna.

Jos olisin käyttänyt pienempää määrää päivävoide- seerumiseosta, niin seos olisi imeytynyt todennäköisesti nopeammin iholleni.


Aurinkosuojan merkityksellisyys- Tiesitkö, että 11 600 suomalaista sairastuu vuosittain ihosyöpään?

(3) Aurinkosuojan merkityksellisyyttä on hyvä muistutella itselleen aika ajoin, koska auringon ultraviolettisäteily on ihosyövän tärkein yksittäinen aiheuttaja. Tyvisolusyöpä on yleisin ihosyöpä, joka esiintyy alueilla jotka ovat altistuneet auringon UV-säteilylle. Vuosittain 11 600 suomalaisesta syöpään sairastuneesta, 8 500 on sairastunut tyvisolusyöpään.

Aurinkosuojalla varustettuja tuotteita on tärkeää käyttää jos liikkuu aurinkoisessa ympäristössä. Jos ei muista suojata itseään aurinkosuojalla varustetulla voiteella, niin iho altistuu herkemmin auringon säteilyille. Ihosyöpä sairastumisriskiin vaikuttaa merkittävästi se, että kuinka paljon ihminen on saanut ultraviolettisäteilyä koko elämänsä aikana. Tämän takia sairastumisriski on suurin iäkkäillä ja ulkotöitä tekevillä.

Eye Plump- silmänympärysvoide pehmentää ihoa

bybi beauty eye plump

Rating: 4 out of 5.
 • tehoaineina silmänympärysvoide sisältää kylmäpuristettua parsakaalin siemenöljyä, skvalaania, bakuchiolia sekä hyaluronihappoa

*Ruohonjuuresta – 26,95€ / 15ml

Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa sisältäpäin samalla tehokkaasti ryppyjä ja juonteita tasoittaen. Hyaluronihappo on tehokas luonnollinen ihon kosteuttaja. Parsakaalin siemenöljyllä on kosteuttava & silottava vaikutus. Parsakaalin siemenöljyä käytetään myös hiustenhoidossa jotta saadaan hiuksiin kiiltoa, pehmeyttä ja silkkisyyttä.

Skvalaanilla (oliivista johdettu) on identtinen rakenne ihotalin kanssa. Se imeytyy erittäin nopeasti ihoon sekä estää kosteuden haihtumista. Skvalaani pehmentää, kosteuttaa ja parantaa ihon elastisuutta eikä ärsytä ihoa. Skvalaani auttaa muiden aineiden imeytymisessä ihoon.

Bakuchiol on luonnollinen A-vitamiinin (retinolin) lähde ja sen käytön on yhdistetty liittyvän myös kollageenintuotannon lisäämiseen. Bakuchiolin öljystä saatava retinoli siloittaa ja tasoittaa ihoa ja se sopii useimmille herkkäihoisille.

Olen käyttänyt tätä silmänympärysvoidetta aina iltaisin ennen nukkumaan menoa, pienet neulankärjen kokoiset nokareet kumpaakin alaluomeen. Mielestäni tämä silmänympärysvoide on yhtä laadukas entä kuin muut käyttämäni silmänympärysvoiteet jotka silottavat & pehmentävät ihon kuntoa.

Suurena plussana tälle voiteelle on se, että se on luonnonkosmetiikkaa, kuten koko Bybi Beauty sarja on. Jos luonnonkosmetiikalla saa ihon sileäksi & pehmeäksi ei- luonnonkosmetiikkatuotteiden sijaan, niin mieluummin valitsen luonnonkosmetiikan ihonhoitorutiineihini. Tuntuu ”oikeammalta” hoitaa ihoaan luonnon omilla raaka- aineilla.

Bakuchiol Booster tekee ihostasi supersileän

bybi beauty bakuchiol booster

Rating: 4.5 out of 5.
 • seerumi sisältää pelkästään kahta raaka- ainetta jotka ovat luonnon omia raaka- aineita; skvalaani ja  Bakuchiolin öljyä
 • skvalaani pehmentää + kosteuttaa ihoa, samalla kun Bakuchiolin öljy siloittaa & tasoittaa ihoa, vaikuttaen myönteisesti kollageenintuotantoon

*Ruohonjuuresta – 16,95€ / 15ml, löytyy myös säästökoossa 45,95€ / 50ml

Seerumi sekoittuu tasaisesti saman tuotesarjan päivävoiteen kanssa, kun niitä sekoittelee kämmenselälle. Seerumi on lähes tuoksuton (pieni, mieto ”ominaistuoksu” seerumilla on, vaikea kuvailla mutta tuoksu on hyvin mieto) & seerumia on helppo annostella pakkauksen lasipipetillä. Seerumin lasipullo + pipetti ovat uudelleenkäytettäviä. Lasipullon ja pipetin voi vaihtoehtoisesti myös kierrättää.

(4) Bakuchiol Booster seerumi on todella kehuttu & suosittu luonnonkosmetiikassa. 107:tä seerumia käyttäneestä henkilöstä 92 henkilöä suosittelee tuotetta & on antanut arvosanaksi 4-5 tähteä viidestä tähdestä.

Itsekin voisin antaa täydet pisteet tälle seerumille siihen nähden, että hinta- laatusuhde on erinomainen, seerumi on luonnonkosmetiikkaa & seerumi on hyvin riittoisan oloinen. Koen, että ihoni on pehmeämpi ja sileämpi pelkästään jo yhden viikon testiajanjakson jäljiltä. Tulen jatkossakin laittamaan tätä seerumia joka aamu & ilta muutaman tipan kosteusvoiteen sekaan.

Ajatuksiani luonnonkosmetiikasta & omia kokemuksia Bybi Beautysta

Käytin seitsemän vuorokauden ajan Bybi Beautyn ihonhoitotuotteita. Lähtötilanteeni alussa oli se, että ihoni oli hieman pintakuiva sekä suun ympärillä allergista, punoittavaa kuivuutta & ihon herkkyyttä.

Testiviikon jälkeen ihoni tuntuu kosteutetulta ja tasoittuneelta. Ihollani ei juurikaan ole enää pintakuivuutta muualla kuin suun ympärillä ihan pienesti. Uskon, että kun jatkan tuotesarjan käyttöä, niin loputkin pintakuivat kohdat suun ympärillä paranevat.

Päivävoiteen, seerumin ja silmänympärysvoiteen tärkeimmät havaintoni

 • ei kuumota, kirvele tai polttele iholla (käytetty pintakuivalla iholla)
 • tuotteet eivät ole voimakkaan tuoksuisia, joten soveltuvat useimmille tuoksuherkille henkilöille
 • raaka- aineet ovat 100% luonnon omia raaka- aineita
 • tuotteiden eläinkokeettomuus on myös hyvin positiivinen plussa
 • tuotteiden hinnat ovat tuotteiden hyötyyn nähden kohtuulliset

Bybi Beauty sarjan ihonhoitotuotteet toimivat siten, miten on jokaisen tuotteen omalla kohdalla mainittukin. Mielestäni tuotteet ovat kukkaroystävällisiä ottaen huomioon se, että tuotteet tulevat Englannista saakka (rahti, tulli + arvonlisävero). Tuotteiden arvokkuutta nostaa ehdottomasti se, että tuotteet ovat 100% luonnon omista raaka- aineista peräisin sekä jokainen Bybi Beautyn luonnonkosmetiikkatuote on eläinkokeeton.


Suosikkini näistä kolmesta luonnonkosmetiikkatuotteesta ovat päivävoide aurinkosuojalla + silottava seerumi, yhdessä käytettynä.


bybi beauty kokemuksia

Mukavaa, että on olemassa miedon tuoksuisia luonnonkosmetiikkatuotteita. Varsinkin tuo päivävoide aurinkosuojalla on miljoona kertaa miellyttävämpi iholla, entä kuin perinteiset aurinkorasvat jotka haisevat omituiselle, eivätkä ole luonnonkosmetiikkaa.

Silmänympärysvoide pehmensi myös ihoani. Koen vaan, että en tarvitse silmänympärysvoidetta koska kosteusvoiteet + seerumit pehmentävät yhtälailla ihoa jos niitä laittaa hieman silmien alle luomelle. Kaikki silmänympärysvoiteet mitä minulla on, ovat tulleet kauneusboksitilauksen mukana ja nyt sain kokeilla yhteistyön merkeissä luonnonkosmetiikkapuolelta silmänympärysvoidetta.

Ostan silmänympärysvoiteen sitten jos tuntuu, että muut voiteet eivät ole tarpeeksi tehokkaita kohdennettuun käyttötarpeeseen. Valitsen silloin erittäin todennäköisesti luonnonkosmetiikkaa ja voi olla, että mahdollisesti Bybi Beauty Eye Plumpin.

Olen käyttänyt Symbiosis London silmänympärysgeeliä jonka arvo on muistaakseni yli 70€ ja testaamani Bybi Beautyn silmänympärysgeeli on yhtä hyvä ihon pehmittäjä ja maksaa alle 27€. Toinen merkki jota olen käyttänyt on Origins GinZing ja se on Bybin Eye Plumpin kanssa samanhintainen samassa pakkauskoossa.

En huomaa noiden kolmen merkin välillä mitään eroavaisuuksia jos miettii tehokkuutta. En omista kovin tummia tai turvonneita silmäluomia, joten ainoa mitä saan irti noista voiteista on pehmeämpi iho. Koen, että kosteusvoiteilla + seerumeilla saa joka puolelle kasvoja pehmeyttä ja sileyttä. Mutta noista silmänympärysvoidetuubeista on kyllä mukava aina purskautella pieniä nokareita sormen päihin ja levittää silmien alle silmäluomille

Mica- mineraali: laittomilta kaivoksilta vai vastuullisesti tuotettuna?

(5) Kosmetiikkatuotteiden sisältämä mica- mineraali voi olla peräisin laittomilta kaivoksilta, joissa voidaan käyttää lapsityövoimaa ja työskentelyolosuhteet voivat olla joskus jopa hengenvaarallisia.

Bybi Beautyn luonnonkosmetiikkatuotteissa käytetty mica- mineraali on vastuullisesti tuotettua. Bybi Beautylle, kuten myös Ruohonjuurellekin on tärkeää se, että jokainen toimisi vastuullisesti luontomme ja ihmiskuntamme vuoksi.

Myös Ruohonjuuressa myytävien luonnonkosmetiikkatuotteiden sisältämä mica- mineraali on vastuullisesti tuotettua. Mica mineraalia käytetään kosmetiikan lisäksi myös pienelektroniikassa ja autoteollisuudessa. Ruohonjuuren selvityksen mukaan autoalan yrityksistä ei vielä ole saatu yhtäkään yritystä vastuullisen mica-tuotannon taakse ja elektroniikka-alaltakin mukaan on lähtenyt vain yksi firma.

Olen sitä mieltä, että yritykset jotka välittävät luonnosta & raaka- aineiden alkuperästä, ovat hyvinkin arvostettavia. On hienoa, että löytyy ihmisiä ja järjestöjä, jotka välittävät oikeista asioista.


Se ei ole itsestään selvää, että jokainen yritys pienistä suuriin ajattelisi luontoamme, maapallomme eläimiä sekä ihmiskuntaa. Mitä mieltä sinä olet luonnonkosmetiikasta?


*Tuotteet saatu Ruohonjuurelta testattavaksi. Bybi Beauty sarjan tuotteiden tähtiarvostelujen & tuotetietojen lähteenä on käytetty Ruohonjuuren & Bybi Beautyn kotisivuja. Skvalaanin tuoteinfoon on käytetty lähteenä oivakauppaa.

Lähdeluettelo

(1) tekstin lähteenä käytetty Ruohonjuuren artikkelia: Ruohonjuuri kasvaa pienemmäksi – yhdessä asiakkaidemme kanssa

(1.1) teksti referoitu Ruohonjuuri- lehdestä (01/2021) – linkki nettiartikkeliin: Ruohonjuuri laittoi hyvän kiertämään vuonna 2020

(2) teksti referoitu Ruohonjuuren- luonnonkosmetiikka sivustolta: Ruohonjuuri ja luonnonkosmetiikka

(3) teksti referoitu kaikkisyovasta.fi – sivustolta: Ihosyöpä

(4) arvostelujen lähteenä käytetty Ruohonjuuren + Bybi Beauty- sivustojen Bakuchiol Booster – tuotearvosteluosiota.

(5) teksti referoitu Ruohonjuuren artikkelista: Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkatuotteiden mica-mineraali on vastuullisesti tuotettua

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.