png 20220224 182918 0000

Julkaistu 16.3.2021 | Päivitetty 24.2.2022

Helppo + terveellisempi GLUTEENITON GRANOLA valmistuu alle 30 minuutissa

Granola on ihan parasta! Granolaa voi syödä aamiaisena, välipalana sekä myös iltapalana. Olen joskus valmistanut granolaa ja nyt innostuin uudemman kerran testailemaan granolan valmistamista.

Olen yleensä ostanut valmista granolaa kaupasta mutta nyt pieni leipomisinspis on puraissut minua & haluan kokeilla omia tekeleitä. Kaupasta saatavat Paulunsin granolat ovat parhaita mitä saa kaupan hyllyiltä mukaansa.

Granola on siitä todella hyvä, että sitä voi valmistaa monella eri makuvaihtoehdoilla.

Kaikki pähkinät, siemenet, marjajauheet, kuivatut marjat + hedelmät sekä erilaiset täysjyvähiutaleet sopivat granolan valmistukseen

Granolan voi maustaa vaikkapa kardemummalla, kanelilla, inkiväärillä, stevialla, vaniljalla sekä kaikilla mausteilla jotka sopivat ”makeaan leipomiseen”.

gluteeniton granola

Gluteeniton granola- raaka-aineet jotka tarvitset granolan valmistukseen

  • 250g gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 100g auringonkukan siemeniä
  • 50g murskattuja cashewpähkinöitä
  • 75g kuivattuja karpaloita
  • 50g kookosöljyä
  • 30g luomu hunajaa tai manukahunajaa
  • 1tl kardemummaa
  • 1- 2tl kanelia
  • ripaus himalajansuolaa (ihan hyppysellinen, alle 1g)

Gluteeniton granola resepti- valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota uunipelti valmiiksi ja laita siihen leivinpaperi nätisti siten, että leivinpaperi on tasaisesti uunipellillä.

Laita kaikki kuivat aineet isoon kulhoon & sekoita tasaiseksi seokseksi.

Lämmitä pienellä kattilalla kookosöljy + hunaja siten vaan, että ne sulavat tasaiseksi seokseksi, ei tarvitse kiuhauttaa.

Lisää öljy- hunajaseos kuivien aineiden joukkoon isoon kulhoon & sekoita tasaiseksi massaksi. Itse sekoitin käsin, että tulee tasaista + öljy- hunajaseos sekoittuu tasaisesti joka paikkaan. Voit sekoittaa myös puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää granolaseos uunipellille tiiviiksi levyksi.

Paista uunissa noin 20 minuuttia. Käy välillä tarkistamassa, ettei granola paahdu liikaa.

HUOM! Jos haluat, että granola on rapeampi päältä, niin kuumenna suurempi määrä öljyä + hunajaa kattilassa. Jätä siitä suuremmasta määrästä pieni osa talteen kuiva- aineiden yhdistämisen jälkeen. Lisäät sen pienen osan seosta päälle sitten vasta kun olet levittänyt granolaseoksen uunipellille tasaiseksi levyksi.

ihana granola terveellinen

Lue myös: KARAMELLIBANAANI pistaasi- vaniljajäätelö ohje 2:lle ❤️ oletko jo testannut?

Voisit pitää myös näistä

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.