png 20220224 184403 0000

Julkaistu 7.1.2021 | Päivitetty 24.2.2022

Gluteeniton banaanileipä

Tämä resepti on herkkusuille! Voit myös soveltaa reseptiä ja muunnella sitä. ?

gluteeniton banaanileipä

Raaka- aineet

4 banaania (säästä 1 banaani koristeluun)

2,5dl kaurahiutaleita (gluteeniton)

2 rkl margariinia tai öljyä —-> voita jos laittaa niin vähennä siinä tapauksessa suolan määrää puolella

1 kananmuna

2tl suola himalajansuojaa

1tl ruokasooda

Banaanileipäreseptiä voi soveltaa

Voit käyttää näitä raaka- aineita banaanileipämassaan halutessasi

  • kaakaojauhetta
  • erilaisia leivontamausteita (mm. kardemumma, kaneli, neilikka, pomeranssi, inkivääri, bourbon- vanilja)
  • omena
  • mustikka
  • kuivattuja hedelmiä, rusinoita, taateleita (kivettömiä)
  • pähkinöitä
  • intiaanisokeria
  • rahkaa tai jogurttia

—> joissakin resepteissä käytetään etikkaa esim. omenasiiderietikkaa noin 0,5- 1rkl –> sitä olen kokeillut ja se sopii hyvin tähän reseptiin

Jos haluaa lisätä etiikkaa niin se on hyvä lisätä valmistusvaiheen alussa kun murskataan banaaneja.

Itse lisäsin tämän ohjeen banaanileipään vielä nämä kuiva- ainekaapin ainekset

20g intiaanisokeria

16g cashewpähkinöitä

1tl kaneli

0,5tl neilikka

0,5tl pomeranssinkuorijauhe

Tarvikkeet

  • leipävuoka
  • voita tai öljyä leipävuoan voiteluun
  • lasta tai nuolija
  • leikkuulauta & keittiöveitsi banaaniviipaleiden tekemiseksi
  • iso astia
  • sauvasekoitin tai haarukka

Työvaiheet

1.Laita uuni lämpenemään n. +200c asteeseen.

2.Voitele leipävuoka voilla. Voit käyttää apuna voin levittämisessä nuolijaa tai leivinpaperin palasta.

3.Murskaa banaanit (yksi banaani piti säästää koristeluun, muista!) kulhoon, kattilaan tai mihin tahansa isoon astiaan. Lisää kaurahiutaleet, rasva ja kananmuna samaan astiaan banaanimurskan sekaan. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteet. Sekoita hyvin.

—>sauvasekoitin on hyvä työväline mutta haarukalla saa myös hieman isommalla vaivalla tehtyä

4.Kaada banaanileipämassa voideltuun vuokaan ja tasoita esimerkiksi lastalla, lusikalla tai nuolijalla tasaiseksi.

5.Viipaloi säästämäsi banaani viipaleiksi tai muuhun haluamaasi malliin. Lisää banaaniviipaleet vuokaan tasaisen banaanimassan päälle. Laita haluamasi koristelu vuoan pintaan, esimerkiksi ripottele intiaanisokeria tai pähkinärouhetta.

gluteeniton banaanileipä

6.Laita banaanileipämassalla täytetty vuoka lämpimään uuniin ja paista uunin keskitasolla noin 40-60min.

7.Voit kokeilla esimerkiksi hammastikulla paiston aikana, että onko banaanileipä kypsää. Kypsän tunnistaa siten, että tikkuun ei jää taikinaa kun sitä on käyttänyt banaanileivässä ja nostanut pois sieltä.


Vegaaninen banaanileipä

Vegaaninen banaanileipä onnistuu myös kun muuttaa tätä reseptiä

Huomaa, että saat tästä banaanileipä reseptistä vegaanisen kun korvaat kananmunat ”chiansiemen- kananmunilla”.

Eli 1rkl chiansiemeniä + 3rkl vettä vastaa noin 1 kananmunaa samaan astiaan ja sekoita hyvin. Anna seoksen turvota vähintään 15 minuuttia ennen käyttöä.

Vegaanisessa versiossa ei käytetä voita eikä kasvirasva- voiseoksia.

Vegaanisessa versiossa voi käyttää

  • kookosöljyä
  • juoksevaa margariinia, mietoa kasvi-/ pähkinäöljyä
  • miedon makuista oliiviöljyä (Borges extra mild on todella neutraali jota voi käyttää makeassa leivonnassa huoletta)

Alla kuva kyseisestä oliiviöljypullosta, kuva on kuvakaapattu K- Ruoka nettisivuilta. Foodien sivuilta löydät myös tietoa kyseisestä oliiviöljystä.

öljy

gluteeniton banaanileipä

Kerrothan miten onnistuit jos päätät leipoa banaanikakun ! <3

Voisit pitää myös näistä

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.