IMG 20210829 164912 535

Julkaistu 29.08.2021

V#tun läski, -nuo kaksi sanaa jotka voivat pilata toisen elämän

Otsikko on megaprovosoida varmasti. Mietin pitkään, että kehtaanko julkaista tätä aihetta tuolla otsikolla mutta pakko se on puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Ihan heti tähän alkuun mainitsen, että itse en ole mitenkään täydellinen ja en väitä ettenkö olisi koskaan ketään kiusannut tai nimitellyt. Olen äärimmäisen pahoillani kaikesta pahasta & vääryydestä mitä olen koskaan kenellekään aiheuttanut. Se joka toista kiusaa tai haukkuu, niin se ihminen kärsii aina itse pahasta olosta.

Nyt haluan avautua. Tämä on sellainen asia, että toivon että tästä saisi apua kiusaajat sekä kiusatut. Kiusaajatkin ovat uhreja yhdessä kiusatuiden kanssa. Itsekin olen ollut kiusaamisen uhrina ja valitettavasti myös itsekin purkanut pahaa oloani kiusaamalla muita. Onneksi olen kasvanut aikuiseksi sekä mennyt niin syvälle itseeni, että ymmärrän itseäni sekä muita paremmin. En kiusaa enää tietoisesti ja jos huomaan itsessäni jotain sellaista, että olen jollain tapaa arvosteleva jotakin ihmistä kohtaan niin häpeän itseäni. Jos tuomitsen muita, niin tuomitsen siinä samalla kyllä itsenikin. En halua tuomita kiusaajiakaan, vaan tuoda tässä esille sitä, että mitä seurauksia toisen kiusaamisesta voi aiheutua.

Tämä artikkeli siis käsittelee aiheena kiusaamista liittyen ylipainoon. Tämä ei ole mikään skandaali artikkeli otsikosta huolimatta.

Kaveri oli laihtunut hurjasti ja kehuin häntä. Hän oli jo todella hyvässä kunnossa, terveessä painossa. Kaveri ei oikein ottanut kehuja vastaan vaan tokaisi tyyliin, että ”kiitti, tässä vähän pohdin tilannetta kun yhdissä illanvietoissa uusi miestuttavuus sanoi että minulla olisi varaa laihtua”.

V#tun läski

Oletko sinä säästynyt kiusaamiselta? Minä en ainakaan. Kuinkahan monetta kertaa kuulin noita kahta sanaa nuoruudessani.

Tuli vain mieleeni nyt 15 vuotta takainen tapahtuma kun muutin paikkakunnalta toiselle ja sattumalta näin kaupungilla ala-asteen ystävääni jonka kanssa yhdessä olimme ylipainoisia tyttöjä ala-asteella. Kaveri oli laihtunut hurjasti ja kehuin häntä. Hän oli jo todella hyvässä kunnossa, terveessä painossa. Kaveri ei oikein ottanut kehuja vastaan vaan tokaisi tyyliin, että ”kiitti, tässä vähän pohdin tilannetta kun yhdissä illanvietoissa uusi miestuttavuus sanoi että minulla olisi varaa laihtua”.

Toivottavasti kiusaajatkin menisivät syvälle itseensä, ettei tarvitsisi kenenkään mieltä pahoittaa oman pahan olonsa takia. Apua saa aina, niin kiusatutkin kuin kiusaajatkin. Kiusaajatkin tarvitsevat apua, hekin ovat uhreja. Ihminen joka voi hyvin ei kiusaa muita.

Tuommoiset kiusaamiset ja riittämättömyyden tunteet jättävät jälkiä. En tiedä mitä kaverille kuuluu enää, ei olla pidetty yhteyttä. Itse aloin lihomaan tuommoisten myötä useimmiten aina jossain vaiheessa. En tietty syytä muita siitä, että lihoin mutta tuollaisilla asioilla on vaikutusta. Pääsin kerran vuosia sitten 95 kilosta 65 kiloon. Koin olevani normaalipainossa ja olin tyytyväinen. Sitten joku kamppailuvalmentaja tokaisi minulle, että ”tuu meille treenaa niin vauhditetaan sun painonpudotusta”. Otin tuon itseeni siten etten vieläkään olisi kyllin riittävä. Eihän hän varmasti pahaa tarkoittanut mutta otin itseeni koska olinhan koko ikäni kokenut etten ole riittävä eikä minua hyväksytä ennen kuin olisin normaalipainossa.

Jos minua ei olisi kiusattu tai nimitelty lapsena & varhaisaikuisuudessa, niin en olisi varmaan kylläkään koskaan laihduttanut. Se hyvä puoli siinä sillain oli siinä kiusaamisessa jos lähdetään etsimään jotain positiivista siitä, että olen ymmärtänyt sen että ylipainoa on hyvä välttää koska se on terveysriski. Mutta ei tuo hyvä asia ole tuo kiusaaminen, että kyllä ylipainon riskit voisi ilman kiusaamistakin saada tietoon. En nähnyt itsessäni mitään ”vikaa”, pidin itseäni kylläkin ihan ”normaalina” mutta päivä päivältä aloin itsekin näkemään itseni juuri siten miten sitä mulle iskostetaan päähäni.

”Tuu meille treenaa niin vauhditetaan sun painonpudotusta”. Otin tuon itseeni siten etten vieläkään olisi kyllin riittävä

IMG 20210829 162941 557
Paino ei määrittele ihmisen hyvyyttä eikä arvoa. Paino määrittelee ainoastaan ihmisen terveydentilaa.

Tänään ymmärrän sen, että olen aina ollut ihana. Tulen myös aina olemaankin, vaikka lihoisin yli 150 kiloiseksi tai olisin vaikka sitten 50 kiloinen, niin olen riittävä ja hyväksytty. Ainoa asia minkä paino määrittelee on terveys. Ihminen ei ole ylipaino, vaan ylipaino on useimmiten seurausta vääränlaisesta ruokavaliosta. Älä sinäkään sekoita ylipainoa sun identiteettiisi. Itse sekoitin liian kauan aikaa mun painoa minuuteen. Onneksi puolisoni veti minut pois tuosta suosta, kiitos hänelle siitä.

Sinä olet arvokas juuri sellaisena ihanana ja ainutlaatuisena ihmisenä kuin olet ❤ halaus sinulle ❤

Rakkaudella, Jessica

Lue myös: Miten laihtua 10 kiloa kuukaudessa? Lue minun terveelliset kokemukseni

Lue myös: Voiko laihtua jos on kilpirauhasen vajaatoiminta? Näillä 3 x askeleella pudotin 20kg 6kk:ssa

v#tun läski
Toivottavasti kiusaajatkin menisivät syvälle itseensä, ettei tarvitsisi kenenkään mieltä pahoittaa oman pahan olonsa takia. Apua saa aina, niin kiusatutkin kuin kiusaajatkin. Kiusaajatkin tarvitsevat apua, hekin ovat uhreja. Ihminen joka voi hyvin ei kiusaa muita.

Toivotan sinut tervetulleeksi hyväntuulisen Instagram tilini pariin!

jessicadahlia
Nähdään Instagramissa!

Oletko sinä joutunut kokemaan kiusaamista?

Voit keskustella kommentoimalla alle keskusteluosioon.

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.