Verikokeet ilman lääkärin lähetettä

Verikokeet ilman lääkärin lähetettä netistä? ”Parasta Puhdin palveluissa on palveluiden nopeus ja aito vaivattomuus”

Kaupallinen yhteistyö Puhti.fi kanssa  | | Postaus sisältää affiliatelinkkejä, jotka merkitty (*) -merkillä. Palvelu saatu yhteistyön merkeissä

Verikokeet ilman lääkärin lähetettä
Verikokeet ilman lääkärin lähetettä netistä? ”Parasta Puhdin palveluissa on palveluiden nopeus ja aito vaivattomuus”

Mahtavaa, että on olemassa helppokäyttöinen palvelu näytteenottoa varten, jonka kautta voi varata ajanvarauksen näytteenottoon ilman lääkärin lähetettä. Puhti.fi on helppokäyttöinen ja laadukas palvelu, jonka kautta on todella nopeaa ja vaivatonta tilata haluamaansa näytteenottoa varten tutkimuspaketin, jonka voi itse *rakentaa haluamistaan tuotteista tai voi myös valita valmiiksi koottuna löytyviä*tutkimuspaketteja. Halutessaan voi tilata myös yksittäisen testinkin, eli ei ole pakko tilata useampaa tuotetta. Kaikki testit voit tilata ilman lääkärin lähetettä.

Usein sitä ei välttämättä huomaa edes olossa, että jokin olisi elimistössä ”huonosti”.

Esimerkiksi viime vuoden puolella 2021 itse en ollut huomannut olotilassani mitään erikoista, vaikka kilpirauhasen vajaatoimintaa koskevat testitulokset olivat selkeästi vajaatoimintaan viittaavia tuloksia. Sairastan siis kilpirauhasen vajaatoimintaa, jota hoidetaan lääkehoidoin. Ajoittain lääke ei välttämättä tehoa tai voi olla myös jokin muu syy sille, että kilpirauhasarvot ovat vajaatoiminnan puolella.

Parasta Puhdin palveluissa on palveluiden nopeus ja aito vaivattomuus sekä lisäksi myös sekin, että valmiiksi kootut tutkimuspaketit ovat monipuolisia, ja tutkimuksiin pääsee ilman lääkärin lähetettä

Mutta joskus vuosia sitten kun kilpirauhasen vajaatoiminta diagnosoitiin minulla ja verikoetulosten arvot olivat hälyttäviä, niin sen huomasin kyllä olossani, sillä muu elämä ympärillä ei ollut kovinkaan terveellisiä elämäntapoja tukevaa. En harrastanut liikuntaa paljoakaan ja söin epäterveellisesti.

Valitsin Puhdin testipaketeista Liikkujan terveystarkastuksen, joka on tarkoitettu naisille.

Puhti Liikkujan terveystarkastus (naiset) sisältää muun muassa seuraavat tutkimukset:

 • täydellinen verenkuva (yhteensä 18 eri mittaria)
 • kolesteroliarvot (kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL, HDL, non-HDL ja Kol/HDL-suhde)
 • pitkäaikainen verensokeri (B-HbA1c)
 • D-vitamiini
 • ferritiini (rautavarastot)
 • herkkä CRP (tulehdus)
 • katso testipaketin muut tutkimukset tästä *linkistä

Luulisin, että itselläni olisi seuraavissa tutkimuksissa jotain huomautettavaa ja/tai korjattavaa

 • pitkäaikainen verensokeri
 • D-vitamiini
 • ferritiini
 • herkkä CRP
 • ALAT
 • TSH
 • magnesium

Voisin ajatella, että pitkäaikainen verensokeri voisi olla yli 5. Mutta silti viitearvojen sisällä, tai näin toivoisin.

Voisin myös kuvitella, että minulla voisi olla D-vitamiinin puutosta.

Ferritiiniarvot ovat joko liian alhaiset tai nipin napin normaalit.

CRP voi olla myös viitearvojen yläpäässä tai viitearvojen ylittävä tulos.

ALAT voi olla viitearvojen yläpäässä tai hiukan viitearvojen ylittävä tulos.

TSH:n uskon olevan 3-7 välillä. Ehkä 5. Viime vuoden marraskuussa TSH oli reilu 5, eikä kilpirauhasen vajaatoimintaan tarkoitettua Thyroxin-lääkitystä muutettu mihinkään suuntaan annosmäärien suhteen.

Uskon myös, että magnesium-arvot voisivat olla viitearvojen alittava tulos tai siellä viitearvojen alarajassa.

Jännittää kyllä, että yllätynkö positiivisesti tuloksista vai ikävällä tavalla. Onneksi suurinosa terveyteen liittyvistä asioista on korjattavissa elintapamuutoksilla.

Jos jossain on jotain puutostilaa tai korjattavaa, niin tiedän heti että vähentämällä herkkujen syöntiä sekä syömällä enemmän kasviksia, marjoja ja hedelmiä, voin mahdollisesti edistää hyvinvointiani. Innolla jään odottelemaan testituloksia, joiden pitäisi saapua tietooni päivän parin sisällä. ?

Verikokeet ilman lääkärin lähetettä netistä? "Parasta Puhdin palveluissa on palveluiden nopeus ja aito vaivattomuus"
Verikokeet ilman lääkärin lähetettä netistä? ”Parasta Puhdin palveluissa on palveluiden nopeus ja aito vaivattomuus”

Nopeaa toimintaa Puhti.fi – laboratoriokokeet ilman lääkärin lähetettä

Kävin näytteenotossa maanantaina kello 11.30. Tiistaina noin kello 9.30 olivat jo suurin osa tuloksista valmistuneet. Sain valmistuneista tuloksista tekstiviestin aina kun yksi tai useampi testitulos oli valmistunut. Nyt pääsee jännän äärelle, sillä on mielenkiintoista katsoa näiden näytteenottojen tulokset.

Hemoglobiinin arvot yllättivät. Viitearvot ovat 117-155 ja oma arvoni on 118. Jospa sitä hiukan yrittäisi nostaa ylemmäs ettei putoa viitearvojen alle.

Näytteenotosta ei ollut vielä nyt tiistaiaamupäivänä saapunut kaikkia testituloksia, vaan loput tulokset saapuvat sitä mukaan mitä ne valmistuvat. Lääkärikeskus Mehiläisen mukaan tulokset valmistuisivat noin vuorokauden kuluessa näytteenotosta.

Kilpirauhasen vajaatoiminta testit Puhti.fi kautta ilman lääkärin lähetettä nopeasti & aidosti vaivattomasti

Yllätyin hiukan, että itselläni tämä kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyvä TSH arvo oli tuloksien mukaan viitearvojen ulkopuolella ja viitearvojen alittava tutkimustulos. Sairastan siis kilpirauhasen vajaatoimintaa ja tämä tutkimustulos yllätti hiukan. Täytynee seuraavalla lääkärikäynnillä mainita asiasta, että onko jatkotoimenpiteille tarvetta tämän arvon suhteen. Odotin sitä, että tulos olisi viitearvojen ulkopuolella ja viitearvojen ylittävä tulos.

Verikokeet ilman lääkärin lähetettä helposti ja vaivattomasti Puhti.fi kautta

Toimi näin, niin saat varattua näytteenottoa varten ajanvarauksen vaivattomasti

1. Valitse sinulle sopiva testipaketti.

Voit koota oman testipakettisi tai valita valmiiksi kootun valmispaketin. Kaikki testit voit tilata ilman lääkärin lähetettä.

2.Käy laboratoriossa näytteenotossa.

Laboratoriotestin voi ottaa noin 75 toimipisteessä 50 eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Testin ottaminen vie vain muutaman minuutin.

3. Katso tulokset Oma Puhdista

Tuloksia pääset katsomaan yleensä jo seuraavana päivänä Oma Puhti -sivulla. Saat selkeän näkymän omiin tuloksiisi, apua tulkintaan ja välineitä seurantaan.


Oma Puhti testipakettini, jonka hyödynsin oli Puhti Liikkujan terveystarkastus (naiset). Kyseisessä testipaketissa on mukana TSH.


T3 ja T4 tulee valita lisäksi tuohon pakettiin, tai oman valinnan mukaan voi olla ottamatta valmiin testipaketin, ja valita yksittäisenä nämä TSH, T3 ja T4 itse koottuun testipakettiin. Itse käyn vielä toukokuun aikana ottamassa erikseen nämä T3 ja T4 arvot, koska unohdin lisätä ne ostoskoriin ennen vahvistusvaihetta. Kyseiset arvot ovat kokonaisvaltaisesti hyvä ottaa jos seurataan kilpirauhasen vajaatoiminnan verikoetuloksia tai mikäli epäillään kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Katso myös tämä: *Kilpirauhasen vajaatoiminta voi selittää väsymyksen

Jos sinäkin aiot hyödyntää Puhdin palveluita, niin alekoodilla jessicadahlia-10 saat 10% alennuksen. Koodi on voimassa 15.5.2022 saakka.

Ajanvaraus näytteenottoa varten onnistui helposti Puhti.fi kautta. Laboratoriokokeet ilman lääkärin lähetettä netistä tilattuna on nopea tapa tarkastaa oman kehon hyvinvoinnin tila. Puhti tekee yhteistyötä mm. Lääkärikeskus Mehiläisen kanssa, joten Puhdin palveluiden toiminta-alue on hyvin laaja Suomen rajojen sisäpuolella.

Katso toimipisteet tästä *linkistä.

Katso tulokset Oma Puhdista helposti

Verikokeet ilman lääkärin lähetettä netistä? "Parasta Puhdin palveluissa on palveluiden nopeus ja aito vaivattomuus"
Tuloksien katsominen on helppoa ja nopeaa Oma Puhdin avulla. Palveluun kirjaudutaan Puhdin verkkosivustojen kautta ja palveluun tunnistaudutaan esimerkiksi verkkopankkitunnuksien avulla. Oma näkymäni Oma Puhti sivustolta on yllä olevan kuvan mukainen.
Oma Puhdin näkymä puhelimella katsottuna.
Oma Puhdin näkymä puhelimella katsottuna.
Oma Puhdin näkymä puhelimella katsottuna.
Oma Puhdin näkymä puhelimella katsottuna.

Omista tuloksistani – D-vitamiinin ja ferritiinin arvot yllättivät! Onneksi kävin Puhdin näytteenotossa, sillä aloitin heti rauta- ja D-vitamiinikuurit kun selvisi, että ferritiinin ja D-vitamiinin puutostilat vaativat välittömiä korjausliikkeitä

CRP oli normaali! CRP kertoo matala-asteisesta tulehduksesta. Niin jännityksen äärelle jään odottelemaan muitakin tuloksia tästä Puhti Liikkujan paketista, joka on suunnattu naisille.

Natriumin arvot olivat 137 ja viitearvo on 137-145. Tuotakin voisi hiukan nostaa ylöspäin ettei mene viitearvojen alle ainakaan pahasti.

ALAT oli 42 ja maksimiarvo on 35. Tuo arvo on aina jostain syystä hiukan ollut viitearvojen ulkopuolella. Jospa herkkujen vähentäminen vaikuttaisi tuohon arvoon positiivisesti.

Ferritiini mittaustulokset yllättivät! Oletko sinä koskaan mittauttanut omia ferritiini arvojasi?

Ohoh. Ferritiiniarvot ovat alle 12 ug/l. ”Mikäli tulos on alle 12, tarkkaa arvoa ei analysointimenetelmästä johtuen anneta Mehiläisen laboratoriosta. Tulos on tällöin alhainen ja viimeistään tässä vaiheessa on hyvä hakeutua lääkäriin asian tarkempaa selvittelyä varten.”

Magnesiumin arvot olivat itselläni hyvät, joka hieman yllätti myös. Jotenkin ajattelin, että kyseiset arvot olisivat heikot. Sama koskee B12-vitamiinia, siitäkin ajattelin, että arvot voisivat olla heikot, mutta olivatkin ihan hyvät.

Pitkä verensokeriarvo oli myös hyvä, jee! Suvussani on diabetesta, joten tämä oli ilouutinen, että kyseinen arvo on hyvä.

Ajanvaraus näytteenottoon onnistui helposti ja vaivattomasti heti valitun Puhti testipaketin maksamisen jälkeen

Parasta Puhdin palveluissa on palveluiden nopeus ja aito vaivattomuus sekä se, että valmiiksi kootut tutkimuspaketit ovat monipuolisia, sekä tutkimuksiin pääsee ilman lääkärin lähetettä.

Jos en olisi hyödyntänyt Puhti.fi valikoimassa olevaa Puhti liikkujan tutkimuspakettia, niin en olisi varmaan koskaan saanut tietää, että rautavarastoni ovat niin olemattomat, että rautalisävalmisteiden käyttö on aloitettava välittömästi. Myöskin D-vitamiiniin liittyvä tutkimustulos oli heikkoa, joten siihenkin oli aloitettava hoito heti (vitamiinivalmisteiden käyttö).

Puhti.fi kokemuksia

Jos vähänkään tuntuu siltä, että epäilee kehossaan olevan jotain ”pielessä” tai haluaa muuten vaan selvittää kehon hyvinvoinnin tilaa, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan Puhdin palveluihin.

Palvelun vaivattomuuden ja nopeuden vuoksi tulen kyllä uudelleenkin käyttämään Puhti.fi kautta tilattavia palveluita!

Kaikki tutkimustulokset valmistuivat alle kahden arkipäivän kuluessa. Tuloksia valmistui aina pikkuhiljaa muutamia tuloksia kerrallaan. Tekstiviestitse ja sähköpostitse tuli aina ilmoitus kun yksi tai useampi tutkimustulos oli valmistunut.

ferritiini mittaus
Aloitin pikimmiten rautalisävalmisteiden ja D-vitamiinin käyttämisen kun sain tietää, että minulla on niihin liittyen puutostilaa. Jos vähänkään tuntuu siltä, että epäilee kehossaan olevan jotain ”pielessä” tai haluaa muuten vaan selvittää kehon hyvinvoinnin tilaa, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan Puhdin palveluihin. Puhdin kautta tilatut testit ovat aina ilman lääkärin lähetettä.

Onneksi hyödynsin Puhdin palveluita, sillä ferritiini arvot sekä D-vitamiinin arvot näyttivät toteen sen, että molemmissa on merkittävät puutostilat. Hommasin heti rautalisävalmisteet sekä D-vitamiinipurnukan.


Jos sinäkin aiot hyödyntää Puhdin palveluita, niin alekoodilla jessicadahlia-10 saat 10% alennuksen. Koodi on voimassa 15.5.2022 saakka.

Katso myös tämä: *Raudanpuutetta on syytä epäillä, jos ferritiiniarvo on alle 30 µg/l. Puhdin kautta pääset raudanpuutteen tutkimuksiin helposti ilman lähetettä.

Katso myös tämä: *Riittävän D-vitamiinin tason alarajana pidetään 50 nmol/l. Osteoporoosipotilaiden tavoitetaso on 75-120 nmol/l.

Katso myös tämä: Maaliskuun ruokapäiväkirja: Runsaasti herkkuja, paino pysynyt samana – muutoksille nyt annettava tilaa, näin ei ole hyvä jatkaa enää!

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.