png 20220224 175714 0000

Julkaistu 17.11.2021 | Päivitetty 24.2.2022

Kaupallinen yhteistyö: Zoner Oy // Postaus sisältää affiliatelinkkejä jotka merkitty tähtimerkillä (*). Lisätietoa aiheesta artikkelin lopussa.

Kuinka aloittaa bloggaaminen tavalla joka innostuttaa lukijaa? [Zoner kokemuksia 2021]

Kuinka aloittaa bloggaaminen jos ei osaa koodata tietokoneella?

Onneksi nykypäivänä ei tarvitse osata koodata tietokoneella jos haluaa perustaa oman laadukkaan blogin omille kotisivuille.

Olen huomannut kuluvan vuoden aikana, että joissakin netissä löytyvissä ohjeissa kuinka lähdetään sitten niitä luotuja kotisivuja rakentamaan eteenpäin, niin joissakin tilanteissa koodaustaidoista voisi olla hyötyä jos sivustolle ei ole tukea saatavilla ”käden ulottuvilla” kun itse hoitaa lähes kaiken omalla sivustollaan.

Jos ei osaa koodata tietokoneella ja haluaa perustaa omat kotisivut niin voit valita jomman kumman näistä vaihtoehdoista

1) opettelet viimeinkin sen taidon kuinka koodataan tietokoneella ja luot omat kotisivut kaikkine töineen alusta saakka itse (myös lisäosineen ja mahdollisten ongelmien ratkomiset myöskin, sillä sivusto harvoin välttyy ongelmilta joita täytyy ratkoa jotta sivusto toimisi jälleen normaalisti)

2) et opettele vielä koodaamaan, vaan valitset blogisi kotisivuja varten valmiin palvelupaketin joka taatusti säästää sinun aikaasi (ja hermojasi). Useimmiten jos valitsee palvelupaketin käyttöönsä, niin saa myös tukea ongelmatilanteisiin joita sivusto voi tulevaisuudessa kohdata. Zonerilla tämä asiantunteva tuki on saatavilla hyvinkin nopeasti.

Jos tukea ei ole saatavilla ja sivusto on niin sanotusti ”kaatunut”, niin silloin täytyy useimmiten itsellä olla tietoa ja osaamista sen verran, että osaa ratkoa ongelmat jotta sivusto toimisi jälleen normaalisti.

2.2) sinä tarvitset kotisivujasi varten myös hyödyllisiä lisäosia. WordPress kotisivualustalle saa todella helposti ladattua tarpeellisia lisäosia. Zonerin palvelupaketissa on kotisivullesi valmiiksi ladattuna kotisivualusta: WordPress. Zonerin blogista löydät vinkit parhaisiin WordPress- lisäosiin, löydät blogiartikkelin joka käsittelee aiheena WP- lisäosia: *täältä. WordPress on saatavilla suomenkielisenä.

Menestyvä blogi on mahdollista luoda myös rennommalla tavalla. Sinun ei tarvitse missään vaiheessa osata koodata tietokoneella.

Kuinka aloittaa bloggaaminen tavalla joka innostuttaa lukijaa? [Zoner kokemuksia 2021]
Kuvittele kuinka paljon säästät aikaasi kotisivujesi luomisen suhteen, kun valitsemalla valmiin palvelupaketin kotisivujasi varten, sinä voit ottaa rennommin.

Jos olen ensimmäistä kertaa luomassa omaa blogisivustoa, niin mistä minun tulee aloittaa?


1

Tämä on ensimmäinen askel


Ensimmäiseksi sinun tulee päättää sivustollesi verkkotunnus eli domain. Verkkotunnus on sivustosi ”nimi”. Esimerkiksi zoner.fi sekä jessicadahlia.fi ovat verkkotunnuksia eli domaineja. Verkkotunnus eli domain on sivuston osoite joka kirjoitetaan selaimen URL- osoiteriville.

Kun olet päättänyt sivustollesi verkkotunnuksen, niin sinun tulee myös tarkistaa että onhan verkkotunnus vapaana eli saatavilla.

Katso onko haluamasi verkkotunnus vapaana, voit katsoa sen: *täältä.


Pelkkä verkkotunnus ei valitettavasti vielä riitä yksinään siihen, että sinulla olisi omat kotisivut pystyssä. Tarvitset vielä kotisivujasi varten todistetusti toimivan & luotettavan hostingpalveluntarjoajan.2

Täältä tulee seuraava askel


Kotisivujasi varten tarvitset myös hostingpalveluntarjoajan. Zoner on kotimainen hostingpalveluntarjoaja. Zonerilla on tutkitusti Suomen nopeimmat palvelimet. Voit myös luottaa siihen, että kotisivusi toimii luotettavasti ja nopeasti. Zonerilla on apua saatavilla nopeasti ja sinua palvelee 24/7 toimiva asiakaspalvelu chatti oikeilla ihmisillä.

Zonerilla on yli 20 000 tyytyväistä asiakasta ja määrä kasvaa jatkuvasti.


3

Ja tämä on sitten se kolmas askel


Jotta voisit rakentaa omat kotisivut, niin sinä tarvitset myös kotisivualustan. Jos haluat, että kotisivualusta on saatavilla suomenkielisenä niin WordPress kotisivualusta on taatusti paras vaihtoehto sinun tarpeisiisi. WordPress kotisivualusta on maailman suosituin kotisivualusta.

Jos haluat luoda oman blogisivuston joka on taatusti toimiva sivusto siten ettei sinun tarvitse olla yhteydessä blogin luomista varten useaan eri paikkaan, niin sitten sinä tarvitset WP-Cloud palvelupaketin

Zoner kokemuksia

WP-Cloud palvelupaketti

Rating: 5 out of 5.

Blogisivusto jessicadahlia.fi on luotu *WP-Cloud Premium palvelupaketin avulla. Onneksi jessicadahlia.fi sivustolle on valittu tämä kyseinen palvelupaketti, koska sen käyttöönotto mahdollistanut sen, että blogisivusto on taatusti luotettava & toimiva. Zonerilla on myös tutkitusti Suomen nopeimmat palvelimet.

Kotisivun nopea toimivuus ja latautuvuus takaa sen, että sivustolle saapuvat kävijät eivät joudu odottamaan sivuston lataumista lukuvalmiiksi useita sekunteja. Google arvostaa myös sivustoja jotka ovat nopeita ja nämä sivustot voivat näkyä hakutuloksissa paremmilla sijoituksilla Googlen hakutuloksissa, entä kuin sivustot jotka ovat hitaita latautumaan.

WP- Cloud palvelupaketti sopii sinulle

  • jos et osaa koodata tietokoneella
  • haluat käyttää kotisivualustaa suomenkielisenä
  • olet aloittelija
  • et ole ikinä ennen rakentanut omia kotisivuja, eikä sinulla ole lainkaan tietoa kotisivujen rakentamisesta
  • haluat menestyvät & toimivat kotisivut
  • tarvitset tukea sivuston rakentamiseen
  • haluat kaiken tarvittavan yhdestä paikasta kotisivujesi rakentamista varten

Vinkkinä tähän väliin

Jotta kotisivusi tulisivat menestymään, niin tarvitset sivustollesi myös SSL- sertifikaatin. Kyseinen sertifikaatti mahdollistaa sen, että kotisivun yhteys on suojattuna joka puolestaan parantaa tietoturvaa sekä sivuston näkyvyyttä. Jos SSL- sertifikaattia ei ole, niin sivustoasi voidaan pitää epäluotettavana muun muassa Googlen hakutuloksissa.

Sivustosi näkyvyys voi heikentyä puuttuvan SSL- sertifikaatin johdosta merkittävästi. Jos sivustoa ei ole suojattu SSL- sertifikaatilla, niin sivusto ei pääse Googlen hakutuloksissa niin hyville sijoituksille, entä kuin sivustot joilla on tämä suojattu yhteys.

Zonerilla kaikki WP-Cloud palvelupaketit sisältävät maksuttoman SSL-salauksen, joka suojaa vierailijan ja sivuston välisen yhteyden.

Tiedätkö mikä on myös parasta? Se, että jos haluaa ikioman sähköpostiosoitteen luotuna oman kotisivustonsa verkkotunnusosoitteen mukaisesti niin se onnistuu todella helposti!

Jos sinun kotisivustosi verkkotunnus olisi esimerkiksi minunihanablogi.fi niin voit saada Zonerin kautta sähköpostiosoitteeksi vaikkapa asiakaspa[email protected] tai [email protected]

”Entä jos sivustolleni ilmaantuu ongelmia, sivusto ei toimi tai sivustoni kaatuu, enkä osaa korjata näitä ongelmia?”

– Voit iloita helpotuksesta, sillä käyttämässäsi WP-Cloud palvelupaketissa kotisivuillasi on turvallisuuspalveluna myös 24/7 valvonta joka takaa sen, että sivuston mahdolliset ongelmat saadaan korjattua kuntoon heti kun ongelmat havaitaan.

Jos olet valmis ottamaan yhden askeleen, jotta saavutat laadukkaat kotisivut jotka menestyvät, niin jatka lukemista..

WP-Cloud palvelupaketti tarjoaa kotisivuillesi myös SSL-sertifikaatin. Kotisivusi menestyvät paremmin tämän sertifikaatin ansiosta, koska ilman SSL-sertifikaattia sivustoasi ei pidetä luotettavana.

Zonerin tukisivustolta löydät todistetusti toimivat vinkit kuinka saat tehokkaasti oman kotisivusi kehittymään

Zonerin tukisivustolta löytää kallisarvoisia vinkkejä oman sivustonsa kehittämiselle. Tukisivusto tarjoaa muun muassa tehokkaita vinkkejä markkinointiin, WordPressin käyttöön, kotisivukoneeseen, sekä lisäksi lukuisiin muihinkin aiheisiin jotka voivat auttaa sinua kotisivustoasi matkalla menestykseen. Löydät tukisivuston: *täältä.

Paljastus: Jos haluat säästää vapaa- aikaasi kotisivujesi luomisen suhteen, niin tiesitkö että Zonerilla on hyvin laaja kumppaniverkosto? Se tarkoittaa sitä, että Zonerin kautta löytyy tekijät kotisivuille, mainonnalle ja myös esimerkiksi nopeusoptimoinnille. Voit itse päättää siitä, että kuinka paljon sivustoosi liittyviä asioita hoidetaan sinun puolestasi.

Tässä vielä toinen paljastus: Zonerin asiakaspalvelusta on saatavilla nopeasti apua ja sinua palvelee myöskin 24/7 toimiva chat-palvelu oikeilla ihmisillä.

”Jos koet haasteelliseksi kuinka ja mistä sinun tulee aloittaa kotisivujesi rakentaminen, niin Zonerin ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua taatusti.”

Voit kysyä vaikka heti Zonerin asiakaspalvelu chatista neuvoa mikäli sinulla on mieltä askarruttavia kysymyksiä. Pääset Zonerin asiakaspalvelu chattiin: *täältä (asiakaspalvelu chatti kuvake ilmestyy hetken päästä selaimen alareunaan oikealle puolelle kun saavut sivustolle).

Kuinka aloittaa bloggaaminen tavalla joka innostuttaa lukijaa? [Zoner kokemuksia 2021]
”jessicadahlia.fi sivusto on kohdannut olemassaolonsa aikana haasteita siltä osin, että sivusto on sivustolle ladatun lisäosan vuoksi estänyt useaan otteeseen sivuston pääkäyttäjää kirjautumasta sivustollensa.
Zonerilta on saanut nopeasti apua ongelmatilanteisiin ja sivusto on palannut takaisin normaaliin toimintaansa hyvinkin nopeasti.”

7 x mielenkiintoista vinkkiä miten luot innostavan & kiinnostavan blogin

1. Ole oma ihana itsesi, kirjoita blogiasi rohkeasti omalla tyylilläsi

Parhaiten erottuu siten, että on oma itsensä. Esimerkiksi usein neuvotaan, että täytyisi pysyä yhdessä aiheessa blogin aiheiden suhteen ja siinä on kyllä myös järkeäkin. Mutta itse olen havainnut omalla kohdallani sen, että blogin kirjoittaminen pysyy mielenkiintoisempana kun ei rajoita liikaa aiheita tai luovuuttansa.

Kovin räikeää aiheiden vaihtelua ei varmaan ole hyvä blogissa pitää mutta pientä aiheiden vaihtelua mielestäni voi olla jos näin haluaa toimia. Esimerkiksi kirjoittaahan huippuvaikuttaja Veera Biancakin blogissaan matkustelusta mutta hän kirjoittaa myös bloggaamisesta sekä hyvinvointiin liittyvistä aiheista kuten painonhallinnasta.

Itsekin kirjoitan pääaiheena luonnonkosmetiikasta mutta kirjoitan myös Oma Elämä- kategoriaosioon satunnaisesti omalta painonpudotus ja -hallintamatkaltani kuulumisia. Ja tuleehan sitä kirjoiteltua myös muistakin aiheista mihin itsellä on kokemusta ja tietämystä, kuten bloggaamisestakin voi kirjoittaa koska se on hyvin vahvasti läsnä elämässä.

2. Ota kaikki saamasi vinkit avosylin vastaan mutta päätä itse miten toimit

Mielestäni tämä on tärkeä asia myös! Aina kannattaa kuunnella vinkkejä ja ottaa niitä vastaan. Mutta sinunhan ei tarvitse jokaisen kuulemasi vinkin mukaan toimia, vaan kerää vinkeistä itsellesi paras kokoelma käyttöösi.

jessicadahlia.fi blogisivusto on satunnaisia kertoja kohdannut sivustollansa ongelmia siten, että sivusto ei ole toiminut täydellisesti. Onneksi Zonerin ripeät tuet ongelmien ratkomisiin ovat auttaneet sivuston pääsemään takaisin toimintaan hyvinkin nopeasti. Mikähän jessicadahlia.fi sivuston tilanne olisi ollut jos tukea ongelmien ratkomisiin ei olisi saanut kun sitä on tarvinnut…

3. Jos joku sanoisi sinulle, että jokin tietty asia olisi välttämätöntä jotta voisi onnistua, niin se ei välttämättä ole totta

No se on ainakin totta, että tekemättä mitään ei tule mikään etenemäänkään (tai en ole ainakaan kuullut, että kukaan olisi edennyt elämässä ilman että tekisi itse yhtään mitään asioiden eteen).

Esimerkiksi jos sinulle hoetaan, että sinun täytyy pysyä yhdessä aiheessa blogissasi jotta blogisi menestyisi, niin en uskoisi tuohon hokemaan. Liialliset rajoitteet voivat rikkoa luovuutta. Kuten tuolla ylempänä mainitsinkin, niin kirjoittaahan huippuvaikuttaja Veera Biancakin matkustelusta, bloggaamisesta sekä hyvinvoinnista. Joku voi kirjoittaa yksistään bloggaamisesta, hyvinvoinnista tai matkustelusta.

Mutta tuo matkustelu, hyvinvointi ja bloggaaminen ovat Veeran elämässä hyvin paljon läsnä, niin hän voi kirjoittaa näistä mainitsemistani aiheista hyvin luontevasti. Jos sinä alkaisit kirjoittamaan veneilystä, ruoanlaitosta sekä lapsiperheen arjesta ja sinulla olisi kokemusta pelkästään ruoanlaitosta, niin blogistasi voisi tulla tuossa tilanteessa epäluotettava kun et tietäisi kokemuksen pohjalta jokaisesta kirjoittamastasi aiheesta.

4. Kirjoita vain niistä aiheista mitkä oikeasti kiinnostavat sinua

Tästä aiheesta olenkin tässä tuonut pohdintojani esille tähän artikkeliin. Mielestäni blogiin saa luotua kiinnostavaa sisältöä siten, että ne aiheet josta kirjoittaa kiinnostavat myös sinua itseäsi. Jos sinua ei kiinnosta itseäsi se aihe mistä kirjoitat, niin miten lukija voi saada itsensä kiinnostumaan siitä aiheesta josta huokuu läpi se ettei kirjoittajaa kiinnosta se itselläkään?

5. Hyväksy myös ”epäonnistumiset”, niiden ei ole tarkoitus lannistaa sinua, vaan ohjata sinua menestymiseen

Mielestäni tämä asia olisi hyvä muistaa joka päivä. Itse olen ainakin liian monesti lannistunut ”epäonnistumisten alle”. Onko epäonnistumisia edes olemassa? Tässä kun olen tuhansia kertoja todennut elämäni aikana, että jokin juttu ei toimi tai otan takapakkia johonkin asiaan, niin olen ajatellut epäonnistuvani. Aika monesti olen myös niin sanotusti heittänyt hanskat tiskiin ja antanut asian olla oman yrittämisen suhteen.

Mutta aina sitä on kumminkin laittanut ne hanskat takaisin käsiinsä ennemmin tai myöhemmin ja jatkanut yrittämistä. Olen todennut, että varsinaisia epäonnistumisia ei taida edes olla olemassa, -on vain valintoja. Niin kutsuttujen epäonnistumisten kautta ne onnistumiset tulevat.

Tarpeeksi kauan kun kokee ”epäonnistumisten” sarjaa, niin jäljellä ei ole enää kovin montaa ”epäonnistumista” kunnes on pakko lopulta onnistua.

6. Mitään ei tule tapahtumaan jos ei tee mitään asioiden eteen

Nii-in, mikään asia harvoin tapahtuu itsestään (ainakaan mitkään hyvät asiat). Ei voi saada lihaksikasta kroppaa jos ei koskaan treenaa. Asioiden eteen täytyy nähdä vaivaa jotta asiat etenevät, eli täytyy tehdä töitä niiden eteen. Itse en katso enää asioita siten, että katsoisin paljonko on vielä tehtävänä. Pyrin ajattelemaan siten, että katson paljonko olen jo tehnyt ja nautin matkastani. Mielestäni ei ole tärkeintä ne saavutetut päämäärät vaan ne opit niiltä matkoilta.

7. Palvelun ja/tai tuotteen suositteleminen & selkeästi saavutettavien hyötyjen havainnollistaminen asiakkaalle on useimmiten kiinnostavampi tapa kertoa erinomaisesta tuotteesta ja/tai palvelusta, entä kuin sen myyminen tai tuputtaminen

Jostain olen tässä kuluvan vuoden aikana lukenut suurinpiirtein näillä sanoilla, että ”ihmiset eivät halua että heille myydään mitään mutta he haluavat kuitenkin ostaa”.

Jos olet käynyt asioimassa suuremmassa ruokakaupassa, niin onko sinulle koskaan yritetty myydä kauppakeskuksen myyntipisteillä esimerkiksi uutta sähkö- tai puhelinliittymäsopimusta? Minulle on yritetty useaankin otteeseen markkinoida erilaisia sopimuksia. Itseäni ei se myymisen yrittäminen haittaa mutta koen oman kieltävän vastaukseni antamisen liittymien myyjille vaivaannuttavana.

Se, että annan kieltävän vastauksen tuntuu siltä, että loukkaisin siinä samalla henkilökohtaisesti myyjää.

Yleensä minun huomiotani haetaan kysymällä minulta, että ”Olisiko hetki aikaa?” tai ”Hei, millä sähköyhtiöllä sinun sähkösopimuksesi on?”

Koskaan en ole vaihtanut sähkö- tai puhelinliittymääni kaupassa asioidessani. Arvokasta, sinnikästä ja kunnioitettavaa toimintaa myyjät työstävät kun jaksavat yrittää monenkin kieltävän vastauksenkin jälkeen omaa päämääräänsä: asiakkaiden hankkimista. Itse en ole vaihtanut sopimuksiani tai solminut uusia sopimuksia vaikka olisi ollut mahdollisuuksia säästää rahaa uuden sopimuksen kautta. Näköjään en halua säästää rahaa vaihtamalla sähkö- tai puhelinliittymäsopimusta.

Mutta tätä kirjoittaessani pohdin, että jos sähkö- tai puhelinliittymien myyjä olisikin pysäyttänyt minut sanomalla, että

”Hei, käyt täällä kaupassa joka toinen päivä ja kävelet aina meidän myyntipaikan ohitse. Tutuiksihan tässä ollaan jo melkeinpä tultu näkemisten määrän perusteella.

Ottaisitko meiltä vastaan 1 euron verran rahaa ilmaiseksi joka toinen päivä? Voidaan antaa sinulle 1 euron verran rahaa aina joka toinen päivä siinä samalla kun kävelet vain kauppaan sisälle, – saat ilmaista rahaa niin pitkään tulevaisuuteen kuin haluat vaan.”

No jos minulle olisi ehdotettu ilmaista rahaa kuten yllä olevassa tekstissä on kuvitteellisesti ajateltu ja kirjoitettu, niin toki olisin suostunut. Mutta miksi en suostuisi siihen, että vaihtamalla sähkösopimukseni halvempaan sopimukseen voisin saada saman tuloksen taloudellisesti, entä kuin tilanteessa jossa saisin tämän yhden euron taskuuni joka toinen päivä kävellessäni kauppaan sisälle?

Mahtanee olla totta se, että ihmiset eivät halua että heille myydään mutta silti he haluavat ostaa. Ostaminen ei liity tähän tarinaan mutta kyllä sekin on totta, että suurinosa ihmisistä tykkää jotain ostaa, mutta harvat tykkäävät siitä että heille myydään jotain. Mutta silti: ilmainen raha kelpaa aina.

Onneksi Zonerin maksuton asiakaspalvelu chat on avoinna 24/7. Voit luottaa aina siihen, että saat neuvoa & helpotusta sivustoosi liittyviin haasteisiin tai mihin tahansa sivustoosi liittyviin asioihin.

Suosittelemani WP-Cloud Premium palvelupaketin löydät: *täältä. Oma henkilökohtainen vapaa-aikani on kyllä saanut helpotusta kyseisen palvelupaketin ansiosta koska minun ei ole tarvinnut itse tehdä sivustoni eteen niitä kaikista vaativampia asioita tai ratkoa äärettömän vaikeita ongelmia jotka ovat liittyneet sivustooni.

Kyseinen palvelupaketti yhdessä lisätietoturva lisäpalvelun kanssa ovat käytössä myös jessicadahlia.fi blogisivustolla. Zonerin kautta saa myös sivustollensa käyttöönsä oman sähköpostiosoitteen.

Ottamalla WP-Cloud paketin sinun ei tarvitse huolehtia sivustolle tehtävistä varmuuskopioinneista eikä myöskään WordPress päivityksistä, koska nämä hoituu Zonerin toimesta sivuston ylläpidossa.

Lue myös: Zuii Organic Kukkaisluomiväripaletti Fresh luomiväripaletilla loihtii upean & raikkaan syksyisen silmämeikin

Lue myös: Kananmuna pitsapohja? Kyllä onnistuu❤ alle 30 minuutissa valmista

Lisätietoa affiliatelinkeistä

Tämä artikkeli on luotu kaupallisessa yhteistyössä Zoner Oy:n kanssa joka ylläpitää jessicadahlia.fi sivustoa. Yhteistyö on saanut alkunsa jessicadahlia.fi sivuston aloitteesta kysyä yhteistyötä Zonerilta, koska Zonerin tarjoamat palvelut ovat olleet kiitettävien suosittelujen arvoisia. Suosittelen lämpimästi Zonerin palveluja myös ilman yhteistyötäkin.

Mikäli hankit blogisivusto jessicadahlia.fi affiliatelinkkien kautta itsellesi palvelun Zonerilta, niin saan siitä mahdollisesti rahallisen komission, -kiitos!

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.