Julkaistu 2.2.2021 | Päivitetty 24.2.2022
Gluteeniton rieska resepti
Ohjeesta saa 6 isoa tai 12 pientä rieskaa
Gluteeniton rieska resepti – tarvittavat raaka- aineet
Ohjeen tattarijauho on Virtasalmen viljatuotteen- gluteeniton suomalainen tattarijauhoa.
1 dl kaurajauhoja painaa noin 50 g
1 dl tattarijauhoja painaa noin 70- 80 g
Fodmap keittiöni- sivustolta näkee myös leivontaa varten jauhojen + muiden raaka- aineiden painot suhteutettuna tilavuusmittoihin.
Otathan huomioon, että ohjeen jauho- ja jogurttimäärä on suuntaa antava. Taikinan tulee olla sellaista, että se irtoaa kulhosta suhteellisen helposti mutta taikina ei saa olla liian jauhomaista tai kovaa! Kokeile pikkuhiljaa lisäillä jauhoja + jogurttia jotta näet, että milloin taikina on sopivan pehmeää & irtoaa kulhon reunoilta.
Itse käytin tämän ohjeen rieskoihin 300 g jauhoja + 300 g jogurttia. Ensi kerralla laitan 250 g jauhoja + 350 g jogurttia koska kaipasin hieman enemmän jogurttia taikinaan. Kokeilemalla selviää parhaiten omat mieltymykset.
Gluteenittomat rieskat valmistusohje
1.Työvaihe
Mittaa kaurajauhot, tattarijauhot ja suola yhteen astiaan & sekoita raaka- aineet sekaisin.
Riko kananmunat isoon kulhoon + lisää jogurtti sekaan ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella & taikinakoukuilla tasaiseksi massaksi.
2.Työvaihe
Nostele kulhosta kauhan + lusikan avulla kahdelle pellille rieska ”nyttyjä”.
3.Työvaihe
Ripottele pinnalle tattarijauhoja + muotoile lusikan avulla litteäksi.
4.Työvaihe
Muistathan, että reikien tekeminen haarukalla on todella tärkeää syystä, että rieskoista ei muuten tule rieskoja! Jos unohtaa tehdä rieskaan haarukalla reikiä, niin rieskat voivat paistua muhkeaksi eikä litteäksi!
5.Työvaihe
Paista rieskat yksi pelti kerrallaan uunin keskiosassa +225°c – +250°c noin 10- 12 minuutin ajan.
Ota pois uunista kun pinta on kauniisti paahtunut + kopistele pois ylimääräiset tattarijauhot pinnalta!
Rieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina mutta maistuvat myös myöhemminkin todella maukkailta.