png 20220224 190529 0000

Julkaistu 30.1.2021 | Päivitetty 24.2.2022

KARAMELLIBANAANI pistaasi- vaniljajäätelö ohje 2:lle ❤️ oletko jo testannut?

Perjantai- ilta + jäätelökone = karamellibanaani pistaasi- vaniljajäätelö. Vaikka pyrinkin elämään terveellisesti + välttämään sokereita, niin tämän reseptin jäätelö sisältää pelkästään banaanista saatavaa hedelmäsokeria & 10 grammaa puhdasta luomu intiaanisokeria.

IMG 20210129 234750

Vaikka uunipaahdettu banaani näyttää erehdyttävästi hieman pekonilta tuossa kuvassa, niin ihan banaania se on!

En koe tekeväni suurta syntiä, kun teen välillä vähäsokerisia jäätelöitä. Painotan edelleenkin sitä, että kun on terveellinen suhde ruokaan, niin välillä voi herkutella kohtuudella.

Pyrin kuitenkin tekemään herkkujenkin kanssa järkeviä valintoja. Kaupan irtokarkkeja + suklaalevyjä en ole ostanut pitkiin aikoihin. Tummaa suklaata kylläkin kerran tai kaksi, jäätelön valmistusta varten.

HUOM! Tämän ohjeen jäätelö on valmistettu jäätelökoneella.

Tiesitkö, että jäätelökoneella voit tehdä mitä tahansa jäätelöä? Voit itse valita raaka- aineet sekä senkin, että haluatko tehdä vähäsokerisen tai vähärasvaisen. Ajattelin kokeilla pian myös vegaanisen jäätelön valmistusta.

Toissa kesänä teinkin pari kertaa vegaanista suklaajäätelöä kookoskermasta. Kookoskermoissakin on makueroja. Itse pidän enemmän miedomman makuisesta kookoskermasta. Käytätkö sinä kookoskermaa ruoanvalmistuksessa?

Tarvikkeet jäätelön valmistukseen

jäätelö ohje

Kun teet jäätelöä jäätelökoneella, niin ehdottoman tärkeää on se, että käytät pelkästään muovisia tai puisia lastoja + lusikoita. Metalliset välineet voivat vahingoittaa jäätelökoneen kulhon pintaa.

Muista myös, että älä täytä jäätelökoneen kulhoa liian täyteen. Itse olen yleensä laittanut jäätelömassaa jäätelökoneen kulhoon noin 50- 70% koko kulhon tilavuuteen nähden.

Jos laitat kulhon liian täyteen, niin jäätelökone ei jaksa veivata sitä jäätelöä ja kone voi rikkoontua. Jäätelö voi myös tulla yli sieltä kulhosta ja koko jäätelökone yltäpäältä jäätelössä.

KARAMELLIBANAANI pistaasi- vaniljajäätelön raaka- aineet

jäätelö ohje
KARAMELLIBANAANI pistaasi- vaniljajäätelön raaka- aineet
IMG 20210129 231442
vanilja stevia jäätelöön

KARAMELLIBANAANI pistaasi- vaniljajäätelö valmistus työvaiheittain

1.Työvaihe

Laita jäätelökone päälle valmiiksi kylmenemään siksi aikaa kun valmistat jäätelömassan.

Laita maito ja kerma isoon astiaan ja sekoita. Voit sekoittaa käsivispilällä tai sähkövatkaimella. Kermaa ei tarvitse vaahdottaa. Riittää vaan, että sekoitat maidon ja kerman sekaisin.

Lisää sekaan muutama tippa nestemäistä vaniljanmakuista steviaa sekä ripaus suolaa.

Sitten kun jäätelökone on kylmettynyt, niin lisää jäätelömassa jäätelökoneen kulhoon. Jäätelö saa tekeytyä jäätelökoneessa 20- 30 minuuttia. Jotkut jäätelökoneet tarvitsevat enemmän aikaa jäätelön tekemiseen ja käytettävä aika riippuu myös käyttäjästäkin.

Jos tykkäät enemmän ”pehmis”- tyylisestä jäätelöstä, niin jäätelön valmistusaika on silloin alle 30 minuuttia yleensä. Kokeile omalla jäätelökoneellasi, että mikä valmistusaika + jäätelön pehmeys on sinulle mieluisin.

2.Työvaihe

Anna jäätelön pyöriä jäätelökoneessa rauhassa. Laita uuni lämpenemään +250 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi valmiiksi.

Leikkaa banaani pituussuunnasta kahtia ja kummatkin banaaninpuolikkaat vielä kertaalleen kahtia.

Laita banaanisuikaleet (4kpl) leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Laita hyvin pieni määrä voita tai margariinia (öljykin käy) banaanisuikaleiden päälle. Ripottele intiaanisokeri tasaisesti banaanisuikaleiden päälle.

Laita banaanisuikaleet valmiiksi lämmitettyyn uuniin +250 asteeseen ja anna paistua 8-15min. Itse otin pois 10min paistoajan jälkeen mutta paistoajat vaihtelevat uunien mukaan.

Muista kuoria pistaasipähkinöistä kuoret pois ja rouhi pistaasipähkinät pieniksi. Laita osa pistaasipähkinöistä jäätelökoneeseen jäätelömassaan siin vaiheessa kun jäätelö on ehtinyt pyöriä koneessa noin 10- 15 minuuttia. Pääasia, että laitat ne jäätelömassaan loppuvaiheessa.

Itse käytin tänään pientä muovista pakastepussia ja vasaraa kun oli niin hätä tehdä se jäätelö + kädet täynnä hommaa. ? kyllä hätä keinot keksii mutta jos käytät vasaraa niin varo sormias!

3.Työvaihe

Kun olet paahtanut banaanisuikaleet uunissa, niin ota ne uunista pois sitten kun niissä on kaunis paahtunut väri.

Kokoa karamelli- banaanisuikaleet lautasille.

Jäätelösi on varmaan tässä vaiheessa valmista. Voit nostella kylmää vaniljajäätelöä lämpimien karamellibanaanien kaveriksi! Ripottele pinnalle rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Nauti jäätelöannokset hyvässä seurassa! ❤️

jäätelö ohje
vanilja pistaasi banaani karamelli jäätelö

Lue myös: Taatusti #1 paras vegaaninen suklaakakku, kokeile ja ihastu!

Voisit pitää myös näistä

3 Comments

    1. Moi ? toi oli hyvää ! ainoat sokerit mitä tos on, niin tulee yhdestä banaanista + 10g intiaanisokerii! Ja niidenki sokerit puoliintuu vielä, koska tosta tulee kaks annosta. Ootko tehnyt ikinä kotona itse jäätelöä? ?

      1. Toki rasvaahan tossa on siten, että kermasta tulee sitä rasvaa. Jos haluaa säätää rasvan määrän kanssa, niin maidon + kerman suhdetta voi vähä muutella! ☺️

Mitä mieltä olet, kommentoi niin jutellaan lisää

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.