vegaaninen suklaakakku

Taatusti #1 paras vegaaninen suklaakakku, kokeile ja ihastu!

Tätä kakkua olen kotonani leiponut vaikka ja millä eri raaka-aineseoksilla. Tänään syntyi aivan uskomattoman ihanan makuinen suklainen kakku.

vegaaninen suklaakakku
Kakku valmiina.

Itse en voi vastustaa Herkutella -levitettä, jos sitä sattuu löytymään kaapista

vegaaninen suklaakakku
Kakku ennen täytteitä. 😀 herkutellapalloja, nam!

Vegaaninen suklaakakku suurilla Herkutellapalloilla

Kakkupohja

1 avokado

1 banaani

n.1-1,5 dl mantelijauhoja, kaurahiutaleita, kookosjauhoja

1 kpl chiansiemenmuna (1rkl chiansiemeniä + 3rkl vettä, sekoita ja anna turvota 20min.)

1dl nestettä (vesi tai kasvijuoma)

1-2 rkl herkutellaa

1-2 rkl kaakaojauhetta

1-2 tl himalajan suolaa

1 tl kanelia

1tl leivinjauhetta

Lisäksi

”herkutellapalloja” sitten oman maun mukaan kakun päälle, sen jälkeen kun on levittänyt taikinan kakkuvuokaan.

Täytteen ainekset

250g kookoskermaa jääkaappikylmää

2 rkl herkutellaa

1 pieni avokado

1 kpl mandariiniviipaleita

Koristeluun esimerkiksi hasselpähkinärouhetta, manteli- tai kookoslastuja

Koristeluun kattilassa sulatettua herkutellaa (vapaavalintainen)

Vegaaninen suklaakakku valmistus

1. Valmista chiansiemenmuna. 1 rkl chiansiemeniä ja 3r kl vettä kuppiin, sekoita hyvin, ja jääkaappiin 20 minuutiksi tekeytymään.

2. Voitele pyöreä kakkuvuoka kookosöljyllä. Itse käytin kakkuvuoan pohjalla leivinpaperia, ja voitelin vuoan reunat kookosöljyllä.

3. Laita uuni lämpeämään +200 asteeseen. Laita kaikki kakkupohjan raaka-aineet isoon kulhoon aloittaen banaanista ja avokadosta, jonka jälkeen jauhot ja neste, ja muut raaka-aineet, muista tämä chiansiemenmuna myös sen jälkeen kun se on ollut tekeytymässä. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

4. Kaada taikinamassa hyvin voideltuun kakkuvuokaan, taputtele ja sivele taikinan pinta tasaiseksi esimerkiksi nuolijan avulla, ja voiveitsen. Ota herkutellaa purkista pienen lusikan voimin, ja ripottele herkutellapalloja oman maun mukaan taikinan päälle. Paista uunissa keskitasolla 20-25min +200 lämmössä, keskikohdalla uunia.

5. Ota kakku pois uunista noin 20 – 25 min paistoajan jälkeen. Anna kakun jäähtyä noin 30 minuutin ajan, jos ei enemmänkin. Itse monesti sohin voiveitsellä kakkuvuoan reunoja, vuoan sisältäpäin heti sen jälkeen kun olen ottanut kakun pois uunista. Kakkuvuoan reunat lähtevät paremmin pois itse kakun reunoilta, jos hieman veitsellä sohii kakun ja vuoan reunasta, ennen kun avaa sen vuoan ”lukon” auki. Joskus itselläni on revennyt kakku reunoilta kun on avannut sen lukon.

6. Valmista täyte sillä välin kun kakku on jäähtymässä. Pieneen murokulhoon herkutellaa ja avokadoa. Murskaile hienoksi massaksi sauvasekoittimen avulla. Laita sitten jääkaappiin viilettymään.

7. Vatkaa kookoskermaa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon herkutella-avokadoseos.

8. Lado kookoskerma-avokado-herkutellaseos kakun päälle esimerkiksi nuolijan avulla. Tasoita kakun pinta. Koristele kakku mandariiniviipaleilla ja pähkinärouheilla (tai millä tahansa hyvällä täytteellä) oman tyylin ja maun mukaan!

Oman kakkuni hiilaripitoisuudeksi tuli noin 13g hiilihydraattia / 100g tällä kertaa. Usein teen kakkuja tällä ohjeella mutta vaihtelen paljon raaka-aineidein määriä ja sitäkin, että onko enemmän banaania&avokadoa, vai jauhoja. Tämä kakku on suhteellisen hyvin muunneltavissa.

Onko Herkutella-levite sinulle tuttua? Itse en voi vastustaa Herkutella -levitettä, jos sitä sattuu löytymään kaapista, uskomattoman hyvää! Ja tulee hyviä kakkuja.

Lue myös: Katso nämä: Paras ripsiväri + 100% luonnon ripsiseerumi

Voisit pitää myös näistä

2 Comments

    1. Hei Enna ja kiitos kommentistasi ❤ itse käytin tämän kakun tekoon Pirkka Parhaat Kookoskermaa. Ihan en saanut niin kuohkeaa kermaa, mitä maitopohjaisesta kermasta tulisi. Mutta hyvää silti! Mutta, kasvikermoista Valio Oddlygood Easy Whipping kasvikermasta tulee superkuohkeaa ?

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.