png 20220224 181948 0000

Julkaistu 5.4.2021 | Päivitetty 24.2.2022

Painonpudotus & kotitreeni: Löysin tälle kevättä 4 x tehosuperfoodia kotijumppiin

*tuotteet saatu Ruohonjuuresta

IMG 20210401 005752
Ruohonjuurella on ollut tapana jakaa positiivista ajattelutapaa, kiitos!

Tai siis minä en löytänyt näitä superfoodeja, en ole tiennyt näiden superfoodien olemassa olosta edes. Saan kiittää tästä kevään tehosetistä Ruohonjuurta, heidän suosittelunsa puolesta lähdin testaamaan näitä, -ja ei kaduta.

Iltajuomajauhe & ruusujuuriuute on auttanut minulla illalla ottamaan rennosti. Tälläkin hetkellä kun kirjoitan tätä juttua, niin nautin iltateetä jossa iltajuomajauhe & ruusujuuriuute. Huomaan, että palaudun tehokkaammin kun pidän huolta elektrolyyttien saannista (natrium,kalium & magnesium), sekä muidenkin vitamiinien saannista.

Välillä tykkään juoda porevitamiinijuomia, siis sellaisia vitamiiniporetabletteja joita laitetaan kylmään veteen. Tälläiset superfoodjuomajauheet ovat minulle uusi tapa saada monipuolisesti vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, tykkään!

Iltajuomajauhe on hyvä nauttia sillon kun on kaikki raskaammat päivän askareet suoritettu, myös raskaammat ajatustyöt! Iltajuomajauhe yhdessä ruusujuuriuutteen kanssa alkavat väsyttämään.

20210331 223509
Ravintorikkaat superfoodit

Ruusujuuriuute sisältää sitten alkoholia! Itse olin hölmö ja en lukenut sen pakkausta kunnolla, ennen kun nautin sitä lisäravinteiden kanssa yhden pipetillisen (annoskoon). Koko pakkauksen alkoholipitoisuus on 20%. Puhdistamolta neuvottiin, että kiehuvaan veteen laitettuna saa haihdutettua alkoholit pois siitä ruusujuuriuutteesta.

Niin, en huomannut sillon alussa, että se sisältää alkoholia. En maistanut sitä Aamujuomajauheen, BCAA- jauheen ja runsaan veden seasta. Nykyään laitan ruusujuuriuutteen vain iltajuomajauheen sekaan, vaikka tietenki sitä voi päivälläki laittaa vaikka kahvin sekaan. Päivässä 1-2 pipetillistä ohjeen mukaan.

Amla marjauute (Super C-vitamiini) on todella c-vitamiinirikasta, käyttöohjeessa neuvotaan että teelusikan kärjellinen riittää.

Ruohonjuurta lainaten:

Tuotteen sisältämän C-vitamiinin terveysvaikutukset ovat tutkitusti nämä:

C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän toiminnan pysymistä normaalina raskaan liikunnan aikana ja sen jälkeen


Amla Super C-vitamiini on valittu Ruohonjuuren parhaaksi tuotteeksi vuonna 2015 superfoodien sarjassa


Iltajuomajauheen ja ruusujuuriuutteen laitan aina kofeiinittoman teen sekaan iltaisin. Aamulla on ihana herätä hyvin ravittuna, kotitreenistä palauteena & suhteellisen hyvin nukkuneena. Olen siis kärsinyt viime viikot hieman heikommista yöunista, mutta se voi johtua keväästä ja valoisuudesta, tai kilpirauhasen vajaatoiminnastani.

Iltajuomajauhe sisältää

 • sitruunamehujauhe
 • tauriini
 • L-tryptofaani
 • magnesiumbisglysinaatti
 • sitruunamelissa
 • kamomilla
 • L-teaniini
 • ashwagandhauute
 • fykosyaniini
 • B6-vitamiini

Ruohonjuurta lainaten:

”Iltajuomajauheen reseptiikka on tarkoin harkiten rakennettu kymmenestä raaka-aineesta, jotka on helppo sekoittaa päivän päätteeksi sellaisenaan veden tai mehun joukkoon. Juoman sininen väri syntyy fykosyaniini-nimisestä pigmentistä, joka on peräisin spirulinasta.”

Sekoituksen raaka-aineista mm. sekä magnesium että B6-vitamiini edistävät hermoston normaalia toimintaa, aswagandhauutejauhe tukee nukahtamista, optimaalista rentoutumista ja auttaa palautumaan stressaavista tilanteista. Kamomillauutejauhe ja sitruunamelissauute tukevat rentoutumista.”

Minun mielestä tuo iltajuomajauhe on hyvä luonnollinen rentouttaja yhdessä ruusujuuriuutteen kanssa. Magnesiumin olen jo aikaisemmin huomannut auttavan uneen ja palautumiseen.

20210331 234645
Iltajuomajauhe

Olen toteuttanut vatsalihashaastettani kolme viikkoa (myöhemmin lisää aiheesta blogiin). Pari viikkoa sitten en saanut suorilta jaloin punnerrusta, juuri ja juuri polvilteen muutaman. Nyt kun olen huolehtinut paremmin ravinnosta siten, että pyrin syömään kaikkea keholleni hyödyllistä, niin kehoni on alkanut voimaan entistä paremmin.

Kokeilin eilen lepopäivän jälkeen huvikseni, että saanko punnerrusta. Sain, muutamankin. Yllätyin. En saa ihan lattiaan asti napaa ja takaisin, mutta aika hyvin kehittynyt olen. Luulen, että vatsalihashaaste on auttanut ja edistänyt punnerrukseen tarvittavia taitoja/voimia.


Kevään neljä superfoodia, joihin jää koukkuun! Nämä ovat kyllä ympäri vuoden tarvittavat superfoodit. Tiedänpä nyt ainakin, että mitä ostoslistalta löytyy kun syksy saapuu aina kesän jälkeen & illat hämärtyy. Näillä superfoodeilla saa aamun käyntiin ja illalla sitten hentoa unihiekkaa silmille & levollisille unille.


Juttu jatkuu seuraavaksi aamutunnelmin, että miten superfoodeista voi hyötyä aamuisin, haluan jakaa tämän artikkelin kahteen osaan: aamuun & iltaan

Superfood
Ihana aamujuomajauhe & tehokas C-vitamiinijauhe joka on myös riittoisaa

Aamujuomajauheen olen sekoittanut BCAA- jauheeseen & Super C- vitamiinijauheeseen.


Uskon myös, että nämä superfoodit yhdessä kotijumpan kanssa ovat edistäneet aineenvaihduntaani positiviisella tavalla


Kuten olen aikaisemmissa artikkeleissa maininnutkin, niin olen viime vuoden puolella (10/2020) tehnyt elämäntapoihini muutoksia. Lokakuussa 2020 paino näytti 94,5 kiloa & puolta toista kuukautta myöhemmin joulukuussa 2020 jo lähempänä 80 kiloa. Vuoden 2021 alussa painonpudotustahti hidastui ja paino on seilannut 78-79 kilon välillä.

Tällä hetkellä treenit sujuu suhteellisen mukavasti (ottaen huomioon etten oo luonnostaan mitenkään urheiluhullu, pikemminkin laiska aloittamaan mitään liikuntaa), niin paino on jo alle 77,5 kiloa. Tänään se oli 77,2 kiloa ja tavoite on 75 kiloa. Uskon, että palautuminen on auttanut aineenvaihduntaani ja sitä kautta painonpudotukseen.

Lue myös: Painonhallinta: Omia ajatuksia & höpinöitä matkastani miten laihduin melkein 20 kiloa

Toki ruoalla on suuri merkitys myös, koska olen entistä huolellisemmin pohtinut ja tarkkaillut että mitä syön ja etten syö kovin yli tarpeeni.

20210405 121933 2

Aamujuomajauhe & Amla marjauute Super C-vitamiini ovat luonnon omia ”makeisia”, täynnä luonnollisia makuja & kehoa piristäviä vitamiineja. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos tykkää syödä/nauttia ravintorikkaita superfoodeja.

Minusta on ihanaa aloittaa aamu kunnon vitamiini- elektrolyyttipommilla!

Aamujuomajauhe sisältää

 • sitruunamehujauhe
 • vehnänorasmehujauhe
 • L-glutamiini (14%)
 • OptiMSM
 • natriumaskorbaatti (9%)
 • L-tyrosiini (9%)
 • magnesiummalaatti (7,3%)
 • merisuola
 • kaliumglukonaatti (3,6%)
 • Bacillus Coagulans-maitohappobakteeri

Ruohonjuurta lainaten:

”Energinen aamunavaus alkaa sopivalla nesteytyksellä, jonka tukemiseen tämä sekoitus sisältää mm. keskeisiä elektrolyyttejä (natrium, kalium, magnesium).”

Minäkin olen sitä mieltä, että aamu kannattaa aloittaa hyvällä nesteytyksellä & kunnon vitamiini- elektrolyyttitehojuomalla.

Öisin voi hikoilla, niin aamulla on hyvä korjata yön aikana kulutettuja nesteitä.

Kevään superfoodit löydät Ruohonjuuresta

Lue myös: Luonnonkosmetiikka: Voiko laatua saada edullisesti? 4 x yllättävän edullista Laveran meikkiä

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.