2021 04 24 20 05 15 899

Julkaistu 24.04.2021

Tällä 10 sekunnin ripsivinkillä saan ripsiini kestävän taivutuksen, oletko sinäkin kokeillut tätä vinkkiä?

Oletko ikinä yrittänyt taivuttaa silmäripsiäsi lämpimillä ripsientaivuttimilla? Jos et ole ja ripsesi eivät ole hennoimmista päästä (välttämättä), niin suosittelen testaamaan. Itse olen tuota testannut ensimmäisen kerran jo yli 10 vuotta sitten ja voin todeta, että pieni lämpökäsittely ripsiin toimii.

Kyllähän ripsille on olemassa ”oikeitakin lämmittäviä ripsientaivuttimia” mutta tuon lämpötaivutuksen toteuttaminen onnistuu kotikonsteinkin

Ylin kuva otettu ennen ripsien ja kulmakarvojen värjäystä & ripsien taivutusta lämpimillä ripsientaivuttimilla. Ripsiä ei ole edes harjattu ripsiharjalla tuossa kuvassa, eli aika aamutunnelmalliset ripset!

Keskimmäinen kuva on otettu ripsien ja kulmakarvojen värjäyksen & ripsien lämpötaivutuksen jälkeen.

Alin kuva otettu ripsivärin laittamisen jälkeen.

Talla 10 sekunnin ripsivinkilla saan ripsiini kestavan taivutuksen, oletko sinakin kokeillut tata vinkkia?
Ripsiin voi saada hyvän & kestävän taivutuksen käyttämällä apuna lämpimiä ripsientaivuttimia.

Yllä olevassa kuvassa näkyvän laadukkaan ja yllättävänkin kohtuuhintaisen Laveran ripsivärin tarkempineen kokemusten & kuvien kera löydät alla olevan lukusuosituksen kautta.

Lue myös: Luonnonkosmetiikka: Voiko laatua saada edullisesti? 4 x yllättävän edullista Laveran meikkiä


Ripset on helppo taivuttaa lämpimillä ripsientaivuttimilla kotikonstein


Minä saan ripsiini hyvän & kestävän taivutuksen siten, että

  1. ensin harjaan ripseni ripsiharjalla
  2. sitten lämmitän ripsientaivuttimeni hiustenkuivaajalla puhaltaen
  3. taivutan yhden silmän ripset, jonka jälkeen lämmitän ripsientaivuttimen uudelleen & taivutan myös toisenkin silmän ripset

Huomaathan, että kannattaa todella varovaisesti puhallella niitä ripsientaivuttimia lämpimiksi. Olen todennut, että ripsientaivuttimet kuumuvat todella nopeasti. Pidän yleensä kämmenellä ripsientaivuttimia kun lämmittelen niitä hiustenkuivaajalla puhaltaen, etteivät ne kuumu liian kuumiksi. Liian kuuma ripsientaivutin voi polttaa ihoa.

Minun mielestäni ripsiin kannattaa tehdä hyvä taivutus ennen kun laittaa ripsiväriä ripsiinsä. Hyvä taivutus, kevyt harjaus ripsiin & 1-2 kerrosta ripsiväriä = luonnolliset ja hyvät ripset

Uskon, että ripsien hoitamisella on vaikutusta myös siihen, että miten ripsiväri asettuu ripsiin tai sitten olen vaan löytänyt loistavia ripsivärejä. En muista, että olisi pitkään aikaan mikään ripsiväri pakkuuntunut ripsiin tai varissut pois. Sillä kyllä saattaa olla vaikutusta ripsivärien pysyvyyteen ripsissä, että kuinka kosteutetut & hoidetut ripset ovat. Itse käytän hyvin usein luonnon raaka- aineita ripsissäni, että ne pysyisivät hyvässä kunnossa.

Tiesitkö, että myös silmäripsiä olisi hyvä hoitaa hoitavilla tuotteilla aivan kuten ihoa & hiuksiakin?

Itselläni silmäripsien & kulmakarvojen hoitaminen on ollut todella vähäistä jos tarkastelee menneisyyttä. Olen vasta pari kuukautta sitten aloittanut ripsieni hoitamisen luonnollisin menetelmin. Toki viime vuoden loppuolella ehdin testata vajaa pari kuukautta (joulukuu 2020-tammikuu 2021) ei-luonnonkosmetiikka ripsiseerumia mutta koen ettei se ollut niinkään ripsiä hoitava vaan enemmänkin keskittynyt ripsien kasvun tehostamiseen.

Tokihan se mainitsemani ripsiseerumi voi hoitaa samalla ripsiäkin niiden kasvamisen rinnalla mutta koen, että nuo luonnolliset kasviöljyt ovat olleet ripsilleni oikeaa superfoodia!

Aion jatkaa ripsieni hoitamista luonnonkosmetiikan avulla. Alla olevan lukusuosituksen kautta pääset tutustumaan tarkemmin pitkien ripsien kasvatusvinkkeihin.

Lue myös: DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi- 3 x luonnollisen raaka- aineen resepti

kestava taivutus ripsiin
Ylempi kuva otettu ennen ripsien ja kulmakarvojen värjäystä & ripsien taivutusta lämpimillä ripsientaivuttimilla. Alempi kuva otettu ripsien ja kulmakarvojen värjäyksen & ripsien lämpötaivutuksen jälkeen.

Teen itse kotona luonnon omista raaka-aineista luonnollisen ripsiseerumin jolla hoidan myös kulmakarvojanikin.


Kulmakarvoihin en ole ehtinyt kovin kauaa käyttää kotikonstein tehtyä seerumia mutta ripsiini olen käyttänyt reilu pari kuukautta jo. Nyt olen pitänyt välillä päivän tai kaksikin aina taukoa kasviöljysekoituksista. Itsestäni ainakin tuntuu, että nyt kun ripsiin on tullut pituutta, tuuheutta & terveyttä lisää, niin ei tarvitse ihan joka päivä laittaa öljyjä.

Vaikka siihen tottuu hetkeksi, että laittaa joka ilta hoitotuotteet ripsiinsä, niin sen verran laiska & mukavuudenhaluinen olen, että hyvä ettei joka ilta ole tarpeen enää käyttää öljyjä ripsiinsä. Joskus on kiva mennä suoraan saunan lämmöstä peiton alle nukkumaan.

Varmasti aika moni voi nostaa käden pystyyn jos kysyttäisiin, että kenellä jää vähäiseksi ripsien & kulmien hoitaminen kosmetiikkatuotteilla. Itse voin tunnustaa etten ole kovinkaan hoitanut ripsiäni ennen tätä nykyistä hetkeä. Jos aloittaa ripsien hoitamisen luonnonkosmetiikan raaka-aineiden avulla, niin kunhan jaksaa alussa ne muutamat kuukaudet hoitaa säntillisemmin, niin hoitamispäiviä voi jatkossa harventaa.


Itse käytän kotikonstein valmistettua ripsiseerumiani muutaman kerran viikossa nykyään & ripsieni voivat loistavasti. Eli en enää käytä kasviöljyjä ripsiini joka ilta koska niin usein ei ole tarpeen, vaan harvemmin riittää tällä hetkellä.


Ripsivärillä on väliä!

Vaikka suosinkin luonnonkosmetiikkaa, niin ei-luonnonkosmetiikasta löytyy kaksi ihanaa ripsiväriä: Benefit ripsiväri & Miarayn ripsiväri. Benefit ja Miaray eivät testaa tuotteitaan eläinkokein.

Alla olevassa kuvassa ripsiin laitettu Miarayn ripsiväriä. Tämä ripsiväri on minun suosikkini vaikka käytänkin pääosin luonnonkosmetiikkaa.

2021 04 24 17 13 15 951 1
Miarayn ripsiväri.

20210424 185651

Alla olevassa kuvassa ripsiin laitettu Benefitin ripsiväriä. Benefitin They´re Real Mascara ripsivärillä saa kyllä hyvin erotellut ripset sekä ripsistä tulee myös vahvan näköiset.

Lue myös: Paras erotteleva ja pidentävä ripsiväri – katso kuvat: 5/5 ⭐ lopputulos

2021 04 24 17 09 31 564
Benefitin ripsiväri.

20210424 185525

Jos pidät ripsivinkeistä & muista hyödyllisistä vinkeistä, niin voit tilata ilmoitukset blogin uusista artikkeleista sähköpostiisi.

Kirjoita sähköpostiosoite johon tilaat ilmoitukset blogin uusista artikkeleista

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.