IMG 20210311 154857 scaled

Julkaistu 14.03.2021 | Päivitetty 13.09.2021

Korealainen luonnonkosmetiikka- miksi ihmeessä en ole aikaisemmin kokeillut korealaista luonnonkosmetiikkaa?

*Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri. Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty tähdellä(*). Postaus sisältää lähdeluettelon, tekstin lähteet merkitty numeroituina yläviitehuomiolla (1). Lisätietoja artikkelin lopussa.

urang

Yhteistyöni Ruohonjuuren kanssa luonnonkosmetiikan parissa on ollut hyvin silmiä avaava kokemus. Jos minulta olisi kysytty pari vuotta sitten, että luotanko luonnonkosmetiikan tehoihin, niin vastaukseni olisi ollut että en. En osaa heittää mitään perusteltua syytä sille, että miksi en luottanut.

Minun on myönnettävä rehellisesti, että olen ollut hölmö kun olen ollut epäileväinen luonnonkosmetiikan suhteen. Nyt minä harmittelen sitä, että miksi ihmeessä en ole aikaisemmin aloittanut luonnonkosmetiikan käyttämistä, varsinkaan korealaisen luonnonkosmetiikan.


Tällä hetkellä jos puhutaan ihonhoitotuotteista, niin luotan pelkästään luonnonkosmetiikkaan, korealaiseen luonnonkosmetiikkaan erityisesti. Niin se mieli muuttuu kun kokeilee uusia asioita.


Olen luonnonkosmetiikan suhteen vielä noviisi siinä mielin, että en ole koskaan käyttänyt ”vakituisesti” pelkkiä luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita. Kokemusta luonnonkosmetiikasta on hyvin vähän mutta riittävästi sen puoleen, että tulen jatkamaan valitsemallani tiellä ihonhoidossani.

Kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, niin olen ollut epäileväinen luonnonkosmetiikan tehoon ihonhoidossa ja ihan turhaan. En suostu enää käyttämään muuta kuin luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita ihollani!

Vinkki!

Lue myös: DIY luonnonkosmetiikka ripsiseerumi- 3 x luonnollisen raaka- aineen resepti

Korealainen luonnonkosmetiikka- ihon kosteutus on keskeissä avainasemassa pehmeän ihon saamiseksi

Korealainen luonnonkosmetiikka on hyvin suosittua ja uskon vahvasti, että korealainen luonnonkosmetiikka tulee olemaan entistä enemmänkin esillä suomalaisten ihonhoidossa tulevina vuosina. Korealaisessa ihonhoidossa ovat suuressa avainasemassa ihon puhtauden lisäksi ihon huolellinen kosteutus.

Voin kertoa, että jos kokeilee korealaista luonnonkosmetiikkaa, niin kaipuuta synteettisten ihonhoitotuotteiden pariin ei ole ikävä, näin ainakin minun kohdallani.

Lue myös: Ruohonjuuren blogi- Korealainen kosmetiikka – mikä on sen suosion syy?

Odotan aina innolla iltaisin, että pääsen vesikosteuttamaan ihoni ja lisäämään korealaisen luonnonkosmetiikkasarjan Urangin ihoa heleyttävän kosteusvoiteen & tehoseerumin iholleni. Kerron tässä artikkelissa lisää vesikosteutuksesta & korealaisen luonnonkosmetiikkasarjan Urangin tehoista pintakuivan ihon hoitoon.

Luettuasi tämän artikkelin, saatat sinäkin erittäin todennäköisesti innostua kokeilemaan korealaista luonnonkosmetiikkaa. Kauneusbloggaaja Virve Fredman puhuu myös korealaisen luonnonkosmetiikan puolesta ja hän on kirjoittanut korealaisesta ihonhoidosta opaskirjankin! Voit lukea lisää Virven kokemuksista korealaisesta ihonhoidosta täältä.


Korealainen luonnonkosmetiikka + vesikosteutus = pehmeä, hehkuva & sileä iho


Korealainen luonnonkosmetiikka yhdistettynä vesikosteutukseen saa ihon syväkosteutumaan. Vesikosteutus tapahtuu siten, että kasvot pestään puhtaaksi vedellä (ei saa olla meikkijämiä iholla, eli meikit puhdistetaan pois tarvittaessa luonnonkosmetiikan puhdistustuotteilla!) ja iho jätetään märäksi, jonka jälkeen lisätään voiteet + seerumit märälle iholle.

Itse pesen kasvoni aina kylmällä vedellä, aamuin ja illoin jonka jälkeen lisään märälle iholle luonnonkosmetiikkatuotteet, tässä tapauksessa korealaisen luonnonkosmetiikan tuotteet. En käytä meikinpuhdistustuotteita koska en käytä ihollani meikkiä kuin todella harvoin. Ripsivärini lähtee pelkällä kuumalla vedellä pois, siihen ei tarvitse mitään puhdistustuotteita.


Minun on haastavaa kuvitella, että tätä laadukkaampaa korealaista luonnonkosmetiikkaa voisi kovin helposti löytää. Voisin kuvailla sitä siihen, että jos löytää jaloillensa pehmeät, silkkiset ja lämpimät pörrösukat, niin voiko sen tyytyväisyyden keskellä keskittyä miettimään, että olisiko vieläkin parempaa saatavilla?


Joka kerta kun tutkin intohimolla luonnon ihmeellisestä parantavasta voimasta kaiken tiedon irti, niin sitä enemmän tuntuu että teen oikeita asioita, oikeaan aikaan. Haluan tietää ihan kaiken luonnonkosmetiikasta. Siis tarkoitan täydellisesti, että ihan kaiken.


Vesikosteutus- pintakuiva iho paranee hyvinkin nopeasti kylmän veden ja laadukkaiden luonnon raaka- aineiden myötä


Urang ihonhoitotuotteiden käytön aloittamisaikoihin luovuin kokonaan kasvopyyhkeestä. Olen hetken aikaa aamuin & illoin pessyt kasvoni kylmällä vedellä, jättäen kasvot märiksi. En kuivaa kasvojani ollenkaan pyyhkeeseen, vaan vedän enimmät vesipisarat käsin pois & levitän kosteusvoiteen sekä seerumin märille kasvoille. Toimii! Seerumi yhdessä kasvovoiteen kanssa lukitsee kosteuden ihon sisälle.

Kosteus imeytyy hyvin iholle sekä myös käyttämäni ihonhoitotuotteet. Ihoni saa päivä päivältä vaan enemmän kosteutusta ja hehkua. Vesikosteutus sopii erinomaisesti pintakuivan ihon hoitoon.

Ruohonjuuri innostaa esimerkillisyydellään vastuullisempiin valintoihin kosmetiikan suhteen

Ruohonjuuren motivoimana olen itsekin saanut suurta motivaatiota vaihtaa ei-luonnonkosmetiikkatuotteet luonnonkosmetiikkaan. Voisin sanoa, että olen jo luonnonkosmetiikan puolesta puhuja!

Kuten jo aikaisemminkin totesin, niin olen aloittelija luonnonkosmetiikan parissa. Tiedän sen, että Ruohonjuuri toimii vastuullisesti eri luonnonkosmetiikkabrändien kanssa raaka- aineiden hankinnoissa. Se lämmittää mieltä ja sydäntä kun tietää, että luonnonkosmetiikkatuotteet joita levitän iholleni, ovat vastuullisesti tuotettuja.

Voit lukea täältä lisää siitä kuinka Ruohonjuuri asettaa tarkat kriteerit luonnonkosmetiikan hankintaan.

Syyt sille miksi suosin luonnonkosmetiikkaa

  • ihoni saa luonnon antimista tarvitsemansa hehkun (vesi + kasviperäiset öljyt ja uutteet)
  • ei sisällä synteettisiä kemikaaleja jotka voivat olla haitallisia iholle + luonnolle
  • eläinkokeettomuus
  • hyvät luonnonkosmetiikkatuotteet motivoivat hoitamaan ihoa säännöllisesti + tarkkaan, koska tuotteet toimivat oikeasti

Lue myös: Ruohonjuuren blogi- Miksi valita luonnonkosmetiikka – 5 hyvää syytä

IMG 20210913 001943 423 2
Minttu-suklaaproteiinijuoma on sopivan makeaa sekä samalla täyttävää sen runsaan proteiinipitoisuudensa ansiosta. Muitakin ihastuttavia makuja on saatavilla, muun muassa Vaniljajäätelö, Cookies & Cream, Karamelli- Toffee Fudge.. Lue lisää..

Haluan tietää mitä tuotteita laitan iholleni & millä tavoin ne ovat hankittu

Aiemmassa artikkelissani yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa, mainitsinkin mica- mineraalin. Kosmetiikkatuotteiden sisältämä mica- mineraali voi olla peräisin laittomilta kaivoksilta, joissa voidaan käyttää lapsityövoimaa ja työskentelyolosuhteet voivat olla joskus jopa hengenvaarallisia.

Lue myös: Mica- mineraali: laittomilta kaivoksilta vai vastuullisesti tuotettuna?

Haluan tukea yrityksiä jotka toimivat vastuullisesti, joten aion selvittää aina mica- mineraalin alkuperän kun hankin luonnonkosmetiikkatuotteita. Tosin, Ruohonjuuressa myytävien luonnonkosmetiikkatuotteiden mica- mineraalin alkuperään voi luottaa, koska ne ovat aina vastuullisesti, valvotuissa olosuhteissa tuotettua.


Ruohonjuuressa myytävien luonnonkosmetiikkatuotteiden sisältämä mica- mineraali on vastuullisesti tuotettua. IGEP– ja ERM– säätiöt pitävät huolen siitä, ettei lapsityövoimaa käytetä ja että turvallisuus-, terveys- ja muut  työolosuhdeasiat ovat kunnossa sekä ympäristövaikutukset tulevat minimoiduiksi ja työolosuhteet ovat asialliset.

Lue myös: Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkatuotteiden mica-mineraali on vastuullisesti tuotettua


Omistan varmasti tuotteita joiden tarkkaa alkuperää en tiedä, ja se hirvittää minua. Haluan omalta osaltani pyrkiä toimimaan vastuullisesti, täydellisyyteen en varmasti pääse mutta halu toimia vastuullisesti on suuri. Ilman Ruohonjuuren antamaa tietoutta en olisi koskaan saanut tietää mica- mineraalin vastuuttomista tuottajista.


Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkatuotteita tai niiden ainesosia ei ole testattu eläimillä


Synteettisten ihonhoitotuotteiden vaihtaminen luonnonkosmetiikkan ihonhoitotuotteisiin: Viisas päätös jonka tein vuoden 2021 alussa

En omista ”erityisen herkkää” ihoa vaan koen ennemminkin siten, että ihoni on herkkä reagoimaan muutoksille kuten stressille, ruokavaliomuutoksille, ilmankosteudelle sekä meikkaamistyyliin. Itselläni on pintakuivuuteen ja allergisoitumiseen taipuvainen iho. Raskaat kemialliset meikit eivät tee omalle ihotyypilleni hyvää.

Alla oleva vasemmanpuoleinen kuva on otettu vuodenvaihteessa 2020-2021, silloin en ollut vielä aloittanut luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteiden käyttämistä. Omalle iholleni luonnonkosmetiikka on pelastus.

pintakuiva iho hoito

Kuten vasemmanpuoleisesta kuvasta näkee, niin ihoni on herkkä allergiatyyppisille ihottumalle. Vasemmanpuoleinen kuva on otettu ajalta jolloin en ollut vielä aloittanut luonnonkosmetiikan käyttämistä sekä käytin silloin vielä raskaita meikkejä peittääkseni ihon virheitä. Oikeanpuoleinen kuva on otettu muutaman päivän jälkeen siitä, kun aloitin Urang- tuotesarjan testaamisen. Kuvien välillä on aikaeroa noin 56 kuukautta.

Nykyään pyrin siihen, että hoidan ihoani luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteilla, enkä peitä ihon virheitä raskailla synteettisillä meikeillä. Ihoni voi paremmin nykyään, entä kuin koskaan eläessäni.

Urang- sarjan tuotteet ovat korealaisen luonnonkosmetiikan heleitä helmiä & silkkisiä ruusunlehtiä

korealainen luonnonkosmetiikka seerumi ja kosteusvoide

Mielestäni korealainen luonnonkosmetiikkasarja Urangissa on ainutlaatuista se, että kosmetiikkasarjan perustaja & kehittäjä Jina Lee on suunnitellut Urang luonnonkosmetiikkasarjan omien kokemustensa + ihotyyppinsä mukaan. Jina Lee on itse kärsinyt atooppisesta ihottumasta.

Jina Lee sai inspiraationsa luonnonkosmetiikkasarjan kehittämiselle ensimmäisen raskautensa aikana, koska hän halusi luoda jotain hellävaraista mutta tehokasta luonnollista hoitoa herkälle ihollensa. Inspiraationsa johdosta hän on suunnitellut herkälle iholle luonnon raaka- aineista hellävaraisen mutta tehokkaan luonnonkosmetiikkasarjan. Tuotesarja sopii käytettäväksi koko perheelle.


Tuotteiden tehokkuuteen voi luottaa hyvillä mielin, koska tuotteet ovat pitkäjänteisellä sisulla ja vankalla tietämyksellä kehitetty erityisesti herkälle iholle.


Korealainen luonnonkosmetiikkasarja Urang sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti seuraaville ihotyypeille

  • atooppinen iho
  • pintakuiva iho
  • allergisoitumiseen taipuvainen iho
  • herkkä iho

Mielestäni Urang tuotesarjan Pink Everlasting tehoseerumi + Rose Ceramide sopivat useimmille hajusteherkille ihmisille, koska ne eivät ole voimakkaan tuoksuisia. Mutta jos on äärimmäisen herkkä hajusteille, niin siinä tapauksessa tuotteita kannattaa käydä testaamassa paikan päällä liikkeessä ennen ostopäätöstä. Bybi Beautylta löytyy tehoseerumi + kosteuttava päivävoide jotka ovat täysin hajusteettomia.

Uskallan kyllä väittää, että Urangin tuotteet sopivat useimmille, koska itse odotin Urangin tuotteilta vahvoja ruusujen tuoksuja, niin yllätyin koska tuoksut olivatkin luonnollisia + herkkiä. Itse en tykkää dominoivista tuoksuista ja suosin mietoja tuoksuja, joten Urangin tuotteet tulevat olemaan päivittäisessä käytössäni vielä jatkossakin.

Huomioimisen arvoista on se, että Urang tuotesarjan ihonhoitotuotteet ovat ravintorikkaita ja pakkauskoot ovat todella riittoisia.

Kun aloittaa Urang ihonhoitotuotteiden käytön, niin alussa voi laittaa hieman enemmän ihonhoitotuotteita kasvoillensa jos iho on pintakuiva. Sitten kun iho alkaa eheytymään, niin määrää voi tarpeen mukaan vähentää.

Itse olen saanut omaan pintakuivaan ihooni apua siitä, että käytän kosteuttavia tuotteita käyttöohjeesta poiketen hieman suurempia käyttömääriä. Esimerkiksi jos seerumin ohjeessa neuvotaan, että 1-2 tippaa, niin itse laitan yleensä 3 tippaa kosteusvoiteen sekaan. Ja jos kosteusvoidetta otetaan pieni nokare, niin itse laitan siitä vähän reilumman nokareen.

Huomasin, että seerumipakkauksen mukana tuli laadukas pipetti sekä korkki erikseen. Yleensä seerumipullon mukana ei tule korkkia, vaan pelkkä pipetti. Korkki on siksi hyvä, että jos haluaa ottaa seerumin mukaan vaikkapa työ- tai lomamatkoille, niin ei tarvitse pelätä seerumipullon leviämistä matkalaukun sisälle.


Urang on suunniteltu erityisesti näille ihotyypeille: herkkä iho, pintakuiva iho, atooppinen iho sekä allergiaherkkä iho


Vastuullisuus

Kauneusbloggaaja Katja Kokon Jina Leelle tekemässä haastattelussa käy ilmi sekin, että Jina Leelle on äärimmäisen tärkeää toimia vastuullisesti.

”Lisäksi arvostamme pieniä raaka-aineviljelijöitä ja valmistajia, joiden arvoihin kuuluu valmistaa laadukkaita tuotteita. Sen vuoksi käytämme tällaisten pienten tuottajien raaka-aineita niiden korkeasta hinnasta huolimatta. Esimerkiksi frankinsensin ja italianolkikukan eteeriset öljyt tulevat pieneltä eteeristen öljyjen tuottajalta Veronasta, Italiasta, vaikka hinta on korkeampi, mutta he kunnioittavat ympäristöä ja tuottavat ensiluokkaisia ja arvokkaita eteerisiä öljyjä.” – Katja Kokko: Haastattelussa Urangin perustaja Jina Lee


Mielestäni yritysten osoittama vastuullisuus on arvostettavaa. Se, että yritys toimii läpinäkyvästi, kertoo yrityksen luotettavuudesta. Hyvänä esimerkkinä voin esittää sen, että esimerkiksi Ruohonjuuri on saanut Reilu Vero-sertifikaatin ensimmäisenä yrityksenä Suomessa vuoden 2018 alussa.


Reilu vero -sertifikaatti voidaan myöntää yritykselle, joka julkisesti kertoo verotietonsa sekä maksaa oikean määrän veroja (mutta ei enempää) oikeaan aikaan ja oikeassa maassa.

– Ruohonjuuren blogi: Ruohonjuuri sai Reilu Vero-sertifikaatin ensimmäisenä yrityksenä Suomessa

Pink Everlasting- 5 tähden tehoseerumi saa ihon tuntumaan helmen heleältä

Rating: 5 out of 5.

(1) tähtiarvostelun lähde lähdeluettelossa artikkelin lopussa

Pink Everlasting tehoseerumi

*Ruohonjuuresta 64,95€ / 35ml

Tämä tehoseerumi on kehujensa arvoinen. Ohjeessa lukee, että 1-2 tippaa riittää kerta- annoksena iholle levitettynä. Itse käytin ohjeesta poiketen kolme tippaa koska koen, että ihoni vaatii enemmän kosteutusta pysyäkseen hyvässä kunnossa.

Lisäsin tipat saman tuotesarjan Rose Ceramide- kosteusvoiteen sekaan, jonka jälkeen pyöritin sormenpäillä kevyin liikkein seoksen kasvoilleni.


Tämä tehoseerumi sopii jokaiselle ikään puuttumatta, todella silottava & ihoa pehmentävä.


Tehoseerumi sisältää immortelle kukan kukkaisvettä sekä myös meriperäistä kollageenia jotka huolehtivat siitä, että kosteus imeytyy iholle hyvin eikä haihdu pois.

(2) Seerumissa on myös rohtosammakonputkiuutetta joka on Intiassa hyvin yleisesti käytetty rohdoskasvi. Rohtosammakonputkiuutteen on havaittu auttavan couperoottisen ihon hoidossa sekä ärtyneen ja epäpuhtaan ihon elvytyksessä.

Rohtosammakonputkiuute stimuloi verenkiertoa, vahvistaa suonia sekä vähentää arpia. Itselläni on nenässä molemmin puolin verisuonet aina olleet ihon pinnalla. Olen käyttänyt Urang tuotesarjaa vajaa viikon ja huomaan, että verisuonet nenäni sivuilla ovat rauhoittuneemman näköiset. Ihan täysin en varmasti saa verisuonia ”piiloon” mutta se riittää, että ne verisuonet eivät hohda siniviolettina häiritsevästi.

Seerumi sisältää myös luonnomme antimista löytyvää pippurilimopuun hedelmäuutetta, partanaavauutetta sekä koreankylmänkukkauutetta, jotka muodostavat luonnollisen lääkkeen atooppiselle, kuivalle, herkälle ja hilseilevälle iholle. Löydät aiheesta lisää kun jatkat tämän artikkelin lukemista.


”Roppakaupalla aminohappoja sisältävä seerumi edistää ihon kimmoisutta ja napakkuutta lisäten sen kosteuspitoisuutta sekä myös elvyttää ja virkistää kasvojen ihoa.” – *ruohonjuuri.fi


Ruusu-keramidi -kasvovoide yhdessä tehoseerumin kanssa syväkosteuttaa pintakuivan ihon ruusunlehden sileäksi

Rating: 4.5 out of 5.

(3) tähtiarvostelun lähde lähdeluettelossa artikkelin lopussa

Ruusu-keramidi kasvovoide

*Ruohonjuuresta 47,95€ / 50ml

Tämä kosteuttava kasvovoide oli heti ensipuraisulla todella silkkistä & kevyttä. Imeytyy hetkessä iholle yhdessä Pink Everlasting tehoseerumin kanssa. Iho tuntuu jo yhden käyttökerran jälkeen pehmeältä ja siltä, että iho työstää parantumisprosessia korjatakseen ihon vaurioita (pintakuivuus).

Kosteusvoiteen sisällöstä peräti 33% koostuu ruusuvedestä! Voiteen sisältämät makadamiapähkinäöljy ja sheavoi kosteuttavat ihoa tehokkaasti samalla kun intianlootuskukkalehtien uute & silkkiheinäuute hellivät ihoa.


Kosteusvoide sisältää pippurilimopuun hedelmäuutetta, partanaava- ja koreankylmänkukkauutetta, aivan kuten Pink Everlasting tehoseerumikin sisältää.


Kosteusvoide voisi riittää ihan yksistäänkin kuivan/atooppisen ihon hoitoon mutta yhdessä tehoseerumin kanssa voi tehostaa ihon parantumista kuivuudelta. Tämäkin voide kuten tehoseerumikin, soveltuu kaiken ikäisille. Olen niin tykästynyt tähän Urangin tuotesarjaan, että tekisi mieli koko ajan laitella niitä tuotteita kylmällä vedellä pestyille kasvoille.

(4) Urang Rose Ceramide- kosteusvoide on saanut EWG- vahvistusmerkinnän: ”EWG Verified” joka tarkoittaa sitä, että kosteusvoide on saanut korkeimman mahdollisen arvosanan EWG- järjestön tekemissä testeissä.

Voittoa tavoittelematon, puolueeton järjestö EWG testaa kosmetiikkatuotteita erilaisin menetelmin + julkaisee niistä raportteja omilla sivuillansa. EWG on sitoutunut suojelemaan ihmisten terveyttä ja ympäristöä. Raporteissa käy ilmi hyvinkin tarkkaan jokaisen raaka- aineen mahdolliset haitat sekä ne ovat mitattu erilaisin asteikoin.

[EWG= The Environmental Working Group]

Lue myös: Rose Ceramide kosteusvoiteen EWG- vahvistusmerkintä + raportti perusteluineen

Tiesitkö, että pippurilimopuun hedelmäuute, partanaava– ja koreankylmänkukkauute ovat korealaisen luonnonkosmetiikan tehotrio atooppisen ihon hoitoon?

Kun sain korealaisen Urang luonnonkosmetiikkasarjan tehoseerumin ja kosteusvoiteen testiin, niin ehdottomasti halusin käyttää niitä samanaikaisesti. Pink Everlasting tehoseerumia ja Rose Ceramide kosteusvoidetta yhdistää kolmen, luonnosta peräisin olevien raaka- aineiden mahtivoima. Toki muitakin luonnollisia raaka- aineita kummassakin tuotteessa on mutta haluan erityisesti nostaa nyt esille raaka- aineet jotka ovat pintakuivan ja atooppisen ihon pelastus.

(5) Luonnomme antimista löytyvät pippurilimopuun hedelmäuute, partanaavauute sekä koreankylmänkukkauute muodostavat luonnollisen lääkkeen atooppiselle, kuivalle, herkälle ja hilseilevälle iholle.

IMG 20210311 154344 1
Viereisestä kuvasta voi hahmottaa sen, että tehoseerumi on hyvin laadukasta seerumia. Seerumi ei leviä ”vetenä” iholle, vaan on tavanomaisiin seerumeihin verrattuna kiinteämpää. Se, että seerumi on tuhdimpaa, ei vaikuta sen imeytymiseen iholle ainakaan heikentävästi.

Pippurilimopuu ?

(6) Itä-Aasiasta kotoisin oleva pippurilimopuu (Zanthoxylum Piperitum) on ruutakasvien heimoon kuuluva puu. Pippurilimopuu tunnetaan myös nimeltä pippuriruutapuu. Nimestään huolimatta puu ei ole läheistä sukua pippurille.

Tiesitkö, että pippurilimopuun marjoja myydään muun muassa nimillä anispippuri, kiinanpippuri, japaninpippuri, sichuaninpippuri ja fagara? Anispippuri mahtaa olla tunnetuin nimike pippurilimopuun marjoille Suomessa.

Partanaavauute ?

(7) Jäkäläsukuun kuuluva partanaava (Usnea Barbata) on tunnettu antibakteerisista ominaisuuksistaan. Partanaavaa voidaan käyttää luonnonmukaisena ensiapuna haavoihin. Partanaava tunnetaan myös nimeltä hiusjäkälä, partasammal, ”vanhan miehen parta” ja ”noidan luuta”.

Partanaava on useimpien jäkälien tavoin herkkä ja erittäin altis ilmakehän epäpuhtauksille ja ympäristömuutoksille; siksi se on tärkeä indikaattori ilmanlaatua ajatellen metsässä.

(8) Naturopaattisen lääkärin lisenssin omaavan kanadalaisen tohtori Marisa Marcianon mukaan partanaavaa käytetään intialaisessa luonnonmukaisessa lääketieteessä ensisijaisesti antibioottihoitona stafylokokkitulehdukseen, streptokokkitulehdukseen ja tuberkuloosia aiheuttavaan mykobakteeritulehdukseen sekä muihin nopeasti kasvaviin tulehduksiin.

Yleisiä sairauksia joihin sitä käytetään ovat poskiontelotulehdus, akuutit / krooniset keuhkoinfektiot, emättimen infektiot ja paikallisesti avoimille haavoille verenvuodon ja infektion pysäyttämiseksi.


Partanaava on osana intialaista Ayurvedilaista lääketiedettä + ihonhoitoa


Lue myös: Ruohonjuuren blogi- Ayurvedinen ihonhoito – Kevät

Lue myös: Ruohonjuuren blogi- Ayurveda ja iho-ongelmat

Koreankylmänkukkauute ?

(9) Monivuotiset koreankylmänkukat (Pulsatilla koreana; Korean Pasque Flower; ”Isoäidin kukka”) kuuluvat leinikkikasvisukuun ja ovat läheistä sukua vuokoille. Koreassa kasvavia koreankylmänkukkia käytetään myös perinteisenä korealaisena kasviperäisenä lääkkeenä.


Pulsatilla koreanaa kutsutaan Koreassa ”isoäidin kukaksi”. Kauan sitten sadun mukaan oli leskirouva, jolla oli kaksi tytärtä. Vanhempi tytär meni naimisiin rikkaan miehen kanssa, mutta nuorempi tytär meni naimisiin miehen kanssa, joka ei ollut yhtä ylellinen. Aikaa kului ja leskirouva oli nyt hyvin vanha ja hän päätti vierailla kahden tyttärensä luona. 

Vanhempi tytär kuitenkin kieltäytyi antamasta hänen jäädä ja hänet pakotettiin ulos talosta, joten leski kääntyi nuoremman tyttärensä puoleen. Mutta hän asui hyvin kaukana, yli monien vuorten. Leski pyörtyi uupumuksesta kulkiessaan vuorten yli. 

Muutamaa tuntia myöhemmin nuorempi tytär löysi äitinsä, mutta oli jo liian myöhäistä, hänen äitinsä oli jo ehtinyt kuolla. Nuorempi tytär oli erittäin surullinen ja hautasi hänet talon lähelle. Seuraavana keväänä kukka kukki hänen äitinsä haudasta. Kukka oli taipunut kuin äitinsä selkä, joten tytär uskoi, että hänen äitinsä oli palannut ”isoäidin kukkana”.

Katso myös: *Korealainen luonnonkosmetiikkasarja Urang Ruohonjuuresta

Lue myös: Luonnonkosmetiikka: Kevään 3 x tehokosteuttajaa, joita kannattaa kokeilla


Jos iho tulee näin yksinkertaisilla tuotteilla kuntoon, niin aion kyllä jatkaa luonnonkosmetiikan käyttämistä + tutkimista. – Jessica


IMG 20210311 153123

Korealainen luonnonkosmetiikkasarja Urang hellii ihoasi luonnon voimin


*Korealainen luonnonkosmetiikkasarja Urang löytyy Ruohonjuuresta.


*Tuotteet saatu testattavaksi Ruohonjuurelta blogiyhteistyön merkeissä.

Lähdeluettelo

(1) Skinsider- Pink everlasting tehoseerumi

(2) Ruohonjuuri- rohtosammakonputkiuute, Ecco-verde- Rohtosammakonputki

(3) Ohlolly – Rose Ceramide kosteusvoide

(4) EWG – raportti: URANG Rose Ceramide Cream

(5) Incicoder- Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract

(6) Wikipedia- Pippurilimopuu

(7) Alandi ayurvedaAyurvedic Herbs

(8) Tohtori Marisa MarcianoUsnea barbata

(9) Wikipedia- Pulsatilla Koreana, Fairy tale


Korealainen luonnonkosmetiikka on uusi suosikkini joka on tullut jäädäkseen. Oletteko te testanneet vielä korealaisen luonnonkosmetiikan tehoja?


Lue myös: Luonnonkosmetiikka ja meikkaaminen: Huomaatko eroa ennen & jälkeen meikin ”parantelun”?

Voisit pitää myös näistä

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.