png 20220224 180930 0000

Julkaistu 15.6.2021 | Päivitetty 24.2.2022

Nämä 3 x ruokaideaa ovat lempiruokiani -20 kilon painonpudotusmatkallani

Mehukkaat, täytetyt kesäkurpitsat & paprikat

ruokaidea
Kuten kuvastakin huomaa, niin poistamalla kesäkurpitsojen pehmeät osat kesäkurpitsasta, tulee kesäkurpitsaan pituussuunnan mittainen ura johon voi laittaa täytteet. Kesäkurpitsojen pehmeän & vetisen osan poistaminen on tärkeää ettei täytetyistä kesäkurpitsoista tule vetisiä. Vinkki: kesäkurpitsan poistetut pehmeät osat voit hyödyntää smoothien tekoon!

Täytetyt kesäkurpitsat & paprikat ovat todellista herkkua!

Nämä raaka- aineet ostan aina kaupasta täytettyjä kesäkurpitsoja & paprikoita varten:

  • 2- 4 kpl kesäkurpitsaa ja/tai paprikoita
  • tomaattisalsaa/tomaattikastiketta/muu vastaava tomaattinen kastike
  • kanaa suikaleina (leikkaan aina kanafileestä suikaleita ja paistan ne)
  • pilkottua pientä sipulisilppua ja halutessasi voit lisätä pientä porkkanakuutiota
  • juustoraastetta (itse käytän Oltermannin 17% juustoa koska se on suhteellisen vähiten rasvaa sisältävä juusto mikä maistuu hyvälle, -jotkut muut juustot ovat rasvaisempia)
  • mausteet: himalajansuola/merisuola, cayennepippuri, curryjauhe, paprikajauhe, -oikeastaan mitkä tahansa mausteet käyvät tähän reseptiin (yrttiseokset, pippuriseokset) -itse laitan aina yhtä maustetta 1-2 tl koska tykkään hyvin mausteisesta ruoasta

Aloitan aina näin valmistuksen tässä järjestyksessä:

  • laitan uunin lämpeämään +225 asteeseen
  • otan 1- 2 uunipeltiä ja laitan niihin leivinpaperit päälle
  • huuhtelen kesäkurpitsat ja halkaisen ne pituussuunnassa kahtia, jos teen täytettyjä paprikoitakin niin huuhtelen nekin ja poistan paprikan sisältä siemenosion pois
  • vedän ruokalusikkaa apuna käyttäen kesäkurpitsoista niiden pehmeän osan pois, kesäkurpitsan ”sisusta” on hyvin vetistä ja nesteikästä joten se on hyvä ottaa pois jotta kesäkurpitsoista ei tuu vesi-kana-kesäkurpitsamössöä!
  • kun olen ottanut kesäkurpitsoista keskiosasta pois niiden pehmeän osan, niin laitan kesäkurpitsat talouspapereiden päälle ja heitän reilusti himalajansuolaa molemmin puolin kesäkurpitsoja (tätä työvaihetta kutsutaan nimellä ”kesäkurpitsojen itkettäminen”)
  • alan tässä vaiheessa paistelemaan pannulla kanasuikaleita, sitten kun ne ovat saaneet ruskistunutta väriä pintaan niin lisään sipulisilput ja porkkanakuutiot sekaan, paistelen (noin 5 minuuttia) niin että sipulit & porkkanatkin pehmenevät ja lisään tomaattipohjaisen kastikkeen sekaan, sekä mausteet ja annan kiehua noin 5- 10 minuuttia
  • tässä vaiheessa otan talouspaperia käteeni koska kesäkurpitsoista on kerennyt jo lähteä paljon nesteitä kesäkurpitsojen pinnalle, eli pyyhkäsen kaikki nesteet & suolat pois kesäkurpitsoista ja laitan ne leivinpaperin päälle uunipellille
  • olenhan muistanut ottaa sillä ruokalusikka pois kesäkurpitsojen pehmeät osat joten kesäkurpitsoissa menee pituussuunnassa pituudenmittaiset urat johon alan lastaamaan kana-kasvis-tomaattikastiketta muovisella/puisella kauhalla tasaisesti
  • ripottelen juustot päälle
  • sitten uuniin noin 15- 20minuutiksi siihen jo valmiiksi lämmitettyyn +225 asteiseen uuniin
ruokaidea
Juustosta tulee todella mehukasta ja mausteista koska se paistuu & ruskistuu uunissa yhdessä kana-tomaattitäytteen kanssa. Lupaan, että nämä vievät kielen mennessään!
IMG 20210318 232403
Laitan yleensä paprikat tälläisen kakkuvuoan sisälle koska jotkut paprikat ovat epätasaisia pohjasta ja ne muuten eivät pysyisi aloillaan uunipellin päällä. Kakkuvuokaa vasten ne saa pysymään pystyssä paremmin.
IMG 20210611 211506
Ihanaa raikasta salaattia täytetyn kesäkurpitsan kaveriksi.

Maukkaat & täydelliset tortillapitsat

20210520 001701
Kuvassa näkyy tortillapohjat joita käytän, meidän perhe syö gluteenitonta ruokaa joten valitsemme usein Old El Pason gluteenittomat tortillapohjat.
20210520 001653
Tortillapohjat saavat hyvää makua jos maustaa tomaattikastikkeen valkosipulimurskalla tai jos ostaa valmiiksi maustettua tacotomaattikastiketta.
20210520 011458
Gluteenittomat tortillapohjat ovat todella rapeita ”pitsapohjia”. Voit käyttää gluteenittoman tortillapohjan sijasta myös muitakin tortillapohjia mitä kaupassa on saatavilla.

Tortillapitsat ovat ihan ehdoton suosikkini!

Nämä raaka- aineet ostan aina kaupasta tortillapitsoja varten:

  • 1-2 pkt tortillapohjia (itse ostan gluteenittomia, kaikki muutkin tortillapohjat käyvät)
  • tomaattisalsaa/tomaattikastiketta/muu vastaava tomaattinen kastike
  • kanaa suikaleina (leikkaan aina kanafileestä suikaleita ja paistan ne)
  • pilkottua pientä sipulisilppua ja halutessasi voit lisätä pientä porkkanakuutiota
  • juustoraastetta (itse käytän Oltermannin 17% juustoa koska se on suhteellisen vähiten rasvaa sisältävä juusto mikä maistuu hyvälle, -jotkut muut juustot ovat rasvaisempia)
  • mausteet: himalajansuola/merisuola, cayennepippuri, curryjauhe, paprikajauhe, -oikeastaan mitkä tahansa mausteet käyvät tähän reseptiin (yrttiseokset, pippuriseokset) -itse laitan aina yhtä maustetta 1-2 tl koska tykkään hyvin mausteisesta ruoasta

Käyttämissäni gluteenittomissa tortillapohjissa on yleensä noin 100-150kcal energiaa per yksi tortilla, joten se ei ole paljoa jos laittaa täytteeksi vähärasvaisen kanan & kasvikset sekä kohtuudella juustoa. Eli aika kohtuuenergisiä mutta äärimmäisen maukkaita ”pitsoja”!


Aloitan aina näin valmistuksen tässä järjestyksessä:

  • uuni lämpenemään +225 asteeseen
  • otan 1- 2 uunipeltiä ja laitan niihin leivinpaperit päälle
  • levitän tortillapohjat leivinpaperien päälle
  • lisään tortillapohjien päälle tomaattisalsaa/tomaattikastiketta/muuta vastaavaa tomaattista kastiketta
  • paistan pannulla kanasuikaleet, sitten kun ne ovat saaneet ruskistunutta väriä pintaan niin lisään sipulisilput ja porkkanakuutiot sekaan sekä mausteet, paistelen niin että sipulit & porkkanatkin pehmenevät ja kanat ovat kypsiä (5-10 minuuttia, -riippuen kuinka paksuja kanasuikaleet ovat)
  • lisään tomaattikastikkeella voideltujen tortillapohjien päälle valmistamani täytteen ja ripottelen juustoraasteen pinnalle
  • olen muistanut esilämmittää uuniin +225 asteeseen & paistan uunissa keskitasolla 10- 20 minuuttia (paistoaika voi vaihdella täytteen määrän mukaan, joten ole itse tarkkana, ettei ylipaistu!)

Täyteläiset, hedelmäiset & täyttävät smoothiet

ruokaidea
Jäisiä marjoja & hedelmiä sekä myös tuoretta nektariinia.
ruokaidea
Jäisiä marjoja & hedelmiä valmistumassa smoothieksi.
ruokaidea
Valmis mansikka- vanilja- banaanismoothie sheikkerissä.

Smoothiet ovat ihanan kevyitä mutta täyttäviä jos koostaa ne smoothiet hyvistä vaihtoehdoista!

Tässä minun suosikkismoothieni ohje jolla saan tuollaisen yhden tehosekoittimen kannun täyteen (yksi tuollainen tehosekoittimen kannu riittää minun kahteen sheikkeriin kun jakaa sen valmiin smoothien niihin kahteen sheikkeriin, -yhden sheikkerin tilavuus on minulla noin 0,6dl – 0,7dl -riippuu laittaako ihan tupaten täyteen sitä smoothieta sheikkeriin)

Lempismoothieni ohje:

  • 2 banaania
  • 1-2 nektariinia tai tuoretta persikkaa
  • 100- 200g mansikoita (pari kourallista)
  • 1 tuore limestä puristetut limemehut
  • kaurajuomaa noin 3dl sekä vettä myös 2-3dl
  • vaniljaproteiinijauhetta siten, että koko smoothieseen saisi proteiinia yhteensä 50g (voit laittaa oman maun mukaan, itse tykkään että proteiinia olisi 20-25g per annos)
  • siemeniä (olen käyttänyt itse kuorittuja hampunsiemeniä)
  • himalajansuolaa 1tl (tämä on itselleni tärkeä koska aineenvaihduntani ei muuten toimi kunnolla koska en syö paljoa lisättyä suolaa vaan lisään ruokiin aina itse suolat, -kaikkiin ruokiin melkeinpä)

Helppo valmistusohje:

  • kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräyttelen niin kauan, että tulee silkkisen pehmeää smoothieta

Tässä myös hyvä vinkki:

(jos kohteen upotus ei näy, niin pääset lukemaan vinkin: täältä)

Mitkä ovat sinun lempiruokiasi? Tervetuloa muuten seurailemaan tiliäni Instagramissa mikäli painonhallinta- ajatukset ja mietteet kiinnostavat sinuakin! Jaan kyllä ajoittain vinkkejä kuinka kasvatella pitkät silmäripset ja luonnonkosmetiikan testailuja ja analyyseja maalaisjärjellä kerrottuna!


Haluatko saada reaaliaikaiset ilmoitukset aina kun blogiin tulee uusi julkaisu?


Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” submit_button_text=”Kyllä kiitos, mielelläni liityn joukkoon!” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Lue myös: DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi- 3 x luonnollisen raaka- aineen resepti

Lue myös: 5 x suosikkivinkkiäni miten saada pitkät ripset

Lue myös: Voiko laihtua jos on kilpirauhasen vajaatoiminta? – Omat kokemukseni + kuinka laihduin yli 10 kiloa

Voisit pitää myös näistä

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.