Nimeton suunn.malli 13 1

Julkaistu 09.01.2021 | Päivitetty 08.02.2021

Miten laihtua 10 kiloa kuukaudessa? – kaksi vaarallista yritystä + 1 onnistunut terveellinen 10 kilon painonpudotus

Johdanto

Tämä artikkeli kertoo kokemuksistani nopeasta painonpudotuksesta. Tässä artikkelissa kerron ne keinot joilla olen yrittänyt pudottaa nopeasti painoa. Joillakin keinoilla olenkin saanut painoni putoamaan nopeasti mutta sillä on ollut sitten hintansa.

Tässä artikkelissa kerron myös kuinka sain pudotettua terveellisesti 10 kiloa. Se, että sain pudotettua 10 kiloa terveellisesti, en ottanut tavoitteeksi laihtua sitä nopeasti tai minkään tietyn aikavälin sisällä tai noudattaen mitään dieettiä. Yllätyin kyllä sen suhteen, että miten sain 10 kiloa pudotettua 45 vuorokaudessa.

Suosittelen sinua lämpimästi lukemaan tämän artikkelin, koska mielestäni kenenkään ei kuulu riskeerata terveyttänsä nopean laihdutuksen vuoksi. Nopealla laihdutuksella voi olla vaaralliset seuraukset.

Omalla kokemuksellani voin kertoa, että painonpudotus on oikeasti paras toteuttaa mahdollisimman terveellisellä ruokavaliolla.

”Miten laihtua 10 kiloa kuukaudessa?” – Tuota kysymystä olen useaan otteeseen pohtinut jos olen halunnut laihtua nopeasti

Miksi olen halunnut laihtua nopeasti?

Olen useaan otteeseen etsinyt tietoa siitä, että miten laihtua 10 kiloa kuukaudessa. Syy sille, että miksi olen etsinyt tietoa nopeasta painonpudotuksesta johtuu siitä, että olen halunnut asioiden tapahtuvan nopeasti. Olen halunnut nopeita tuloksia keinolla millä hyvänsä.

Olen luonteeltani todella malttamaton, kärsimätön, hätähousu ja hyvin vaativa omien tuloksieni suhteen jos puhutaan painonpudotuksesta. En tykkää varata edes lomamatkaa kovin kaukaiselle päivämäärälle koska se odottaminen tuntuu hyvin turhauttavalta.

Nykyään osaan hallita paremmin noita heikkouksiani mutta se on pakko opetella. Ei voi joka asiaa saada heti tai muuttaa heti.

Nopeasti laihduttaminen voi aiheuttaa elinikäisiä ja jopa hengenvaarallisia seuraamuksia. Se, että olen yrittänyt oikoa laihtumisessa, on aiheuttanut minulle pysyviä haittoja

Kerron seuraavaksi kaksi ikävintä kokemustani nopean laihduttamisen tavoittelusta.

Paastoaminen, jota toteutin väärin = lopputuloksena sappikivet + kymmeniä sairaalareissuja ambulanssilla + viimeisellä ambulanssireissulla yöksi sairaalaan & aamulla leikkaussaliin

Olen nuorempana (alle 16- vuotiaana) yrittänyt paastoamalla pudottaa painoani. Olen koko ikäni ollut ylipainoinen ja 16- vuotiaana aloin saada tarpeekseni niistä kiloista jotka olivat olleet taakkana läpi elämäni.

Saatoin olla peräkkäisiä päiviä ilman ruokaa, että laihtuisin. Paastosin aina välillä ja sain painoni putoamaan. Mutta seuraamukset jatkuvasta paastoamisesta jota toteutin vieläpä väärin johti siihen, että sain vaivakseni sappikiviä.

Se, että millä tavoin toteutin paastoamista väärin on se tyyli, että en juonut vuorokauden aikana vettä juuri yhtään, enkä pitänyt huolta elektrolyyttien saannista. En edes tiennyt silloin mitä elektrolyytit ovat tai sitäkään, että paljonko on hyvä juoda vettä vuorokaudessa.

Pikkuhiljaa sappirakkooni alkoi muodostumaan kivuliaita sappikiviä. Se, että en ennestäänkään syönyt juurikaan ruokaa ja vaivaksi tuli vaikeat ja kivuliaat sappikivet johti siihen että laihduin entisestään. Mikään syöty ruoka tai neste ei pysynyt kauaa vatsalaukussa. Se on todella raskasta kun oksentelee toistuvasti + ei uskalla kipujen vuoksi syödä juuri mitään.

Ehdin monet kerrat menemään ambulanssilla sairaalaan sappikivikohtausten takia, olemaan tiputuksessa + kipulääkkeillä ennen kuin löydettiin syy kohtauksille.

Jossain vaiheessa jouduin olemaan viikon sairaalahoidossa, koska maksa + haimani tulehtuivat niin pahasti. Silloinkaan ei tiedetty, että sappikivet + sappirakko ovat kaiken syynä.

Viimeisen kerran kun sain sappikohtauksen, soitettiin ambulanssi ja tiesin, että nyt on niin paha tilanne, etten kotia pääse samalle yötä. En edes muista siitä päivästä mitään. Muistan vaan sen kun nousin kipujeni kanssa sängystä ja soitettiin ambulanssi. Matkasta en muista mitään, olenko ollut edes tajuissani.

Sairaalaan päästyäni muistan vaan sen, että otettiin ultraäänet vatsasta + joitakin verikokeita mahdollisesti. Sitten vuodeosastolle ja aamulla leikkaus.

Leikkauksesta kyllä toipui hyvin + kaikki meni hyvin leikkauksen jälkeen. Eikä tuon asian suhteen ole ollut ongelmia enää.

Jos haluat tarkempaa tietoa sappikivistä + oireista, niin listaan alle muutaman sivuston johon on koottu tietoa kyseistä aiheesta.

potilaanlaakarilehti.fi

mehilainen.fi

terveyskirjasto.fi

Ketogeeninen ruokavalio, viimeinen dieettikokeiluni = aineenvaihdunta sekaisin + stressi = lopputuloksena kilpirauhasen vajaatoiminta

Viimeisimpänä oikomisyrityksenä yritin laihduttaa ketogeenisella ruokavaliolla. Ehdin noudattaa alle neljä kuukautta kyseistä ruokavaliota. Ensimmäisen dieettikuukauden aikana aloin kärsimään monista oireista.

Ketogeenisella ruokavaliolla käytetään pääasiallisena energianlähteenä rasvoja. Vatsani ei kestänyt suuria rasvamääriä koska olihan minulta leikattu sappirakkokin pois. Sappirakon poistoleikkaus voi herkistää joillakin henkilöillä ruoansulatusta. Runsaat rasvamäärät ravinnossa eivät ainakaan sovi minun elimistölleni.

Olen kirjoittanut kahteen artikkeliini syventävämpää kokemuspohjaista tietoa ketogeeniseen ruokavalioon + kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyen.

Mikäli haluat lukea kyseistä aiheista tarkemmin, niin suosittelen lukemaan ne ajan kanssa. Alla olevien kuvakkeiden kautta pääset suoraan kunkin aiheen artikkeliin. Artikkelit avautuvat uusille välilehdille, joten voit jatkaa rauhassa tämän artikkelin lukemista.

ketogeeninen ruokavalio

Lue myös: Omat kokemukseni ketodieetistä- ketogeeninen ruokavalio ei ole riskitön + ei sovi jokaiselle

kilpirauhasen vajaatoiminta

Lue myös: Voiko laihtua jos on kilpirauhasen vajaatoiminta? – Omat kokemukseni + kuinka laihduin yli 10 kiloa

Miten laihdutin 10 kiloa ilman dieettiä + terveellisesti

1.Ajattelutapojen muuttaminen

Päätin, että en enää yritä oikaista laihtumisessa. Päätin myös senkin, että annan muutoksille aikaa.

Otin tavoitteeksi saada tasapainoinen, terveellinen + parempivointinen elämä. Toki halusin myös laihtua mutta koen, että laihtuminen ei onnistu minun kohdallani terveellisesti + pysyvästi jos tavoitteet eivät ole terveellisellä ajattelupohjalla.

2.Keskityin ruokien annoskokoihin + ruoanlaatuun & siihen, että mistä ne ateriat koostuvat

Aloin kiinnittää huomiota siihen, että en täytä kaikista isointa ruokalautasta niin täyteen ruokaa, kun on vaan mahdollista saada. Muokkasin ruokalautasmalliani siten, että ruokalautasella olisi ruokalautasen pinta-alaan nähden noin 1/4 lihaa/kalaa/kanaa, 1/4 osa riisiä + loput kasviksia.

Välillä kasvikset ovat olleet vähemmällä käytöllä mutta pääperiaate pysynyt samassa, eli en täytä lautasta pelkällä lihalla + riisillä täyteen.

3.Vaikka käynkin vaa´alla useita kertoja viikossa, niin en anna vaa´an lukemien määritellä onnellisuuttani

Olen oppinut tiedostamaan + omaksumaan sen, että paino ei aina kerro kaikkea. Senkin tiedän, että paino ei aina putoa heti. En odota enää painoni putoavan nopeasti ja olen hyväksynyt senkin, että paino saattaa välillä noustakin.

Olen tietoisesti käynyt viikottain useasti vaa´alla ja pakottanut itseni hyväksymään asioita. Se, että jos huomenna painan 79 kiloa ja ylihuomenna 80 kiloa, ei kerro mitään totuutta jos minä elän terveellisesti + pyrin terveellisten elämäntapojeni kautta kiristää hieman vielä ylipainoani pois.

4.Sokeristen herkkujen vaihtaminen parempiin vaihtoehtoihin

Olen aina ollut kauhean perso sokerille. Tuokin on sellainen asia joka piti saada käsiteltyä + kuriin. Vieläkin työstän jokaista asiaa, mutta taakka harteilla on alkanut keventymään.

En osta enää kaupasta irtokarkkeja, sokerisia jäätelöitä tai muutakaan todella sokerista.

Jos haluan valmistaa jotain erikoisempaa, niin teen kotona jäätelökoneella sokerittomia jäätelöitä. Hedelmät ovat myös todella ihania + raikkaita välipaloja joita voi herkutella. Olen pyrkinyt siihen, että en ota tiettyä aikaa tai päivää herkuttelulle. Herkuttelen sillon kun herkuttelen.

Koitan aina valita järkevimmät vaihtoehdot + kohtuudella. Yritän aina mahuttaa kaikki valintani siten, että ne ovat kokonaisuutena järkevät. Kokonaisuus on mielestäni ratkaisevampaa, entä kuin yksi hetki tai yksi päivä.

Kun teen tätä blogia, niin saatan saada inspiksiä jäätelön tekemiseen, niin teen ne jäätelöt + herkuttelen sitten silloin.

Terveelliset ajatus- ja toimintavat yllätti siten, että niiden johdosta painoa lähti 10 kiloa 45 vuorokaudessa

Vaikka olenkin omaksunut uusia ajatus- ja toimintatapoja, niin kyllähän se kivalta tuntui, että paino on lähtenyt hyvin putoamaan.

Tämän artikkelin pointti on se, että haluan jakaa ajatukseni nopeasta painonpudotuksesta + mahdollista haitoista joita voi saada jos yrittää oikaista.

Painoa voi pudottaa kukanenkin tyylillään. Mutta jos haluaa tehdä pysyviä muutoksia + toteuttaa asiat terveellisesti, niin mielestäni ne olisi hyvä toteuttaa hyvillä + terveellisillä ajatustavoilla.

Jos toteuttaa painonpudotuksen liian nopeasti + epäterveellisesti, niin siitä voi olla haittaa.

10 kilon painonpudotus ennen ja jälkeen kuvina

Miten laihtua 10 kiloa kuukaudessa
Miten laihtua 10 kiloa kuukaudessa

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.